Open top menu
Η όμορφη εμπειρία του #food4good !

Η όμορφη εμπειρία του #food4good !

Θυμάστε που είχα πει ότι έχω πολλά να γράψω και δεν έχω προλάβει? Για παράδειγμα είχα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία από τη φιλανθρωπική εκδήλωση στο Ρομάντσο για τους Δρόμους Ζωής λίγο πριν τα Χριστούγεννα! Είναι από αυτές τις εμπειρίες που θέλεις να ζήσεις ξανά…είναι αυτό που νιώθεις όταν οι προσπάθειες λίγων ανθρώπων παίρνουν σάρκα και οστά  και στέφονται με επιτυχία.
Ξεκινήσαμε οχτώ food bloggers με μια ιδέα που μας ήρθε, με την αισιοδοξία ότι θα πραγματοποιηθεί και θα μπορούσαμε να προσφέρουμε κάτι σημαντικό στους Δρόμους Ζωής, μια και πρόκειται για εθελοντική οργάνωση όπου οι εθελοντές προσφέρονται ανιδιοτελώς για την διανοητική, ηθική και υλική συμπαράσταση παιδιών, εφήβων, οικογενειών που βρίσκονται σε συνθήκες κοινωνικής περιθωριοποίησης. 
Και όσο σκεφτόμασταν τι φαγητά και γλυκά θα φτιάξουμε, τι θα χρειαστούμε, τις προσκλήσεις που θα στείλουμε, όσο αγχωνόμασταν  πώς θα είναι αυτή η μέρα, είχαμε μαζί μας και άλλους bloggers που βοήθησαν και έφεραν τα υπέροχα φαγητά και γλυκά τους. Και τελικά όχι απλά ήρθε κόσμος, αλλά ήρθε απίστευτα πολύς! Ήταν μια υπέροχη μέρα, όλοι όσοι ήρθαν ευχαριστήθηκαν (εντάξει όσοι ήρθατε αργά, δεν προλάβατε και πολλά γιατί κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τόσο πολύ κόσμο!) κι εμείς κοιταζόμασταν συνεχώς μεταξύ μας με ένα πλατύ χαμόγελο και μια μεγάλη χαρά! Και στο τέλος μαζεύτηκε ένα μεγάλο ποσό για τους Δρόμους Ζωής και έκλεισε η εκδήλωση με φοβερή ικανοποίηση!
Πολλές ευχαριστίες για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης #food4good  πρέπει να πάνε και κάπου ιδιαιτέρως:
– Στον κ.Χαίτογλου και τον Μακεδονικό Χαλβά, που στήριξε άμεσα την εκδήλωση και βοήθησε οικονομικά και με διάθεση των προϊόντων του, με τα οποία έγιναν πολλά γλυκίσματα στον μπουφέ, όπως επίσης μοιράζονταν στον κόσμο μπάρες Μακεδονικού Χαλβά.
– Στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5), που μας διέθεσε τον υπέροχο χώρο για την εκδήλωση.
– Σε όλες τις εταιρείες για τη διάθεση των προϊόντων τους (Αριάδνη – ζυμαρικά, Nestle, Adoro-Ήπειρος γαλακτοκομικά, Φούρνος Αλεβίζος, Στέφος Αυγοτάραχο, Mastiqua ανθρακούχο νερό, Delicare Χαρτικά).
Να μην ξεχάσω να πω ότι έφτιαξα μερικές δόσεις σοκολατένιο κορμό με Μακεδονικό χαλβά, που είδα ότι τιμήθηκε δεόντως! Η συνταγή παρακάτω:
 
Υλικά (12-14 μερίδες):
 

300γρ. κουβερτούρα (53-55% περ. σε κακάο)
210 γρ. βούτυρο
200 γρ. Μακεδονικός Χαλβάς (όποια γεύση προτιμάτε)
Ξηροί καρποί προαιρετικά
 
 
 
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα και λιώνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί. Μόλις λιώσει, αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος.
Στρώνουμε διπλή μεμβράνη σε ορθογώνια φόρμα κέικ και τοποθετούμε κομμάτια Μακεδονικού χαλβά καθώς και ξηρούς καρπούς, αν θέλουμε.
Μόλις κρυώσει το σοκολατένιο μείγμα, το ρίχνουμε με προσοχή στη φόρμα για να καλύψει τον Μακεδονικό χαλβά και τους ξηρούς καρπούς. Τοποθετούμε στο ψυγείο μερικές ώρες μέχρι να σφίξει.
Όταν έχει σφίξει, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και βγάζουμε τη μεμβράνη. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
 
 
Τιπ: Μπορείτε να το κόψετε σε κύβους και να τους σερβίρετε σε χάρτινες θήκες σαν κέρασμα.
Τέλος να ευχαριστήσω με τη σειρά μου και όλους τους food bloggers και food editors που ανταποκρίθηκαν και έφεραν τα φαγητά και γλυκά τους!
 
Λία Παπαδοπούλου: Olives & Olive

Μαριλού Παντάκη, Κωστή Αλβανό και Δημήτρη Αλβανό: Madame Ginger

Γωγώ Παπαδιονυσίου: Mamatsita
Μαρία Μαστραντώνη: mia cucina
Τάσσος Αντωνίου: Μαμά Πεινάω
Ελεάννα Γιαννοπούλου: Foodaki
Ξανθή Μπαξεβάνη: Οι συνταγές της Ασπρούλας
Nικόλας Μοσχοβίτης: Cooking Diary
Κατερίνα Nτεληδήμου: Culinary Flavors
 
Και τέλος άπειρα ευχαριστώ για την συνεργασία που είχαμε και τις όμορφες στιγμές που περάσαμε online και offline!!
 
Εύα Μονοχάρη: FunkyCook
Έλενα Σπώκου : Elena’s cooking
Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου-Μαραγκουδάκη: Sabor by Conna
Αρτεμις Τσίπη: Wonderfoodland  (κάποιες από τις φωτογραφίες του ποστ τις ανήκουν!)
Εμμανουέλα Κόκκαλη: Eating Around
Ελένη Βονισάκου: The Foodie Corner
Μαριλίτα Χατζηβασιλείου: Gourmelita
 
Tagged
Athina Panou
Written by Athina Panou

2 Comment responses

  1. Avatar
    January 23, 2014

    Συγχαρητήρια!<br />Είναι τέλειο να συνδυάζεις το τερπνόν μετά του ωφελίμου!

    Reply

  2. Avatar
    January 25, 2014

    Ήταν τέλεια εμπειρία πραγματικά! Περάσαμε υπέροχα συντροφιά με καλούς φίλους και κάναμε και κάτι καλό! Φιλιά!<br /><br />foodaki.gr

    Reply

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.