Open top menu
Αυγόφετες με κρέμα ανθότυρου

Αυγόφετες με κρέμα ανθότυρου

augofetes-02

Αυγόφετες με κρέμα ανθότυρου

Υλικά
• 1 φρατζόλα ψωμί (350γρ)- όχι φρέσκο
• 2 αυγά
• 130 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπ.
• ½ κουτ. γλ. κανέλα
• ¼ κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
• ¼ κουτ. γλ. μπαχάρι
• ¼ κουτ. γλ. γαρύφαλλο
• 100 γρ. Χωριό Βούτυρο Ανάλατο σοφτ
• 120 γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα:
• 200γρ. ανθότυρο
• 100γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπ.
• 2 κουτ. σούπας άχνη
• Μέλι-κανέλα για σερβίρισμα

augofetes-03

Εκτέλεση
1. Απλώνετε το Χωριό Βούτυρο Ανάλατο σοφτ με ένα κουτάλι σε ένα ταψί (περίπου 23*35 εκ.). Ρίχνετε από πάνω τη ζάχαρη.
2. Κόβετε τη φρατζόλα σε 8-9 φέτες. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά. Βουτάτε κάθε φέτα μέσα στο μείγμα να απορροφήσει και την τοποθετείτε στο ταψί, πάνω στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης. Συνεχίζετε με όλες τις φέτες.
3. Σκεπάζετε το ταψί με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες.
4. Στη συνέχεια ανάβετε το φούρνο στους 165 βαθμούς αέρα, βάζετε το ταψί και ψήνετε για 20-25’.
5. Όσο ψήνονται οι αυγόφετες, ετοιμάζετε την κρέμα. Χτυπάτε στο μπλέντερ το ανθότυρο με την άχνη να γίνει αλοιφή και στη συνέχεια σταματάτατε κατά διαστήματα και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα να αφρατέψει.
6. Μόλις ψηθούν οι αυγόφετες σερβίρετε με την κρέμα, μέλι, κανέλα και αποξηραμένα φρούτα αν θέλετε.
7. Μπορείτε να παραλείψετε το στάδιο της αναμονής στο ψυγείο, απλά αυτό βοηθάει να απορροφήσει το ψωμί καλύτερα το μείγμα αυγού.

augofetes-01

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.