Ο καιρός είναι ιδανικός για κάτι σοκολατένιο! Έξω βροχή και μέσα ζεστός καφές ή τσάι και δίπλα ένα κομμάτι σοκολατένιο κέικ. Ή και μπισκότα με σοκολάτα!
Υγρό σοκολατένιο κέικ με σταφίδες.
Υλικά(8-10 μερίδες):
200γρ. κουβερτούρα
70γρ. βούτυρο
120 γρ. ζάχαρη
250γρ. κρέμα γάλακτος
3 αυγά
130γρ. αλεύρι
60γρ. σταφίδες
4 κ.σ. drambuie
200γρ. μασκαρπόνε
1 κ.σ. άχνη
smarties/τριμμένη σοκολάτα
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι διαμ. 23εκ. ή τοποθετείτε λαδόκολλα.
Ανάβετε το φούρνο στους 160-170 βαθμούς αέρα.
Σε ένα μπολ βάζετε τις σταφίδες μαζί με το drambuie.
Τεμαχίζετε την κουβερτούρα και τη λιώνετε μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αποσύρετε, αφήνετε λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με αυγοδάρτη.
Προσθέτετε τα αυγά, ανακατεύοντας γρήγορα και στη συνέχεια το αλεύρι. Τέλος ρίχνετε τις σταφίδες με το drambuie.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε για 30-45’ αναλόγως το φούρνο. Στα 30’ ελέγχετε με οδοντογλυφίδα αν βγαίνει καθαρή. Αν δεν βγαίνει και το μείγμα φαίνεται αρκετά υγρό ακόμα, αφήνετε κι άλλο και ελέγχετε ξανά.
Μόλις ψηθεί, αφήνετε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια σερβίρετε ανακατεύοντας το μασκαρπόνε με την άχνη. Διακοσμείτε με τριμμένη κουβερτούρα, smarties ή ό,τι θέλετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.
Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!