Open top menu
Οινογνωσία και γευσιγνωσία από τη Μεσόγειο στο ξενοδοχείο Grande Bretagne

Οινογνωσία και γευσιγνωσία από τη Μεσόγειο στο ξενοδοχείο Grande Bretagne

grande-bretagne1

Θα σας πάω σε μια  εμπειρία με φαγητό και κρασί! Πριν λίγες μέρες βρέθηκα στο ξενοδοχείο Grande Bretagne (ναι με συγχωρείτε αλλά μ αρέσει η γαλλική προφορά!) για μια Οινογνωσία και γευσιγνωσία από τη Μεσόγειο. Μια ιδιαίτερη εμπειρία στον εντυπωσιακό χώρο «wine Cellar», ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος φύλαξης κρασιών. Ο γοητευτικός αυτός χώρος γευσιγνωσίας και χαλάρωσης διαθέτει πάνω από 2600 σπάνια κρασιά,  που φυλάσσονται σε ειδικές συνθήκες ώστε να  διατηρούν ανέπαφα τη γεύση και το άρωμά τους. Είχαμε μαζί μας τον Ευάγγελο Ψωφίδη, τον Head Sommelier που μας ταξίδεψε με τους συνδυασμούς των κρασιών στη Μεσόγειο! Όπως μας ενημέρωσαν βέβαια και τα γλυκύτατα κορίτσια των δημοσίων σχέσεων του ξενοδοχείου, το κελάρι διατίθεται πια για το κοινό για γεύματα αντίστοιχα με οινογνωσία.

grande-bretagne2

Και εκεί ήταν που ερωτεύτηκα ένα ροζέ κρασί, το Château d’ Esclans Rosé, που συνόδεψε το μπαρμπούνι με λαχανικά.

grande-bretagne3

Αλλά λένε “μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μη λες”, οπότε και ήρθε ο δεύτερος έρωτας με το γλυκό κρασί στο τέλος που συνόδεψε το γλυκό! Ισπανικό με όνομα σιδηρόδρομο αλλά αξίζει τον κόπο! Bodegas Hidalgo La Gitana Triana Pedro Ximenez! Και επειδή λατρεύω τα γλυκά κρασιά, αυτό ήταν ένα όνειρο, κάτι παραδεισένιο που μπορούσε να σε ταξιδέψει! Εντάξει αυτό γράφω, δε συνεχίζω!

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.