Καλημέρα και καλή εβδομάδα!! Λογικά οι περισσότεροι θα έχετε γυρίσει από διακοπές, αλλά δεν σας λέω καλό χειμώνα, γιατί αυτή η φράση δεν μ’ αρέσει καθόλου, το πολύ να ευχηθώ καλό φθινόπωρο! Αλλά ακόμα ο καιρός είναι πολύ καλός, οπότε ας είμαστε ακόμα λίγο χαλαροί…όσο τελοσπάντων είναι εφικτό!
Μετά από μέρες απουσίας, σήμερα θα αφιερώσω αυτή την ανάρτηση στις φίλες μου αρχικά από το μεταπτυχιακό που κάναμε μαζί διακοπές και περάσαμε τέλεια(ελπίζω να μην το νομίζω μόνο εγώ δεσποινίδες μου!), αφήστε που “δέσαμε” και τη φιλία μας με κάτι βραχιολάκια(μας είδε αυτή που τα πουλούσε και μας άρχισε τα διάφορα και δεν δυσκολευτήκαμε και πολύ να το πιστέψουμε, κάναμε και την ευχή μας – έτσι μας είπε!- και τώρα περιμένουμε!!).
Όσο για τη σημερινή συνταγή είναι κομμένη σε μικρές μπουκίτσες για να μην βαρύνουμε μετά τις διακοπές! Βρήκα κατεψυγμένα κόκκινα μύρτιλλα και έκανα παραλλαγή των lemon bars, δηλαδή μικρές μπάρες τάρτας λεμονιού ας πούμε! Δροσιστικό με το ξύσμα λεμονιού και χρωματιστό για να χορταίνει και το μάτι!
Φυσικά αν δεν βρείτε τέτοια φρούτα, νομίζω γίνεται και με τον πολτό από οτιδήποτε είναι κόκκινο ή σκούρο( βατόμουρα, βανίλιες).
Μπισκοτένιες μπουκίτσες (σαν τάρτα)
Υλικά
Για την βάση μπισκότου
150γρ.βούτυρο κρύο
75γρ. ζαχαρη άχνη
220 γρ. αλεύρι
2 βανίλιες
Για την γέμιση
200γρ. πολτοποιημένα κόκκινα μύρτιλλα
3 μεγάλα αυγά
100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική περασμένη στο μούλτι
4 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από ένα λεμόνι( ή μισό αν θέλετε)
Εκτέλεση:
1.Βάζουμε αλουμινόχαρτο σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20*20. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
2. Σε ένα μπωλ τρίβουμε με τα χέρια το κρύο βούτυρο με το αλεύρι-άχνη-βανίλιες, να γίνει σαν άμμος και μετά να αρχίσει να γίνεται ζύμη. Δε θα γίνει κανονική ζύμη που ανοίγεται με πλάστη, αλλά θα παίρνουμε κομμάτια και θα τα πατάμε στο ταψάκι. Κάνουμε τρύπες με το πιρούνι. Αφού τη βαλουμε στο ταψάκι, ψήνουμε για 20′.
3.Όσο ψήνεται ετοιμάζουμε τη γέμιση.
4. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με τον αυγοδάρτη, προσθέτουμε το αλεύρι, μετά τα πολτοποιημένα φρούτα, το χυμό και το ξύσμα.
5. Όταν βγάλουμε το ταψάκι από το φούρνο, ρίχνουμε τη γέμιση και ψήνουμε για άλλα 20-25′. Όταν το βγάλουμε, θα δούμε ότι δεν κινείται στη μέση σαν να ήταν ρευστό.
6.Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο να κρυώσει για να το κόψουμε σε μικρά κομματάκια! Τότε πασπαλίζουμε και με άχνη!
Η συνταγή βασίζεται εδώ, με κάποιες παραλλαγές.
Αθηνά μου και πάλι τα κατάφερες!!!<br />Μου τρέχουν τα σάλια :-))<br />Πολλές καλημέρες!
Τέλειες οι φωτογραφίες Αθηνούλα!!!<br />Ευχαριστούμε
Πολύ όμορφα Αθηνά! Νομίζω πως αν τα κάνει κανείς με άλλο φρούτο, θα πρέπει να διαλέξει κάποιο με λιγάκι οξύτητα, γιατί και το λεμόνι και τα μύρτιλλα έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Μου αρέσει που είναι μπουκίτσες, έτσι τρώει κανείς περισσότερα και δεν έχει και τύψεις… 🙂
Φιλενάδα μου!<br />Σε ευχαριστω πολύ!Περιμένω να φάω το συγκεκριμένο γλυκό όταν ξαναρθω Αθήνα!<br />Σάντυ
Πολύ ωραία ιδέα Αθηνά και οι φωτογράφιση πραγματικά souper!
Αθηνά: Το παγοτό ιαούρτι σου, θάυμα! Ευχαριστώ από τον άνδρα μου!<br />Σαντυ: Πέρασα από το σπιτάκι ολοκαίνουργιο σου! Σε περιμένω!<br /><br />Φιλάκια, φίλες μου.
Έλειπες και είχαμε ησυχία….γύρισες και βάλθηκες να μας τρελλάνεις πάλι! Φτιάξε και κανα διαιτητικό για μετά τις διακοπές!!!
ποσο λαχταριστο φαινεται αθηνα μου!!! αλλα και λιγο…δυσκολο!!!μπορω να λιωσω το βουτυρο;<br />θα επισκεφτω το σαιτ της-λατρευω τη γιογκα!!!
Salut!!!My name is bogdan from Romania!!!<br />We can be friends ???<br />http://bogdanstelistul.blogspot.com/<br />I can put on your list of blogs?? thanks
Αθηνά φαίνεται τέλειο, το χρώμα είναι τόσο όμορφο. Μ' αρέσει επίσης που είναι σε μπουκίτσες, λγότερες θερμίδες και λιγότερες τύψεις ;)<br />Μάγδα
mmmmm na paro mia boukitsa
ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΛΑ.
Χάρμα οφθαλμών και …ουρανίσκου φαντάζομαι.Ελλείψει μυρτίλλων θα πήγαιναν άλλα φρούτα;
Χαρά μου σ' ευχαριστώ!Θα τα ξαναπούμε!<br /><br />Jo το ξέρω για σένα…για την άλλη δεν βλέπω!!!<br /><br />Food junkie έχεις δίκιο για την οξύτητα, γι αυτό σκέφτηκα τις βανίλιες ίσως.<br /><br />Σαντούλι μου έλα εσύ και βλέπουμε!<br /><br />Taste Advisor σ' ευχαριστώ!<br /><br />Veronica χαίρομαι πολύ που το δοκίμασες!!Τα ευχαριστώ μου και στον άντρα σου!<br /><br />Λιλάκι μ έκανες και
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού λοιπόν, Αθηνούλα!<br />Πολύ εμφανίσιμο το γλυκάκι!
πέρασα και εγώ να πάρω 2-3 κομματάκια για τον αυριανό μου καφε!
Συγνώμη αλλά τι είανι τα "μύρτιλλα"; Πρώτη φορά ακούω αυτήν την λέξη.
Να σου πω ….. δεν περνάς από Μεταμόρφωση μεριά να μου αφήσεις καμιά 10αριά κομματάκια χεχεχεχε<br />Φιλάκιαααααααα<br />Καλό μήνα
Σε πειρασμό με έχεις βάλει με τούτα τα ροζουλιά μπισκοτάκια Αθηνά. Είναι βλέπεις κι' ένα βιβλίο που αγόρασα πρόσφατα απο το αεροδρόμιο της Μάλτας αποκλειστικά για μπισότα, κουλούρια, μπισκοτένιες μπουκίτσες και μπάρες που βρίσκεται στα ράφια της κουζίνας μου… και είμαι σε σκέψη τι να πρωτοφτιάξω!<br />Είδομεν…
ολα τα πακετακια τα θελω!!!!!! φιλακια αθηνουλα ! θα την φτιαξω!καλο κ γλυκο μηνα!
Κι εγώ τα δαμάσκηνα σκέφτηκα (ποικιλία τους είναι οι βανίλιες).Είναι στην εποχή τους, και σαν χρώμα θα δίνουν ωραίο συνδυασμό :-)<br />Καλό μήνα
Μιαμ μιαμ τι λαχταριστές μπουκίτσες….
τελειες οι μπουκίτσες σου!
καλώς την Αθηνούλα μας με τις υπέροχες νοστιμιές της !!!!<br />υπέροχο το γλυκάκι σου !!!<br /><br />καλό μήνα !!!!!
Αθηνουλα καλησπερα πολυ ωραιο το γλυκακι σου,μηπως μαζι με τα μπισκοτακια να μου φερεις και κανενα κομματακι να δοκιμασω.Φιλια
Τι όμορφο που δείχνει! Τι χρώμα! Εδώ δυστυχώς είναι αδύνατον να βρούμε μύρτιλλα!
Γειά σου Αθηνά!<br />Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο, εποχή για νέα ξεκινήματα! Για το γλυκό σου τι να πω, ωραίο όπως πάντα! Θα ρίξω και μια ματιά στο blog της φίλης σου που γράφεις… <br />Έτσι, τις θερμίδες από τα γλυκά να τις καίμε με yoga…!<br />Φιλιά!
Είσαι μεγάλος πειρασμός τελικά θα κάνεις κι εμένα να τρώω γλυκά!!!
ροζ μπισκοτάκια βλέπω και τρελαίνομαι και αντε μετά να φας μονο ενα δυο!τη βλέπω την δίαιτα από δευτέρα πάλι, τώρα ποια δευτέρα δε ξέρω!!!
καλημερα! σου εχω μια προσκληση στο μπλογκ μου!
Τα έφτιαξα το ΣΚ με πολύ ώριμες βανίλιες και ροδάκινα. Έγιναν πολύ καλά. Αλλά κράτησα μερικά και τα υπόλοιπα τα έδωσα στα πιτσιρίκια των διπλανών μας.<br /><br />Να σου πω Αθηνά ότι έχω μια προσκλησούλα για παιχνίδι στο Blog μου.<br />Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα εύχομαι.
Αθηνά μου υπέροχες οι μπισκοτένιες σου μπουκίτσες! <br />ξεκίνησε ενα παιχνίδι η παρέα των Bloggers θα ήταν προσωπική μου χαρά να συμμετέχεις! :)<br /><br />http://glykesistories.blogspot.com/2010/09/blog-post_3843.html
Αθηνούλα, έλα κι από μένα να πάρεις μια πρόσκληση για παιχνίδι!<br />Καλή βδομάδα…
Αθηνά, σε καλώ κι εγώ στο μπλογκοπαίχνιδο! Αν προλαβαίνεις, παίξε κι εσύ μαζί μας!<br />Και πάλι, πολλά φιλιά!
τι υπέροχο γλυκάκι, μπράβο σου, θα το δοκιμάσω το συντομότερο, οχι με μύρτιλα γιατί δέν μπορω να βρώ, αλλα με βανίλιες που ειναι και η εποχή τους. Συγχαρητήρια για το blog – γεμάτο πειρασμούς.. Φιλικά -ριρή
Μιαμ!<br />Φαίνεται υπέροχο!<br />Εγώ στην θέση σου θα έφτιαχνα άλμπουμ μόνο με τις φωτογραφίες που ανεβάζεις, χιχι
Καλημέρα …από τα Γρεβενά την πόλη των μανιταριών.<br />Η συνταγή σου πολύ καλή και δεν την έχω ξαναδεί.<br />Πιστεύω πως θα είναι και πολύ νόστιμη.
Μου αρέσουν τα γλυκά που μπορείς να τα κάνεις μικρές μπουκίτσες και μεταφέρονται. Κάνουν και για παιδιά και για σνακ στο σχολείο. Ωραία ιδέα!
Αθηνά, ως νέα στο.. χώρο, ψάχνοντας στο blog σου τρελάθηκα… Από σήμερα κιόλας ξεκινάω να δοκιμάζω..<br />Φιλιά