Open top menu
Εύκολο δίχρωμο cheesecake

Εύκολο δίχρωμο cheesecake

Αν γινόταν να καταγράφονταν οι σκέψεις μου αυτόματα κάθε φορά που μαγείρευα, τότε το blog θα ήταν γεμάτο καθημερινά…επειδή όμως ακόμα δεν έχω συνδέσει το μυαλό μου με usb οι τελευταίες μέρες πέρασαν γεμάτες μαγειρέματα, δημιουργία, ευχαρίστηση, γέλια…πίκρα για τη βομβαρδισμένη κουζίνα, αλλά καθόλου καταγραφή! Είναι που έχω food blog!
Αν και καταλήγω να πιστεύω ότι όταν βλέπεις την κουζίνα βομβαρδισμένη όπως ανέφερα, θέλεις μόνο να εξαφανιστείς από το σπίτι και να πας να κάνεις τάμα να καθαριστεί από μόνη της. Βασικά κάτι ανάλογο με το usb στο κεφάλι…τελικά τίποτα από τα δύο δεν γίνεται!
Η πιο πρόσφατη μαγειρική εμπειρία ήταν για τη γιορτή της μιας κολλητής μου, λοιπόν…η οποία εξέφρασε την επιθυμία να κάνουμε finger food, αλλά να μην υπάρχουν ούτε τυροπιτάκια, ούτε λουκανικοπιτάκια κτλ κτλ…δεν μπορείς να χαλάσεις χατίρι στην εορτάζουσα, οπότε ξεκινήσαμε από μέρες νωρίτερα την οργάνωση! Καφές με μπλοκάκια και σημειώσεις να καταλήξουμε στα φαγητά, στη συνέχεια τη μέρα που έβρεχε καρέκλες να κατεβούμε στο κέντρο για αγορά ανάλογου “εξοπλισμού”(μπαμπού ξυλάκια, πιρουνάκια μικρά, ποτηράκια κτλ), σούπερ μάρκετ μέχρι που φτάσαμε στη μέρα του μαγειρέματος…
Αφού την είχα βάλει να ψωνίσει τα χίλια δυο είχα σκεφτεί να της κάνω και μια οικονομία και να μην πάρουμε τρία κουτιά ζύμη για ατομικά ταρτάκια αλλά δύο. Ώρες ώρες απορώ με τον εαυτό μου! Οπότε τελευταία στιγμή έτρεχε ο φίλος μας σε όλα τα σούπερ μάρκετ της περιοχής να βρει…να ναι καλά που δε μας(με!) έβρισε! Παρεμπιπτόντως θυμηθείτε αν θελήσετε ποτέ να κάνετε ατομικά ταρτάκια σε θήκες μάφινς και θέλετε να τα κάνετε σωστά, να έχετε μια μέρα μπροστά σας…δηλαδή να βάζετε στο καθένα ξεχωριστά λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο με όσπρια για βάρος, να τα ψήνετε μερικά λεπτά και μετά να αφαιρείτε τα όσπρια και να βάζετε τη γέμιση και να ξαναψήνετε….ναι είναι ατελείωτο…και όταν λέμε όσπρια, να είναι κανένα φασόλι,φακή κτλ….γιατί αν και θα πέσω στην υπόληψή σας θα το ομολογήσω, είδα ότι είχε εκατό σακούλες τραχανά από το χωριό της και της είπα να βάλουμε τραχανά για βάρος…αλλά σε ένα σκούντηγμα ο τραχανάς εκτοξεύτηκε και κόλλησε πάνω σε μερικές ζύμες! Άντε να ξεκολλήσεις κόκκο κόκκο τον τραχανά…Η επόμενη επιτυχία ήταν ότι ψιλοκόψαμε άπειρα αγγουράκια για τις σαλάτες που θα σερβίρονταν σε ατομικά χαμηλά ποτηράκια και ξεχάσαμε να τα βάλουμε και κάποια στιγμή συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε ένα τάπερ τίγκα στα αγγουράκια στο ψυγείο. Αλλά αν δεν είχαμε κι αυτά τελικά πώς θα λυνόμασταν στο γέλιο ανά τακτά χρονικά διαστήματα?!
Αν και όταν έχεις καλή παρέα γελάς ούτως ή άλλως και περνάς καλά! Η εορτάζουσα φυσικά είχε πάθει τον πανικό της αν θα τα προλάβουμε, αλλά εγώ ήμουν αρκετά χαλαρή, μέχρι βέβαια που ήρθε η σειρά μου να πάθω τον πανικό και να ρωτάω(στο διάλειμμα που πήγα σπίτι να αλλάξω)από το τηλέφωνο αν ζει η κρέμα στα cupcakes(πιστέψατε ότι δε θα υπήρχαν?!..και γλυκά και αλμυρά φυσικά!)ή αν έλιωσε από την υγρασία… και να τους δίνω ένα σωρό οδηγίες, ναι εντάξει ο καθένας με τα κωλύματά του!
Όσο για το cheesecake, αυτό έγινε σε φάση άλλου μαγειρέματος, γιατί εκεί που κάθεσαι λες τι να κάνω στα μέσα της εβδομάδας, ας καλέσω φίλους για φαγητό et voila!
 
Υλικά για ένα τσέρκι 22-24εκ.
 
Για τη μπισκοτένια βάση:
200γρ. μπισκότα digestive
85γρ. βούτυρο
 
Για την κρέμα:
150γρ. κουβερτούρα(55% κακάο)
800γρ. τυρί κρέμα
250γρ. ζάχαρη άχνη
1κ.γ. εσάνς βανιλιας (ή 1 φακελάκι βανιλίνη)
2 μεγάλα αυγά (ή 3 μικρά)
 
-Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
-Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι. 
-Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη. Σε μπολ αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, ώστε να βραχούν(είτε με το χέρι φορώντας γάντι είτε με κουτάλι).
-Τα τοποθετούμε στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα, στρώνοντας τα καλά.
-Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο για 10′. Στη συνέχεια τη βγάζουμε, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
-Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς με μια μαρίζ(σπάτουλα σιλικόνης). Αφήνουμε στην άκρη.
-Χτυπάμε σε μπολ με το μίξερ(το χειρός είναι μια χαρά) το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, συνεχίζουμε ρίχνοντας τα αυγά και τη βανίλια. Χτυπάμε απλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
-Κρατάμε στην άκρη 250γρ. από το μείγμα και το ανακατεύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα με σχετικά γρήγορες κινήσεις γιατί μπορεί να σκληρύνει η σοκολάτα.
-Στρώνουμε στη φόρμα το λευκό μείγμα. Από πάνω ρίχνουμε κουταλιές από το σοκολατένιο μείγμα και με καλαμάκι ή ξυλάκι για σουβλάκι ή το πίσω μέρος από κουτάλι κάνουμε σχέδια σαν νερά.
-Βάζουμε στο φούρνο(όπως ήταν στους 160 βαθμούς) και ψήνουμε για 30-35′.
-Πρέπει να δούμε ότι στις άκρες μοιάζει σαν να φουσκώνει, μπορεί να χρειαστεί άλλα 5′ αναλόγως το φούρνο. Όταν το βγάλουμε στη μέση θα φαίνεται σα να μην έχει ψηθεί, αλλά αυτό να μη μας πειράξει! 
-Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία και μετά βάζουμε στο ψυγείο το λιγότερο 3 ώρες.
 
– Μπορούμε να το φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ, να μείνει όλη νύχτα στο ψυγείο και να το σερβίρουμε την επόμενη. Θα είναι πολύ καλύτερο!
– Βγαίνει 8 χορταστικές μερίδες, αλλά μπορεί άνετα να φτάσει και για 10-12 άτομα.
Athina Panou
Written by Athina Panou

23 Comment responses

  1. Avatar
    January 21, 2013

    Τέλειο μπράβο!!

    Reply

  2. Avatar
    January 21, 2013

    Θέλω φωτογραφίες και το μενού του fingerfood….

    Reply

  3. Avatar
    January 21, 2013

    Φαίνεται πραγματικά λαχταριστό! 🙂

    Reply

  4. Avatar
    January 21, 2013

    Απίθανο το cheesecake σου Αθηνά μας.<br /><br />Μπράβο.<br /><br />Φιλιά

    Reply

  5. Avatar
    January 21, 2013

    μμμμ! Φαινεται λαχταριστο!

    Reply

  6. Avatar
    January 21, 2013

    χαχαχα!! Αυτός ο πανικός με το μαζικό μαγείρεμα κάτι μου θυμίζει!! Αλλά πόσο μου αρέσει!! Και φυσικά, το κάλεσμα στο σπίτι φίλων, αξία ανεκτίμητη! Φιλιά! Πάντα τέτοια!

    Reply

  7. Avatar
    January 21, 2013

    Το τσιζκέικ είναι κόλαση! Το τρώω όλο μόνη μου (και δαγκώνω όποιον πάει να πάρει έστω και ένα ψιχουλάκι)! Δεν είμαι κακιά, απλά είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά!<br />Πολύ γέλασα με τον τραχανά…<br />Εννοείται ότι θέλουμε φωτό από τον μπουφέ του πάρτυ!

    Reply

  8. Avatar
    January 21, 2013

    Πολύ ωραίο κι εύκολο!!<br />Ατές οι καταστάσεις μαγειρικής πολύ μου αρέσουν ιδιαίτερα όταν γίνονται με καλή παρέα!!Πολλά φιλιά

    Reply

  9. Avatar
    January 21, 2013

    Δεν έκοβες κομματάκια το τσιζκέικ να στερεώσεις οδοντογλυφίδες &amp; να έχεις έτοιμο το finger food, να γλιτώσεις και τη φασαρία? :)<br />Θα είχε ενδιαφέρον ένας μπουφές μόνο με γλυκά! Τώρα βέβαια αν οι καλεσμένοι σου το θέλουν και το αλμυρό το μεζεδάκι, ίσως να έχεις πρόβλημα :p<br />Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις Αθηνούλα και καλά να περνάς!

    Reply

  10. Avatar
    January 21, 2013

    Υπέροχο!!! 🙂

    Reply

  11. Avatar
    January 21, 2013

    Ένα κομμάτι…πιστεύω δεν θα μου έφτανε!

    Reply

  12. Avatar
    January 21, 2013

    Το τι μ&#39; αρέσει να βλέπω εμφανίσιμα, νόστιμα, γρήγορα γλυκά και από χέρια εμπιστοσύνης σαν τα δικά σου,δεν λέγεται. Και γέλασα τόσο πολύ με τον εκτοξευμένο τραχανά, που λέω να μην χρησιμοποιήσω τα δικά μου σακούλια στις μαφινοθήκες μου. Να είσαι καλά και να ποστάρεις όποτε σού κάνει κέφι, είναι απολαυστικά και πεντανόστιμα όσα βάζεις, believe me έχω δοκιμάσει αρκετά. Φιλιά!

    Reply

  13. Avatar
    January 21, 2013

    Τρελαίνομαι για cheesecake και για σοκολάτα, οπότε το συγκεκριμένο μου φαίνεται υπέροχο!<br />Άσε που τα ψητά cheesecakes έχουν αυτή την απίθανη βελούδινη κρέμα που με ξετρελαίνει!<br />Φιλιά πολλά Αθηνούλα!

    Reply

  14. Avatar
    January 21, 2013

    Τέλειο Αθηνούλα μου! Να χαιρεσαι την φίλη σου!

    Reply

  15. Avatar
    January 21, 2013

    Αχ αυτά τα γλυκά σου Αθηνά μου! Μας έχουν τρελάνει όλους!

    Reply

  16. Avatar
    January 22, 2013

    Πολύ γέλιο δηλαδή!!! Αυτά τα αγγουράκια στο ψυγείο παραλίγο να είναι ακάλεστα στο παρτυ:)<br />Το δίχρωμο cheesecake είναι πολύ ευκολο Αθηνουλίνι! Και οι φωτογραφίες το εξυμνούν. Σ&#39;ευχαριστούμε.

    Reply

  17. Avatar
    January 23, 2013

    Αυτό είναι που λένε… ο &quot;εφιάλτης&quot; στην κουζίνας σας!!<br />Μέσα στο άγχος, να ξεχάσεις, τ&#39; αγγουράκια…<br />Να δεις ότι τα ταρτάκια σου δεν βγήκαν όπως θα έπρεπε…<br />Αν οι κρέμες σου πετύχανε…<br />Ωχ Αθηνά μου, αρκετές φορές το έχω δει το &quot;όνειρο-εφιάλτη&quot; κι&#39; εγώ.<br />Αλλά η καλή διάθεση και η καλή παρέα σε κάνει να το ξεπερνάς κάθε φορά.<br /><br />Το

    Reply

  18. Avatar

    Λατρεύω τα γλυκά! To cheesecake είναι από τα αγαπημένα μου :)<br /><br />Μου άρεσε πολύ και το tip με τη λαδόκολλα και τις θήκες muffins. Θα το έχω στα υπόψη, αφού θήκες cupcakes δεν έχεις πάντα σπίτι σου.

    Reply

  19. Avatar
    January 26, 2013

    Πόσες φορές το παθαίνω Αθηνά μου κι εγώ να ξεχνώ μέσα στοφούρνο ή στο ψυγείο πράγματα..χιχι.<br />Τι να κάνει ένα μυαλό..<br /><br />Πολύ ωραίο κι εύκολο το τσιζκεικ.. μ αρέσει που έχει σοκολάτα.<br />ΨΗμένο δεν έχω κάνει ποτέ…ήρθε η ώρα μάλλον.<br /><br />ΦΙλιά πολλά :))

    Reply

  20. Avatar
    January 27, 2013

    Χαίρομαι που σας άρεσε!Και φυσικά που συμμερίζεστε τη μαγειρική εμπειρία με τις ετοιμασίες κτλ!Δεν ξέρω αν βγήκαν καλές οι φωτό από το finger food, γιατί η φίλη μου είχε χαμηλωμένα τα φώτα και βγάζαμε ό,τι να ναι!!

    Reply

  21. Avatar
    February 05, 2013

    φαίνεται τέλειο !!!!

    Reply

  22. Avatar
    February 06, 2013

    Θα το φτιάξω το σ/κ!<br /><br /><br />Φαίνεται υπέροχο!!!!!!<br />

    Reply

  23. Avatar
    February 06, 2013

    (αστεια δε σηκωνω -θελω το cupcake μου!!!)<br />ειμαι σε φαση γκρεμισματος/φτιαξιματος κουζινας και τωρα εχω αλλο ενα κινητρο να τελειωνω γρηγορα!!! Τεεελειο το τσιζκεικ!

    Reply

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.