Η σημερινή ανάρτηση είναι μπόνους! Γιατί περιέχει δώρο! Με αφορμή τη γιορτή θερισμού η Amstel δίνει μέσα από το blog 5 κιβώτια μπίρες Amstel είτε φιάλες είτε cans σε 5 τυχερούς αναγνώστες!
Ο διαγωνισμός θα κρατήσει μέχρι 31 Αυγούστου τα μεσάνυχτα και η κλήρωση θα γίνει 1/09.
Η συμμετοχή πολύ εύκολη!
Αν έχετε facebook κάνετε like κάτω από τη φωτογραφία της μπίρας στη σελίδα sugarbuzz εδώ.
Αν δεν έχετε αφήνετε ένα email σε σχόλιο σ αυτή την ανάρτηση. Όσοι έχουν facebook παρακαλώ να μην αφήσουν σχόλιο με email εδώ γιατί γίνεται μπέρδεμα και εξάλλου θα ειδοποιηθούν με μήνυμα!
Επιπλέον μπόνους η συνταγή για ρεβιθοκεφτέδες, συνοδεία για τη μπίρα!
Επίσης υπάρχει και ανεξάρτητος διαγωνισμός που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:
Η Amstel γιορτάζει τους 2.100 αγρότες που της δίνουν το «χρυσό» τους κριθάρι δίνοντας 2.100 ευρώ τη μέρα σε ένα νικητή για 2 μήνες.
ΕΜΠΝΕΥΣΗ …
– Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Κατά τη διάρκεια της περιόδου του θερισμού στην περιοχή του Δρυμού στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε άλλα μέρη της Ελλάδος το πρώτο δεμάτι του κριθαριού τοποθετείται στη μέση του χωραφιού και οι κάτοικοι του πετάνε νομίσματα για καλή τύχη.
– ΟΙ 2.100 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Που δίνουν το χρυσό κριθάρι της γης τους για να παραχθεί η αγαπημένη μας μπίρα
– Η ΙΔΕΑ…
ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ Η AMSTEL…
Η ΙΣΤΟΡΙΑ
2.100 Οι Έλληνες αγρότες που μας δίνουν καθημερινά το κριθάρι τους
2.100 ευρώ τα χρήματα που το νόμισμα της Amstel χαρίζει κάθε μέρα σε ένα τυχερό!
Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ
1)Βρες τον κωδικό κάτω από τα καπάκια & τα δαχτυλίδια των συσκευασιών της Amstel
2) Στείλε τον κωδικό με SMS στο 54002 (χρέωση sms 0,31euros / sms συμπ. Φ.Π.Α.) ή δωρεάν στο amstel.gr
3)2.100 ευρώ σε έναν τυχερό νικητή κάθε μέρα
(η ανάδειξη του νικητή θα γίνεται καθημερινά με ηλεκτρονική κλήρωση)
Ρεβιθοκεφτέδες, μεζές για μπίρα
Υλικά(για 20-25 τεμάχια):
300γρ. ρεβίθια
1 κρεμμύδι ξερό
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα(το άσπρο τμήμα)
1/3 ματσάκι άνηθο
1 αυγό
5κ.σ. αλεύρι
Αλάτι-πιπέρι
1-2 κ.σ. λάδι
Λάδι για τηγάνισμα
Για σερβίρισμα: 1-2 ντομάτες, 1-2 αγγουράκια, 200-300γρ. γιαούρτι
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε μπολ σκεπασμένα με νερό.
Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα.
Όσο βράζουνε ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Αφού δούμε ότι τα ρεβίθια έβρασαν και έχουν μαλακώσει αρκετά (δοκιμάζουμε), τα στραγγίζουμε (σε μεγάλο σουρωτήρι) και αφαιρούμε με το χέρι μας φλούδες όσο είναι εφικτό(έχουν ήδη απομακρυνθεί αρκετές από το νερό).
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια- άνηθο, το αυγό, 1-2 κ.σ. λάδι, 5κ.σ. αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε λιώνοντας ταυτόχρονα τα ρεβίθια. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, δοκιμάζουμε αν πλάθετε σε κεφτεδάκι, αλλιώς αν είναι αρκετά μαλακό προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Βάζουμε λίγο αλεύρι σε ένα μπολάκι, πλάθουμε κεφτεδάκια(ένα μέτριο μέγεθος), τα περνάμε από το αλεύρι και ακουμπάμε σε ένα αλουμινόχαρτο που στρώσαμε στον πάγκο μας ώστε να τα έχουμε έτοιμα για τηγάνισμα.
Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το λάδι και μόλις κάψει βάζουμε λίγους λίγους τους κεφτέδες. Τηγανίζουμε από τη μια πλευρά και γυρνάμε ομοίως και από την άλλη με μια τρυπητή κουτάλα. Μόλις είναι έτοιμοι ακουμπάμε σε πιάτο που έχουμε στρώσει χαρτοπετσέτες (το χαρτί κουζίνας στην πραγματικότητα είναι ανθυγιεινό γιατί έχει υποστεί χημική επεξεργασία και δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με κάτι σε υψηλή θερμοκρασία που θα καταναλωθεί, συμβουλή φίλης blogger).
Σερβίρουμε με :
-Ψιλοκομμένη ντομάτα και αγγούρι
– Αραβικές πιτούλες ελαφρά ζεσταμένες στο φούρνο
– Γιαούρτι
ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ
carmina1990@gmail.com ειναι τέλεια!
mail-vikikyt@yahoo.gr<br />καλη μου τυχη
edm67347@yahoo.gr καλό καλοκαίρι!!!
svetapapadopoulou@yahoo.gr
thanos-gate-7@hotmail.com
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!<br />mkiriakou@rocketmail.com
Υπέροχο!<br />anastttasia@gmail.com<br />
Είμαι στο στάδιο που φαντάζομαι τον ήχο της όταν τη βάζεις στο ποτήρι…Με ξεσήκωσες Αθηνά..Προλαβαίνω το super, έφυγα!!<br />ampsofi@yahoo.gr
panayiota_09@hotmail.com
ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΥΡΟΝΙΑ AMSTEL ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΑΣΗ! panoskapa@hotmail.gr
loukoum21@yahoo.gr ΩΡΑΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!!!
Φωτούλα Ξανθοπούλου<br /><br />mail: f.xanth@gmail.com
Αλκμήνη Π. <br />alcmenestrator@hotmail.com<br />
anastasia_ma@msn.com
mar_davin@hotmail.com
Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ.SAKKATOSG@YAHOO.GR
teleia<br />
ssnarf@hotmail.com<br />kalo kalokairi
Δροσιστικό δώρο!<br />sofiapff@hotmail.com
teleia
Ωραίος καλοκαιρινός διαγωνισμός!<br />kordoneto@gmail.com
teleio….
Ευαγγελία Κυπραίου…<br />evagelia_kip_09@yahoo.com
handmade000@yahoo.gr
Μπυρίτσα παγωμένη και μεζέδες…<br />καλό υπόλοιπο καλοκαιριού να έχουμε!!!<br />Παναγιώτης<br />panharala@gmail.com
xxlcrap@gmail.com
ΜΟΝΑΔΙΚΟ<br />GEORGE_PIPINOS@YAHOO.COM
ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗ ΜΠΙΡΑ<br />NEIT_SENIOS@YAHOO.GR
PERFECT<br />HORIO2004@GMAIL.COM
ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ !!!!ΚΑΛΕΣ ΔΡΟΣΙΕΣ !!!!
Πολύ καλό!!<br />antoinebobotis@yahoo.gr
ΞΕΧΑΣΑ ΤΟ EMAIL!!!! giota.panagiotopoulou@gmail.com ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!!!!
καλη επιτυχια<br />zisioanna@gmail.com
Πολυ καλο!!! μπραβο!!!
Καλημέρα Αθηνά! Σούπερ ο διαγωνισμός μα και η συνταγή σου για τους ρεβιθοκεφτέδες επίσης! Φιλιά καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!
kat_martz@hotmail.com <br />
καλη επιτυχια<br />alikilianou@gmail.com
f_tou@windowslive.com <br />ειναι φοβερη συνταγη!!
mpakratsis@yahoo.gr<br />ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΑΚΡΑΤΣΗΣ
ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ<br />antam40@in.gr
Τελειο δωρο!!ευχαριστουμε!! Κωνσταντινος Ρ. kostr1410@gmail.com