Open top menu
Κρέμα τιραμισού μέσα σε μπισκοτένια φωλιά

Κρέμα τιραμισού μέσα σε μπισκοτένια φωλιά

Καλησπέρα!Λοιπόν πριν ξεκινήσω τη συνταγή, σκέφτηκα ότι ποτέ δεν έχω αναφέρει ποιο είναι το αγαπημένο μου γλυκό!Και το αστείο είναι ότι ποτέ δεν τα έχω φτιάξει στο μπλογκ!Εντάξει η τούρτα πραλίνας για όσους θυμούνται φυσικά έχει κατοχυρωθεί στα αγαπημένα, αλλά εγώ μιλάω και για κάτι που να είναι και εύκολο και delicious!!
Δύο είναι που δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο περισσότερο ή λιγότερο…η μους σοκολάτα, αλλά η αυθεντική(με τα αυγά) και τιραμισού!! Και γι’αυτό το λόγο δεν τα φτιάχνω, γιατί δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό! 
Τι γίνεται όμως όταν περισσεύουν σαβαγιάρ(εννοώ από τη σαρλότ που είχα φτιάξει και τα είχα φυλάξει)..για να μην πάνε χαμένα, φτιάχνεις πολύ γρήγορα τυραμισού!Και όσο κι αν κάποιοι φοβάστε τα αυγά, απ’όσο έχω ψάξει είναι λίγο υπερβολικό και μάλιστα σε σεμινάριο που είχα πάει στου Παρλιάρου, τον είχα ρωτήσει και είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν πρόκειται για φρέσκα αυγά(υπάρχει και η μέθοδος παστερίωσης).
Εξάλλου αυθεντική τιραμισού δεν γίνεται με “μορφατ” και κρέμες γάλακτος!
Έφτιαξα λοιπόν τιραμισού και λέω άντε επιτέλους θα φωτογραφίσω να την ανεβάσω και στο μπλογκ…την είδε κανείς??Πώς να την δείτε αφού καταναλώθηκε πριν προλάβει να γίνει φωτομοντέλο! 
Έμεινε όμως λίγη κρέμα στο  μπωλ!!!Έψαξα να βρω με τι θα μπορούσα να την συνδυάσω, εύκολο και γρήγορο και κατέληξα στα πολύ λεπτά μπισκότα , τις γατίσιες γλώσσες(langues de chat…να πετάξουμε και το γαλλικό μας!)Δεν πρέπει να τα έχω φτιάξει ποτέ(εεε δεν τα θυμάμαι κι όλα!) και η αλήθεια είναι ότι φοβόμουν λιγάκι κατά πόσο θα μπορέσω να τους δώσω σχήμα, γιατί όσοι τα έχετε ακούσει, θα γνωρίζετε ότι κρυώνουν πολύ γρήγορα και μετά δεν μπορείς να τους δώσεις σχήμα…μετά απλά σπάνε αν πας να τα πειράξεις!
Έτσι λοιπόν μπορούμε να σερβίρουμε αυτή την ελαφριά κρέμα(εννοώ ότι είναι σαν αφρός) μέσα σε ενα τέτοιο λεπτό μπισκοτάκι, να πασπαλίσουμε με κακάο ή να σερβίρουμε με φρούτα(περισσότερο ταιριάζουν οι φράουλες).
Πάω στη συνταγή γιατί θα με πιάσει η φλυαρία και περνάει η ώρα χωρίς να το καταλαβαίνω!
Υλικά για λεπτή ζύμη μπισκότων
110 γραμμ. βούτυρο
130 γραμμ. άχνη
4 ασπράδια
130 γραμμ. κοσκινισμένο αλεύρι
Εκτέλεση για τα “μπισκότα”:
  1. Αφήνουμε το βούτυρο και τα ασπράδια εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 2 ώρες.
  2. Ανακατεύουμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει πολύ και προσθέτουμε την άχνη ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε και τα ασπράδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Δεν χρειάζεται μίξερ.
  3. Ρίχνουμε και το αλεύρι.
  4. Απλώνουμε τη ζύμη με σπάτουλα σε λαδόκολλα πάνω στο ταψί πάχους 4-6 χιλ, σχηματίζοντας κύκλους. Λίγους θα ψήνουμε κάθε φορά.
  5. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10′, μέχρι να ροδίσουν και να ξεροψηθούν γύρω-γύρω.
  6. Μόλις βγάλουμε το ταψί, με σπάτουλα ανασηκώνουμε τον κύκλο γρήγορα και τοποθετούμε πάνω σε χαμηλό ποτήρι που έχουμε αναποδογυρίσει ή μπωλ για να πάρει το σχήμα. Θα κρυώσει πολύ γρήγορα και θα σταθεροποιηθεί. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Υλικά για την κρέμα:
4 ασπράδια
4 κρόκοι
500γρ. μασκαρπόνε
200γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση για την κρέμα:
Βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σ’ ένα ανοξείδωτο μπολ και το στερεώνουμε πάνω από μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό που βράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς μέχρι να κάψει. Με τον τρόπο αυτό παστεριώνονται οι κρόκοι. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με το μασκαρπόνε.
Χτυπάμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε, σε δόσεις, στο μείγμα τυριού-κρόκων, ανακατεύοντας απαλά με μια  κουτάλα σιλικόνης μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα.
-Σερβίρουμε λίγη κρέμα πάνω σε κάθε φωλίτσα και πασπαλίζουμε με κακάο ή αν θέλουμε με φρούτα.
-Η δόση της κρέμας είναι αρκετή οπότε μπορούμε να κάνουμε τη μισή.
-Μέσα σε 2 μέρες να καταναλωθεί!
-Οι συνταγές είναι από βιβλία του Σ.Παρλιάρου, αλλά θα τις βρείτε και σε περιοδικά (Γλυκές Ιστορίες) και στο ίντερνετ φυσικά!
Φιλιά!
Athina Panou
Written by Athina Panou

30 Comment responses

  1. Avatar
    March 15, 2011

    Αθηνάκιι τι μου κάνεις βραδιαατικο?<br />Τα μπωλάκια τα έχω φτιάξει και είναι πανεύκολα!!<br />Και ήδη μπαίνει στα υπόψιν!<br />Φιλιά πολλά!

    Reply

  2. Avatar
    March 15, 2011

    Υπέροχο γλυκάκι και το δείχνεις τόσο απλό!!!<br />Δεν έχω καταπιαστεί ποτέ με αυτό λόγω των αβγών.<br />Ομορφες φωτό!<br />Καλό ξημέρωμα!

    Reply

  3. Avatar
    March 15, 2011

    Εγώ τι θέλω τέτοια ώρα εδώ;; Εσύ γλυκιά μου θα με κάνεις να τρώω γλυκά!!<br />Πολλά πολλά φιλάκια!!

    Reply

  4. Avatar
    March 16, 2011

    Καλημέρα Αθηνά!<br />Πάντα με κάτι διαφορετικό…<br />Υπέροχο!<br />Φιλιά

    Reply

  5. Avatar
    March 16, 2011

    Yummie!! Μου τρεχουν τα σάλια!<br />Καλημέρα 🙂

    Reply

  6. Avatar
    March 16, 2011

    χρυσα τα χεράκια σου μικρούλι μου !! ονειρο αυτά που έφτιαξες! όσο για την παρουσίαση ? τι να σου πω ! απλά υπέροχη !!!<br /><br />σε φιλώ πολύ πολύ

    Reply

  7. Avatar
    March 16, 2011

    H τιραμισού είναι το αγαπημένο μου γλυκό!!! Φανταστική ιδέα!!!!!!!!!!!!!! Ευχαριστώ πολύ, Αθηνά!!!!<br /><br />ΥΓ. Παει η δίαιτα… κλαψ!

    Reply

  8. Avatar
    March 16, 2011

    Ακρως πετυχημένη κρέμα και γαργαλιστική στην γεύση. Είναι εύκολη να γίνει, απλώς ίσως θέλει λίγη περισσότερη προσοχή.<br />Εξαιρετική όπως πάντα στις δημιουργίες αγαπητή Αθηνά.

    Reply

  9. Avatar
    March 16, 2011

    Aθηνούλα εκπληκτική συνταγή όσο για τις φωτογραφίες δεν έχω λόγια.Θα προσπαθήσω να την φτιάξω φιλάκια

    Reply

  10. Avatar
    March 16, 2011

    Μπράβο Αθηνούλα με τις πολύ όμορφες προτάσεις σου!!<br />Γεια στα χεράκια σου!<br />Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    Reply

  11. Avatar
    March 16, 2011

    Τι να πρωτοπαινέψω πάλι; Τη συνταγή, τη παρουσίαση, τις φωτογραφίες; Άριστα όλα!

    Reply

  12. Avatar
    March 16, 2011

    αθηνουλα στειλε ενα γλυκακι κι εχε το νου σου! το ημερολογιο ερχεται!!!!

    Reply

  13. Avatar
    March 16, 2011

    καλώς σας βρήκα είναι υπέροχα

    Reply

  14. Avatar
    March 16, 2011

    Αθηνά, υπέροχη παρουσίαση ενός υπέροχου γλυκού. Συγχαρητήρια!! Έχω μείνει έκθαμβη, ως συνήθως με τις αναρτήσεις σου!

    Reply

  15. Avatar
    March 16, 2011

    Αθηνά πολύ ωραία ιδέα η κρέμα πάνω στο μπισκότο. Αν και η τιραμισού είναι το μόνο γλυκό που δεν τρώω- γιατί δε μου αρέσει ο καφές πολύ- μπορώ να πω οτι το λαχτάρησα έτσι όπως είναι ξαπλωμένο πάνω στο τραγανό μπισκοτάκι.<br /><br />Σε ευχαριστούμε.

    Reply

  16. Avatar
    March 16, 2011

    Λατρευω τιραμισου…κι αν ειναι και σε τετοιες πρωτοτυπες φωλιτσες…αχ φατε ματια ψαρια… 🙂

    Reply

  17. Avatar
    March 16, 2011

    Αθηνά για μια ακόμη φορά…καταπληκτικό! Φιλάκια!

    Reply

  18. Avatar
    March 16, 2011

    Αθηνούλα μου πολύ ωραία η κρέμα και οι μπισκοτένιες φωλίτσες.<br />Εύκολο μου ακούγεται.. και διαφορετικό από το κλασσικό σε εμφάνιση τιραμισού.<br />Μου αρέσει !!<br /><br />Φιλιά 🙂

    Reply

  19. Avatar
    March 16, 2011

    Αθηνούλα, εξαιρετικό, οι φωλίτσες ντελικάτες και η κρέμα γιαμ

    Reply

  20. Avatar
    March 16, 2011

    Η ώρα είναι περασμένη και μπόρεσα και μπήκα ιντερνετ πριν λίγη ώρα και βλέπω τα μηνύματά σας!Τώρα πώς να σας κεράσω για τα καλά σας λόγια??!!Οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας στείλω τα φιλιά μου και να σας ευχαριστήσω!!

    Reply

  21. Avatar
    March 17, 2011

    Beyond comparison , as always!!!

    Reply

  22. Avatar
    March 17, 2011

    Κοίτα άμα δε θες να διαλέξεις μεταξύ τιραμισού και μους σοκαλάτας φτιάξτα και τα δύο και δώσε το ένα σε μένα!!! Τα τρώω και τα δύο με μεγάλη ευχαρίστηση!!! Υπέροχη η φωλίτσα σου!! Φιλάκια!!!

    Reply

  23. Avatar
    March 17, 2011

    Υπέροχο το γλυκό σου! Οι φωτογραφίες σου είναι εντυπωσιακές! Μπράβο σου!

    Reply

  24. Avatar
    March 17, 2011

    Αθηνούλα αγαπημένο μου γλυκάκι το τιραμισού. Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου. Πολλά φιλιά

    Reply

  25. Avatar
    March 17, 2011

    Πάντα υπέροχα τα γλυκά σου ~ για να μην πω για τις φωτογραφίες σου που τις ζηλεύω πολύ!!!<br />Φιλάκια…

    Reply

  26. Avatar
    March 18, 2011

    ΑΘΗΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ.ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΙΑ ΦΩΚΙΑ.ΚΑΛΟ Σ/Κ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ.

    Reply

  27. Avatar
    March 19, 2011

    what a great blog! I`m so happy I found it! Here is so many inspirations and I love it! &lt;3<br /><br />Have a nice time,<br />Paula

    Reply

  28. Avatar
    March 20, 2011

    Πολύ νόστιμα τα καλαθάκια σου Αθηνά! Είναι λαχταριστά πολύ!

    Reply

  29. Avatar
    March 21, 2011

    Kale Athina ti oreo???????? entiposiaka ta mpiskotakia!!!!! Fovero deixnei to glykaki sou!!! Tha to ftiakso opos kai dipote!!!!

    Reply

  30. Avatar
    March 22, 2011

    ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΠΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΗΣΥΧΑ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.<br />ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.