Open top menu
Γλυκός Διαγωνισμός Zanussi-Sugarbuzz

Γλυκός Διαγωνισμός Zanussi-Sugarbuzz

Σήμερα γράφω τη συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης! Εμπνευσμένη λοιπόν από τα χρώματα της Zanussi, κίτρινο και μαύρο έφτιαξα αυτά τα δύο λαχταριστά γλυκά! Και η γλυκιά πρόκληση είναι να τα φτιάξετε κι εσείς! Διάλεξα τα συγκεκριμένα δύο, πρώτον να ταιριάζουν χρωματικά με το θέμα μας όπως είπαμε, αλλά κυρίως γιατί είναι εύκολα και κοντά στις γευστικές προτιμήσεις της πλειοψηφίας! Επίσης δροσερά! Αν και έχουν τις θερμίδες τους, δεν πειράζει γιατί ως γνωστόν δε θα τα τρώμε κάθε μέρα! Οπότε για μια μέρα ας κάνουμε την παρασπονδία! Και τρεις τυχεροί θα κερδίσουν τα δώρα!
Πώς θα γίνουν λοιπόν όλα αυτά?!

Κρατήστε σημειώσεις!

1) Ο διαγωνισμός Sugarbuzz-Zanussi ξεκινάει από σήμερα 31/05 μέχρι και 30/06.
 
2) Ο καθένας που θέλει να συμμετέχει, θα φτιάξει μια από τις δύο συνταγές και θα την φωτογραφίσει σύμφωνα με τη φωτογραφία που δίνω παραπάνω. Γι αυτό τον λόγο διάλεξα λευκά σκεύη και απλά υλικά που μπορούμε να βρούμε όλοι. Θα δώσω και αναλυτικές οδηγίες στη συνέχεια. 
Δεν μας πειράζει αν κάποιος έχει μικρή ή μεγάλη μηχανή ή κινητό! Το ζήτημα είναι να φωτογραφηθεί το γλυκό με αυτό το στήσιμο, γιατί διαφορετικά μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες φωτογραφίες στο διαδίκτυο και να μου τις στείλετε!
Οπότε οποιαδήποτε άλλη φωτογραφία θα ακυρώνεται και αυτό για να διαφυλάξω το διαγωνισμό όσο το δυνατόν καλύτερα!
 
3) Η φωτογραφία – συμμετοχή και το ονοματεπώνυμό σας θα αποστέλλονται στο email sugarbuzzgr@hotmail.com με θέμα “Διαγωνισμός Zanussi” και θα λαμβάνετε απαντητικό email αν είναι έγκυρη ή όχι.

4) Οι φωτογραφίες-συμμετοχές μπορούν να αποστέλλονται μέχρι και 27 Ιουνίου 2013, ώστε να υπάρχει ένα περιθώριο μέχρι τις 30/06 να ψηφιστούν και οι τελευταίες!

 
4) Όλες οι φωτογραφίες-συμμετοχές θα αναρτηθούν σε άλμπουμ στη σελίδα μου στο Facebook. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν κάποιος δεν έχει λογαριασμό facebook, γιατί η σελίδα μου εμφανίζεται δημόσια οπότε μπορείτε να βλέπετε όλες τις φωτογραφίες!
5) Οι δύο πρώτοι νικητές θα προκύψουν από τον αριθμό “like” που θα συγκεντρώσει η φωτογραφία τους και ο τρίτος νικητής από κλήρωση, ώστε να υπάρχει μια πιο δίκαιη κατανομή (πχ. κάποιοι αν δεν έχουν λογαριασμό facebook και δεν έχουν φίλους να τους ψηφίσουν τη φωτογραφία, θα έχουν πάλι πιθανότητες για δώρο).
 
6) Θα υπάρχει από μένα και ένα δώρο που θα κληρωθεί μεταξύ των ονομάτων που ψήφισαν(με το like τους!) για να πούμε ένα ευχαριστώ και σε αυτούς! Θα ανακοινωθεί σε επόμενη ανάρτηση.
 
7) Όποιος το επιθυμεί, μπορεί να συμμετέχει και με τις δύο συνταγές! Ένας μήνας είναι αυτός, έχει χρόνο να τις φτιάξει!
 
8) Όταν στείλετε μια φωτογραφία-συμμετοχή, δεν μπορείτε να ζητήσετε μετά από λίγο καιρό να την αντικαταστήσετε. Έχετε μόνο την δυνατότητα να την αποσύρετε εντελώς από το διαγωνισμό και να μην συμμετέχετε.
 
9) Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Δευτέρα 1 Ιουλίου και οι νικητές θα λάβουν email ώστε να δώσουν τα στοιχεία τους για να λάβουν τα δώρα.
 

Τα δώρα όπως βλέπετε παραπάνω είναι τα εξής:
1ο : Zanussi mixer με μπολ
2o: Zanussi mixer χειρός
3ο: Βιβλίο “Cupcakes” (εκδ.Ψυχογιός)

Ακολουθούν οι συνταγές των γλυκών και σε επόμενη ανάρτηση θα σας δώσω και τα στάδια βήμα-βήμα και μικρές συμβουλές-παρατηρήσεις. Για να μην έχετε καμιά δικαιολογία ότι δεν μπορείτε να τα φτιάξετε!

Cheesecake ψητό με άρωμα λεμονιού και γλάσο σοκολάτας:

 Υλικά:
Για τη βάση:
200γρ. μπισκότα τύπου deigestive
80γρ. βούτυρο

Για την κρέμα:
600γρ. τυρί κρέμα
100γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπ.)
150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά
1 βανίλια(φακελάκι) ή 1κ.γ. εσάνς βανίλιας
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
ξύσμα από ένα λεμόνι

Για το γλάσο:
120γρ. κουβερτούρα(περιεκτ. σε κακάο 53-55%)
100γρ. κρέμα γάλακτος (35%λιπ.)
1 κ.γ. μέλι

1. Ξεκινάμε με τη βάση: Ανάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C (αέρα)/175-180 βαθμούς (αντιστάσεις)
2. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι στο μάτι της κουζίνας να λιώσει.
3. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
4. Μόλις λιώσει το βούτυρο το ρίχνουμε στη σκόνη μπισκότων, ανακατεύουμε με κουτάλι να βραχεί όλο το μείγμα.
5. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 23-24εκ., την πατάμε καλά με το χέρι μας στα τοιχώματα του ταψιού ώστε να “τσακίσουν” οι όποιες πτυχές και να μην “πετάνε”. Αναφέρω το ταψάκι γιατί μπορεί να μην έχουν όλοι στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα.
Αν έχετε φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, τότε χρησιμοποιήστε αυτή, χωρίς να βάλετε λαδόκολλα.
6. Ρίχνουμε το βρεγμένο μείγμα μπισκότων και πατάμε με το κουτάλι να απλωθεί παντού(δεν θέλουμε στα τοιχώματα, μόνο στον πάτο) και ψήνουμε για 10′.
7. Όσο ψήνεται η βάση, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και όταν την απορροφήσει προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε και τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα.Δεν χτυπάμε παραπάνω απ’ τη στιγμή που είδαμε ότι ομογενοποιήθηκαν όλα.
8. Έχουμε βγάλει το ταψάκι από το φούρνο ή τη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το υγρό κρεμώδες μείγμα.
9. Βάζουμε ξανά στο φούρνο και ψήνουμε για 50-60′. Εδώ χρειάζεται να το δούμε αναλόγως το φούρνο που έχουμε. 
    Συγκεκριμένα το ψημμένο cheesecake στα 50 λεπτά μπορεί να μας φαίνεται σαν να μην έχει ψηθεί, αλλά να έχει ψηθεί! Δεν παίρνει κάποιο χρώμα στην επιφάνεια, παρά μόνο ένα αχνό κίτρινο και οι άκρες του φουσκώνουν λίγο παραπάνω από το κέντρο. Σίγουρα στα 60′ θα είναι έτοιμο πάντως!
 
10. Το αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του και δεν ανησυχούμε αν δούμε ότι έκανε κάποιες μικρές ρωγμές. Θα είναι φυσιολογικό γιατί δεν το ψήσαμε σε μπεν-μαρί φούρνου σε χαμηλότερη θερμοκρασία, αλλά το ψήσαμε πιο εύκολα!
11. Αφού πέσει η θερμοκρασία του, το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4-5 ώρες (το καλύτερο είναι αν το κάνετε βράδυ και να το αφήνετε όλο το βράδυ στο ψυγείο, γίνεται πολύ καλύτερο!)
12. Όταν πια έχει κρυώσει, το βγάζουμε από το ταψάκι είτε ανασηκώνοντας τη λαδόκολλα είτε ανοίγοντας τα τοιχώματα της φόρμας και ετοιμάζουμε το γλάσο. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια (ή για ευκολία μπορούμε να πάρουμε και σταγόνες κουβερτούρας) και την ρίχνουμε σε ένα μπολ.
13. Ζεσταίνουμε σε μπρίκι στο μάτι της κουζίνας, την κρέμα γάλακτος με το μέλι (ανακατεύουμε αρχικά να διαλυθεί το μέλι και μετά δεν ανακατεύουμε ξανά). Μόλις αρχίζει να φουσκώνει, αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε 1′ και μετά ανακατεύουμε (με μαρίζ σιλικόνης ή αν δεν έχουμε με ένα κουτάλι) να ομογενοποιηθεί. Περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος και μπορούμε να βάλουμε λίγη ώρα στο ψυγείο ελέγχοντάς το να μην σφίξει. 
14. Όταν δούμε ότι έχει πήξει τόσο ώστε να το ρίξουμε πάνω στο γλυκό μας, το βγάζουμε από το ψυγείο, βγάζουμε και το cheesecake και ρίχνουμε το σοκολατένιο γλάσο πάνω του. Το διατηρούμε ψυγείο.
Μπανόφι:
 
Υλικά:
Για τη βάση:
150γρ. μπισκότα τύπου digestive
70γρ. βούτυρο
 
Για τη γέμιση:
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
300γρ. κρέμα γάλακτος
2 μπανάνες
2-3 κουταλιές τρούφα σοκολάτας ή τριμμένη κουβερτούρα
 
 
1) Πρέπει να ετοιμάσουμε το ζαχαρούχο γάλα να γίνει καραμέλα. Παίρνουμε το κουτάκι, αφαιρούμε τη χάρτινη ετικέτα(αν έχει, γιατί κάποια έχουν πια τυπωμένα τα κείμενα και δεν υπάρχει χαρτάκι!). Βάζουμε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, με νερό να βράσει και μόλις αρχίσει να βράζει τοποθετούμε προσεχτικά το κουτάκι και προσέχουμε να σκεπάζεται με νερό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία να είναι μέτρια. Αυτό πρέπει να γίνει για 2,5 ώρες περίπου ώστε το γάλα μέσα να γίνει καραμέλα. Ναι παίρνει ώρες, αλλά μπορείτε να βάλετε και άλλα κουτάκια μέσα και να τα κρατήσετε για επόμενη φορά!
Κατά διαστήματα ελέγχουμε αν μειώνετε το νερό και προσθέτουμε άλλο ζεστό νερό, για να μην διακόψουμε το βρασμό. Επίσης θα ακούμε να γίνεται ένας μικρός θόρυβος μέσα στην κατσαρόλα λόγω βρασμού, αλλά να μην ανησυχούμε!
Όταν περάσουν οι 2,5 ώρες, αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, αφήνουμε λίγα λεπτά και μετά με μια λαβίδα βγάζουμε το κουτάκι έξω, αλλιώς θα καούμε!
Το αφήνουμε λίγη ώρα να πέσει η θερμοκρασία και μετά ανοίγουμε.
Αυτό μπορούμε να το κάνουμε την προηγούμενη μέρα από την οποία θέλουμε να φτιάξουμε το γλυκό μας! 
Επίσης ο πιο εύκολος τρόπος είναι να βρούμε έτοιμη καραμέλα, αλλά υπάρχει σε λίγα μαγαζιά, οπότε αν θέλει κάποιος και βρει, κανένα πρόβλημα!
 
Τη μέρα που θα ετοιμάσουμε το γλυκό μας:
1) Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
2) Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι στο μάτι του φούρνου. Μόλις λιώσει το βούτυρο το ρίχνουμε στη σκόνη μπισκότων, ανακατεύουμε με κουτάλι να βραχεί όλο το μείγμα.
3) Σε μια ταρτιέρα ή ένα μικρό πυρέξ ή μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα ρίχνουμε το βρεγμένο μείγμα μπισκότων και πατάμε με το κουτάλι να απλωθεί παντού( θέλουμε να πάει ελάχιστα και στα τοιχώματα).
4) Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
5) Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί. Αναλόγως με το μίξερ που έχουμε θέλει 4-5′. Όταν δείτε ότι αρχίζει και γίνεται σφιχτή, προσέχετε μην χτυπήσετε παραπάνω και κόψει. Σταματάτε το χτύπημα και βάζετε ψυγείο.
6) Βγάζουμε την ταρτιέρα από το ψυγείο, ανοίγουμε το κουτάκι ζαχαρούχο γάλα που έχει γίνει καραμέλα και την απλώνουμε στην βάση μπισκότου. 
7) Στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές φετούλες τις μπανάνες και τοποθετούμε πάνω στην καραμέλα.
8) Βγάζουμε τη σαντιγί απο το ψυγείο, απλώνουμε με το κουτάλι μας σε όλη την επιφάνεια, δεν χρειάζονται κορνέ εδώ!
9) Πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας ή αν θέλουμε παίρνουμε ένα κομμάτι κουβερτούρα και τρίβουμε στον τρίφτη (θα χρειαστεί πριν να έχουμε βάλει την κουβερτούρα ψυγείο για να μη μας λιώσει στο χέρι λόγω καιρικών συνθηκών)
10) Διατηρούμε στο ψυγείο και απολαμβάνουμε!
 
Δεν πιστεύω να σας κούρασα?!! Αλλά ήθελα να τα γράψω όσο το δυνατόν αναλυτικότερα!
Βέβαια, θα ακολουθήσουν και τα στάδια βήμα-βήμα, όπως επίσης και οδηγίες για το στήσιμο των γλυκών!
Για παράδειγμα στην πρώτη φωτογραφία μπορεί να βλέπετε το cheesecake σε μια πιατέλα με πόδι, αλλά δεν είναι παρά ένα λευκό πιάτο που στηρίζεται σε  μια λευκή κούπα! Πόσο δύσκολο είναι να το κάνετε?! Και φυσικά δεν χρειάζεται κανένα ξύλο για βάση, ένα λευκό τραπεζομάντηλο ή ένα λευκό χαρτί/χαρτόνι μια χαρά μας κάνουν!
 
Σας αφήνω να απολαύσετε τις συνταγές, να το σκεφτείτε και τα λέμε πολύ σύντομα με τα παραπάνω!
Και φυσικά να ευχαριστήσω τη Zanussi για τα δώρα που προσφέρει και την κιτρινό-μαυρη έμπνευση!
 
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες για τις ηλεκτρικές συσκευές θα βρείτε και στο μοντέρνο site της Zanussi εδώ.
Athina Panou
Written by Athina Panou

7 Comment responses

  1. Avatar
    May 31, 2013

    Like, like, like!!! Τέλεια Αθηνούλα! Φιλιά!

    Reply

  2. Avatar
    May 31, 2013

    Αθηνούλα μου τέλεια ιδέα μου άρεσε πολύ!!!!!Φιλάκια!!!!!

    Reply

  3. Avatar
    May 31, 2013

    θα μου άρεσε να πάρω μέρος, αλλά όπως έχει αποδειχθεί σε αυτούς τους διαγωνισμούς με τις ψήφους κερδίζει όποιος έχει τους πιο πολλους γνωστούς για να τους βάλει να ψηφίσουν….

    Reply

  4. Avatar
    May 31, 2013

    Maria Kay ακριβώς γι αυτό το λόγο έχω γράψει ότι το τρίτο δώρο θα δοθεί μέσω κλήρωσης για να υπάρχει μια ισορροπία και έτσι και όσοι όπως λες δεν έχουν τόσους γνωστούς, να έχουν πιθανότητες να κερδίσουν ένα δώρο!<br />Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο για να είναι οι περισσότεροι ικανοποιημένοι και θεωρώ ότι αυτό είναι δίκαιο.<br />Ελπίζω τελικά να θελήσεις και να πάρεις μέρος!

    Reply

  5. Avatar
    June 01, 2013

    Φοβερή ιδέα με τα μαυροκίτρινα γλυκά, μ&#39; αρέσουν τα παιχνίδια, και σ&#39; ευχαριστούμε για την πρόκληση και την πρόσκληση!

    Reply

  6. Avatar
    June 04, 2013

    Πως θα βρούμε τα ίδια σκεύη και το ξύλινο τραπέζι για να τα φωτογραφίσουμε;

    Reply

  7. Avatar
    June 04, 2013

    kathycallie (δεν ξέρω ποια από τις δύο!) σήμερα θα αναρτήσω και οδηγίες! Όπως έγραψα σε ένα σημείο, απλά να έχει λευκό φόντο, πχ ένα λευκό τραπεζομάντηλο, λευκό χαρτί, όχι ξύλο!και τα σκεύη είναι απλά λευκά πιάτα, πχ το cheesecake είναι σε λευκό πιάτο στηριζόμενο σε λευκή κούπα που είναι τοποθετημένη ανάποδα!<br />Περιμένετε για τις λεπτομέρειες!!<br />Φιλιά!

    Reply

<