Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα!
Σήμερα η μέρα υπέροχη και πάλι εδώ στη Χαλκιδική και ετοιμάζομαι να πάω στο EΡΓΟΝ που σας έλεγα χθες να δοκιμάσουμε(πάλι φαγητό…!) τα εδέσματά του!
Χθες το δείπνο με chef την Αργυρώ Βάρδα ήταν υπέροχο. Πρόκειται για τη μοναδική γυναίκα chef στην Κρήτη βραβευμένη με χρυσό σκούφο & βραβεία Gourmet.
Τα πιάτα καταρχήν ήταν τόσο όμορφα στημένα που δεν ήθελες να τα χαλάσεις. Σήμερα πιστεύω να έχω περισσότερες λεπτομέρειες και ίσως και φωτογραφίες γιατί χθες μια από τα ίδια χωρίς φως (χώθηκα πάλι στον καναπέ!) δεν ήταν ό,τι καλύτερο να φωτογραφίσεις.
Επίσης ενώ με την κρητική κουζίνα δεν είχα πολλές σχέσεις και ήμουν περίεργη πώς θα είναι χθες το φαγητό, τελικά η έκπληξη ήταν πολύ ευχάριστη.
Ακόμα και το αρνί που πολλές φορές δεν αρέσει σε όλους, εδώ το καρέ αρνιού με άνηθο, ντομάτα, σάλτσα λεμονιού και ασκολύμπρους(αυτό δεν το ήξερα φυσικά!) άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην παρέα.
Εντάξει και πάλι εγώ θα τονίσω το γλυκό που όπως το διάβαζα στο μενού δεν μπορούσα να φανταστώ πώς θα είναι “φρέσκια μυζήθρα ψητή/ καραμελωμένο φυστίκι αιγίνης/ μεραμπελλιώτικη μιστρόφτα με μέλι/ κανέλα/ σουσάμι/ γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, περγαμόντο”. Κι όμως ήρθαν όλα στημένα σε ένα τετράγωνο πιάτο, γεωμετρικά και μινιμαλιστικά που το μάτι χαιρόταν να το βλέπει.
Αυτό όμως που μπόρεσα να κάνω είναι να βγάλω νωρίτερα κάτι από το μπουφέ του ξενοδοχείου για να σας ανοίξω την όρεξη μια που πλησιάζει μεσημεράκι.
και κάτι από γλυκά φυσικά:
Δηλαδή θες να πεις ότι με αυτά δεν μας άνοιξες την όρεξη;;;<br />Πολλά φιλιά.
Άνοιξε η ψυχή μου με τόσα εδέσματα!!!
Αχ Αθηνούλα είσαι ακόμη εκεί,πολύ σε ζηλεύω υπέροχα πιάτα
H Αργυρώ Βάρδα δουλεύει σε κάποιο εστιατόριο στην Κρήτη ή σε άλλο μέρος?
Καλησπέρα σας! Χαίρομαι αν σας άνοιξα την όρεξη, αλλά εγώ από βδομάδα πρέπει να την σφραγίσω την όρεξη μου!<br />Rebu η Αργυρώ Βάρδα είναι στο "Ελιά και Δυόσμος" στο Ηράκλειο αν δεν κάνω λάθος.θα το επιβεβαιώσω σήμερα.