Open top menu
Γαλλικά κρουασάν!

Γαλλικά κρουασάν!

Αυτή η εβδομάδα είχε μια στιγμή ξεχωριστή! Ξεχάσαμε για λίγο τις έγνοιες, ότι μας απασχολεί και βρεθήκαμε στη συναυλία των Bon Jovi!!Ξέρω για τους περισσότερους είναι αδιάφορο! Αλλά για εμένα και τη santie ήταν απίστευτο!! Η τυχερούλα βέβαια είχε ξαναπάει στο Λονδίνο, αλλά τώρα δεν το συζητώ, ήταν άλλη εμπειρία!! Είχαμε βγάλει εισητήρια μπροστά,όχι στον πρώτο κύκλο,αμέσως μετά και OMG τον είδα σε απόσταση αναπνοής!!!!!Κοροιδεύετε εσείς,αλλά με εναν τραγουδιστή είχα κόλλημα κι εγώ, να μην χαίρομαι που ήρθε επιτέλους στην Ελλάδα??!! Και φυσικά δεν χρειάζεται να πω ότι τα πόδια μας πονούσαν μετά και γενικά είχαμε πιαστεί και ο λαιμός είχε κλείσει!!Μέχρι και σήμερα βλέπω βιντεάκια και δεν το πιστεύω!!
Εντάξει ας μην πω άλλα!!Αν και τώρα και να ήθελα να πω και τίποτα άλλο, πάει, αποσυντονίστηκα!!
Το ποστ λοιπόν είναι σύντομο, γιατί η ζέστη δεν βοηθάει και πολύ να κάθεσαι στον υπολογιστή! Θα μου πεις, κάτσε στο μπαλκόνι…ναι ok, με ρωτάς αν μπορώ με τα μαμούνια και τα κουνούπια???!Πήρα ένα μπουκαλάκι εντομοαπωθητικό-ευτυχώς μυρίζει μύρτιλλο- και το έχω σχεδόν τελειώσει, ψεκάζομαι συνέχεια! Τι να πρωτοκάνω..να πληκτρολογώ ή να ψεκάζομαι?? Πήρα και κεράκια σιτρονέλα, αλλά βρωμάνε!!
Όσο για τα κρουασανάκια , ναι είναι μπελαλίδικα, αλλά όταν δοκιμάζεις, το βούτυρο σε ταξιδεύει σε γαλλικό μπιστρό!! Καμία σχέση με κρουασάν-γείτονα τυρόπιτας σφολιάτας σε φούρνους της γειτονιάς μας!
Η συνταγή από το βιβλίο του Michel Roux “Pastry“:
Και βρήκα πολύ καλές φωτό σε διάφορα ξένα blogs, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ,
 
 
Athina Panou
Written by Athina Panou

13 Comment responses

  1. Avatar
    July 24, 2011

    Σε προσκαλώ στη δική μας βεράντα χωρίς μαμούνια και κουνούπια!!! και μια ςκαι θα έρθεις φέρε και κανένα κρουασάν.<br />Πολλά φιλιά.

    Reply

  2. Avatar
    July 25, 2011

    Και μου ζητούσε ο γιος μου να του φτιάξω……..!!!<br />ΛΙΛΑ

    Reply

  3. Avatar
    July 25, 2011

    θέλω κι εγώ! Και κρουασάν και βεράντα Να έρθω?

    Reply

  4. Avatar
    July 25, 2011

    Θέλω κι εγώ κρουασαν!!! είναι το αγαπημένο μου σνακ!!! με σοκολάτα ή χωρίς!!! Φιλάκια!!!

    Reply

  5. Avatar
    July 25, 2011

    Κράτα μου κι εμένα ένα! Οι φωτό είναι άκρως λιμπιστικές!<br />Εφη

    Reply

  6. Avatar
    July 25, 2011

    Το καλύτερο κρουασάν το έφαγα πριν λίγο καιρό στο Παρίσι και τρελάθηκα. Δεν το πίστευα!<br /><br />Τα κρουασάν σου Αθηνά μου φαίνονται τέλεια!! Το βιβλίο αυτό του Michel Roux το έχω κι εγώ. Ελπίζω κάποια στιγμή να αξιωθώ να τα φτιάξω. Όλο έτσι λέω και ποτέ δεν τα φτιάχνω. Αν κι εχω μια υποψία ότι θα τα ευχαριστηθώ καλύτερα τον χειμώνα μ&#39;ένα ζεστό καφεδάκι.<br /><br />Ο Jon, ακόμα και στην

    Reply

  7. Avatar
    July 25, 2011

    Πολύ κούραση βρε παιδί μου αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο! Φαίνονται λαχταριστά!<br />Καλή εβδομάδα!

    Reply

  8. Avatar
    July 25, 2011

    Αχ αυτά τα γαλλικά κρουασαν….. προς το παρόν ταμπού αλλα μεχρι το σκ….. ποιος ξέρει…..<br /><br />ο Bon Jovi…..θεός!!

    Reply

  9. Avatar
    July 26, 2011

    Τα κρουασάν σου θεϊκά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<br />ο jon θεός<br />φιλάκια

    Reply

  10. Avatar
    July 27, 2011

    Λοιπόν η ιδέα της Νίκης για κέρασμα στη βεράντα είναι πολύ καλή και θα το κοιτάξω το θέμα μόλις γυρίσουμε όλοι από διακοπές!κάμποσα άτομα τα χωράει η βεράντα, τι στο καλό!<br />Πέρα από τις ευχαριστίες μου για τα θετικά σας σχόλια, συμφωνώ κι επαυξάνω στα σχόλια που θέλουν θεό τον jon!!!!!!!!!

    Reply

  11. Avatar
    January 24, 2012

    http://www.youtube.com/watch?v=t7cU1RByApU<br />δειτε εδω στο βιντεο οσοι δυσκολευεστε

    Reply

  12. Avatar
    September 13, 2013

    egw na kanw mia erwtisi?? ama de valw bouturo, mporw na valw margalini ayti stin plaka pou einai.?

    Reply

  13. Avatar
    September 13, 2013

    Mairy μου αν δεν βαλεις βουτυρο τοτε δεν προκειται να σου πετυχουν!η μαργαρινη περιεχει νερο στα συστατικα της κ δεν βοηθαει τη ζυμη να &quot;φουσκωσει&quot;. Σκεψου οτι ηδη σαν διαδικασια εχει την ιδιαιτεροτητα της οποτε αξιζει να βαλεις τα σωστα υλικα!επισης οι Γαλλοι δεν χρησιμοποιουν φυσικα ποτε μαργαρινη!καλη επιτυχια!

    Reply

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.