Open top menu
Κάτι από Κ.Σύρου (Ουζερί) και Δ.Δημητριάδη(Τομάτα)

Κάτι από Κ.Σύρου (Ουζερί) και Δ.Δημητριάδη(Τομάτα)

Είχα υποσχεθεί να βάλω και φωτογραφίες με τα πρώτα δύο γεύματα στο Sani Gourmet, στο Ουζερί με την σεφ Κατερίνα Σύρου και στην Τομάτα με τον Δ.Δημητριάδη. Βρήκα λοιπόν και σας τις δείχνω.
Έτσι μπορείτε να δείτε και τα καταπληκτικά βλίτα σαγανάκι που έλεγα στην πρώτη μου ανάρτηση! Όπως και το φιλέτο τσιπούρας πλακί στο φούρνο, που νομίζω είχα ξεχάσει να αναφέρω, κακώς βέβαια! Η τσιπούρα έτσι κι αλλιώς μ’ αρέσει, αλλά όταν την δοκιμάσαμε στη Σύρου, ήταν ακόμα καλύτερη. Γεύσεις θα τολμούσα να πω “μαμάς”, χωρίς περιέργα διακοσμητικά, όπως τα βλέπετε, που στενοχωριόσουν να μην τελειώσεις το κάθε πιάτο, αλλά από την άλλη πώς θα γινόταν να δοκιμάσεις απ’ όλα? Βέβαια και τι δε θα ‘δινα να τα είχα και αύριο μεσημέρι που θα γυρίσω από τη δουλειά!! Αλλά αυτό που θα με περιμένει αύριο το μεσημέρι κανονικά πρέπει να είναι ένα γιαουρτάκι γιατί νομίζω ότι “έφαγα” αυτές τις μέρες για όλο το μήνα!
Και στη συνέχεια έχω να σας δείξω backstage Δ.Δημητριάδη (και όλα αυτά χάρη στη Γεωργία Δ. και την απίστευτη φωτογράφο Iosifina). Μ’ ενθουσιάζει να βλέπω να ετοιμάζει ένας σεφ τα πιάτα, γιατί όταν σου έρχεται στο τραπέζι λες πώς έγινε όλο αυτό το στήσιμο? 
Παίρνουν υλικά όπως ο μάραθος, η φέτα, το ούζο (κάτι που γευτήκαμε και στο μενού του Δημητριάδη) και τα μεταμορφώνουν. Σίγουρα δεν μπορούμε εμείς να τα κάνουμε όλα αυτά στο σπίτι μας, αλλά έστω και να τα βλέπεις χαίρεται το μάτι σου τουλάχιστον!
Α και να μην  ξεχάσω να πω ότι μετά το γλυκό του (που είχα βάλει σε προηγούμενη ανάρτηση) στο τέλος μας έβγαλε κι άλλο ένα γλυκάκι συνοδεία λικέρ μαστίχας. Προσωπικά μ’άρεσε η παρουσίαση γιατί ήταν σε μορφή κύβου! Γενικά αυτές τις μέρες αυτό το παρατηρήσαμε! Είχε λοιπόν μαρσμέλλοους με κρεμ ντε κασίς (τι ωραία μετάφραση!), ζελεδάκι από ελληνικό καφέ(!) και φουντούκια με αποξηραμένα βερύκοκα τυλιγμένα σε λευκή σοκολάτα…αυτό το τελευταίο άρεσε σε όλη την παρέα στο τραπέζι και μπορούμε να το κάνουμε και σπίτι!
Γενικά αυτές τις μέρες είχα την ευκαιρία να δω πολλά και διαφορετικά πιάτα, αλλά το σημαντικό ήταν ότι όλα ήταν βασισμένα σε ελληνικές πρώτες ύλες. Επίσης είναι θεαματικό πώς ένα φαγητό μπορεί να παρουσιαστεί σε μια πιο γκουρμέ εκδοχή!
Αν μπορέσω αύριο να ανεβάσω πάλι, θέλω να σας δείξω το μενού που δοκίμασα χθες βράδυ στον Γιώργο Βενιέρηνα σας πω ότι έφαγα αυγά καγιανά και πατάτες από γεμιστά…κι όμως ήταν κάτι απίστευτο!Αλλά θέλω να σας τα πω αναλυτικά! Μπορεί μετά να αρχίσετε να βλέπετε με άλλο μάτι τα απλά αυτά φαγητά!
Athina Panou
Written by Athina Panou

7 Comment responses

 1. Avatar

  Αθηνά, τυχερούλα, σε ζηλεύω! Τί ωραία πιάτα που απολαύσατε. Έχεις απόλυτο δίκιο, τα απλά μερικές φορές είναι και τα καλύτερα. Eιδικά αν είναι ερμηνευμένα με έναν πρωτότυπο και πρωτοποριακό τρόπο.<br />Το ζελεδάκι από ελληνικό καφέ θα ήθελα να το δοκιμάσω, αλλά τί λέω, όλα θα ήθελα να τα δοκιμάσω!<br />Καλό βράδυ.

  Reply

 2. Avatar
  May 22, 2011

  Ζελεδάκι από ελληνικό καφέ!!!! Θα ήθελα να το δοκιμάσω αλλά και τα φουντούκια με τα βερίκοκα και την λευκή σοκολάτα πρέπει να είναι καταπληκτικά!!!

  Reply

 3. Avatar
  May 23, 2011

  Και εγώ το ίδιο θα πω ζελεδάκι από καφέ?Αχ ζηλεύω θέλω και εγώ

  Reply

 4. Avatar
  May 23, 2011

  Χε, χε είναι βέβαιο ότι θα πέρασες υπέροχα για να αφιερώσεις τόσες αναρτήσεις στο συγκεριμένο φεστιβάλ!<br /><br />Ότι απλά σπιτικά πιάτα θα ήταν πολύ νόστιμα δεν αμφιβάλλω, πιστεύω πως εκεί ψάχνουν πολύ την ποιότητα της πρώτης ύλης, κάποια εστιατόρια έχουν δικά τους κτήματα ή έρχονται σε απευθείας επαφή με τον παραγωγό… Αυτό νομίζω δηλαδή.<br /><br />Ενώ εμείς στα σπίτια μας ακόμα κι έχοντας

  Reply

 5. Avatar
  May 25, 2011

  Μπράβο Αθηνούλα. Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου . Πολύ όμορφες εικονες μας μεταφέρατε και ακόμα πιο όμορφες περιγραφές.<br />Πάντα τέτοια :)<br /><br />Φιλιά πολλά

  Reply

 6. Avatar
  May 26, 2011

  Μας κάνατε να ζηλέψουμε !!<br />Αθηνά χαίρομαι που πέρασες καλά και σου εύχομαι κιάλλες τέτοιες εμπειρίες

  Reply

 7. Avatar
  May 28, 2011

  Χαίρομαι τόσο πολύ που πέρασες όμορφα!

  Reply

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.