Open top menu
Ελαφρύ τράιφλ γιαουρτιού με φράουλες και ακτινίδια

Ελαφρύ τράιφλ γιαουρτιού με φράουλες και ακτινίδια

Όσο ετοιμάζω τις συνταγές του διαγωνισμού με τα στάδιά τους (κάπως ιδιαίτερα, θα δείτε!) για να μην έχετε δικαιολογία ότι δεν μπορείτε να τις φτιάξετε (και πολύ χαίρομαι που λαμβάνω ήδη μαιλ με απορίες κτλ!), ήθελα να σας ευχηθώ καλή εβδομάδα αλλά και καλό μήνα με ένα δροσερό υγιεινό γλυκάκι! Εντάξει, καταλαβαίνω ότι όταν ακούτε γιαούρτι δεν σας πάει στο μυαλό και τόσο γλυκό…μη νομίζετε κι εγώ είχα στο μυαλό μου τις περισσότερες φορές ότι γιαούρτι και γλυκό δεν γίνεται και με κοροϊδεύουν  Ειδικά όταν είσαι φαν της σοκολάτας, τι να σου κάνει το γιαούρτι! Πιστεύω ότι οι συμπάσχοντες με καταλαβαίνουν!
Όταν δοκίμασα να φτιάξω το ελαφρύ αυτό γλυκό, ενθουσιάστηκα με τα χρώματα! Το ακτινίδιο πάλι, ενώ μ αρέσει σκεφτόμουν ότι δε θα με ευχαριστούσε τόσο με του γιαούρτι, αλλά τελικά όταν τα πολτοποιείς παίρνουν άλλη διάσταση! Δεν γίνεται κανένα μαγικό, αλλά ξέρουμε ότι πολλές φορές το μάτι μας ενθουσιάζεται και χορταίνει από την εικόνα και πράγματι όσο και να δίσταζα το χρωματικό αποτέλεσμα με αποζημίωσε! Η αλήθεια είναι ότι σας το συνιστώ και για πρωινό! Μπορείτε να το φτιάξετε το βράδυ, πχ Παρασκευής και να το απολαύσετε χαλαροί το Σάββατο πρωί! Εννοείται ότι αν έχετε άδεια βαζάκια μαρμελάδας, να το φτιάξετε εκεί! Βλέπετε πόσους πόντους παίρνει!! Και φυσικά διαλέξτε και άλλα φρούτα ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη φρουκτόζη για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, τι να σας κάνω τώρα, βάλτε ζάχαρη, δε θα είμαι κι εκεί να σας κοιτάω!!

Υλικά (για 2 βαζάκια/ποτήρια)

6 Digestive χωρίς ζάχαρη

300γρ. γιαούρτι  2%λιπ.

2κ.γ. φρουκτόζη

2 ακτινίδια

7-8 φράουλες

 

Αρχικά τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη και τα μοιράζουμε στα δύο βαζάκια.

Ρίχνουμε το 1 κ.γ. φρουκτόζη στο γιαούρτι, ανακατεύουμε να διαλυθεί και  μοιράζουμε τη μισή ποσότητα γιαουρτιού πάνω από τη στρώση μπισκότων.

Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα πολτοποιούμε  στο μούλτι ( έχουμε ραβδομπλέντερ είναι ευκολότερο). Προσθέτουμε μισό κουταλάκι φρουκτόζη, ανακατεύουμε και μοιράζουμε πάνω από τη στρώση γιαουρτιού. Βάζουμε στην κατάψυξη για να σταθεροποιηθεί η στρώση με το ακτινίδιο.

Όσο περιμένουμε πλένουμε τις φράουλες, τις σκουπίζουμε και τις πολτοποιούμε, προσθέτοντας το υπόλοιπο κουταλάκι φρουκτόζη.

Βγάζουμε τα βαζάκια από την κατάψυξη, ρίχνουμε το υπόλοιπο γιαούρτι προσεχτικά και τέλος ρίχνουμε τον πολτό από φράουλες.  Καταναλώνουμε είτε αμέσως είτε κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες.

Athina Panou
Written by Athina Panou

4 Comment responses

  1. Avatar
    June 03, 2013

    Φαίνεται πραγματικά υπέροχο, δροσερό και γευστικό!<br />Είχα δοκιμάσει να φτιάξω κάτι ανάλογο. Μπορείς να δεις και την δική μου εκδοχή εδώ:<br />http://www.anzouya.com/2013/04/yogurt-with-biscuits-coconut-and-kiwi.html

    Reply

  2. Avatar
    June 03, 2013

    Κλέβει εντυπώσεις με τα χρώματά του!

    Reply

  3. Avatar
    June 04, 2013

    Θες να τους καλέσω εγώ για πάρτη σου; Σε δυο μέρες θα έχεις τηλέφωνο αλλά θα πάρει χρόνια να σε ξεχάσουν….χαχαχαχαχαχχ<br />Υπέροχο το γλυκακι γενικώς, και από χρώμα και από γεύση αλλά αυτό το styling είναι τέλειο! Φιλιά Αθηνούλα μου!

    Reply

  4. Avatar
    June 15, 2013

    Αφού λύθηκε το πρόβλημα, μια χαρά!! Βέβαια εγώ λέω &quot;Μαμά Πεινάω&quot; για τις σοκο-μπανάνες αλλα και το τράιφλ θα δοκιμαστεί άμεσα!!!

    Reply

<