Open top menu
Πανακότα με γιαούρτι και maple syrup

Πανακότα με γιαούρτι και maple syrup

Ναι άργησα λιγάκι! Και ακόμα θα αργούσα είναι η αλήθεια, αλλά κάπου ανάμεσα στις υποχρεώσεις, στις εργασίες κτλ κτλ έπρεπε να ξεκλέψω λίγο χρόνο…ήθελα λοιπόν να φτιάξω κάτι -ας πούμε – ελαφρύ, γιατί την πανακότα δεν τη λες κι ελαφριά, αλλά αν θεωρήσουμε ότι δεν έχει αυγά, σοκολάτες κτλ… ε κάπως δικαιολογούμαστε!
Οι περισσότεροι γνωρίζετε και φτιάχνετε πανακότα, οπότε δε θα σας πω ότι είναι κάτι δύσκολο ούτε κάτι πολύ διαφορετικό. Απλά βρήκα μια συνταγή που χρησιμοποιείται και γιαούρτι και maple syrup (σιρόπι σφενδάμου) και η γεύση μου άρεσε πολύ χωρίς να χρειαστεί να βάλω τίποτα για γαρνίρισμα από πάνω (εννοώ άλλα σιρόπια).
Όσον αφορά το σιρόπι σφενδάμου, πρόκειται γι’αυτό που μου είχαν στείλει με τις ανταλλαγές από την Αμερική και ήταν καιρός να το χρησιμοποιήσω! Εντωμεταξύ απ’ όσο ήξερα και διάβασα, είναι πηγή ψευδαργύρου και μαγγανίου και επιπλέον αντιοξειδωτικό! Στο τέλος θα σας πείσω ότι έχουμε να κάνουμε με πανακότα υγιεινή!! :))
Εντάξει αν εξαιρέσουμε την κρέμα γάλακτος, τουλάχιστον περιέχει το σιρόπι αυτό και γιαούρτι! Κάτι είναι κι αυτό!!
 
 Τα υλικά:
400γρ. κρέμα γάλακτος (35%λιπαρά, δεν ξέρω αν γίνεται και με λιγότερα…)
100γρ. σιρόπι σφενδάμου (λογικά μπορούμε να βάλουμε και μέλι,αν μας αρέσει η γεύση του)
4 μικρά φύλλα ζελατίνης (5γρ. συνολικά)
200ml γιαούρτι 
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με το σιρόπι και πριν βράσει, στίβουμε καλά με το χέρι μας τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο ζεστό μίγμα. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα για να λιώσουν. Αφού δούμε ότι έχουν λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μίγμα σε μπωλ και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν πια έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τότε ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά (με αυγοδάρτη καλύτερα) μέχρι να ομογενοπoιηθεί. Αυτό το κάνουμε γιατί αν το μίγμα είναι ζεστό θα “κόψει” το γιαούρτι.
Μοιράζουμε σε 4 μπωλάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
Εγώ έβαλα σε ένα μπωλάκι γλυκό του κουταλιού νερατζάκι και από πάνω έριξα την πανακότα. Τα γλυκά του κουταλιού ταιριάζουν πολύ με την πανακότα!
 
  Η συνταγή είναι από http://cannelle-vanille.blogspot.com
Athina Panou
Written by Athina Panou

19 Comment responses

  1. Avatar
    May 24, 2010

    επιτέλους!!<br />και είχα αρχίσει να ανησυχώ!!<br />ελπίζω να είσαι καλά ζουζούνα, μας έλειψαν τα γλυκά σου δωράκια!!<br />φιλιά<br />αθηνά

    Reply

  2. Avatar
    May 25, 2010

    Τι υπέροχες φωτογραφίες!<br />To maple syrup είναι όντως πλούσιο σε διάφορα ιχνοστοιχεία. Οι Αμερικανοί &amp; Καναδοί το έμαθαν από τους αυτόχθονες Ινδιάνους κι ουσιαστικά με αυτό σερβίρουν τα pancakes τους τα πρωινά!<br />Η πανακότα τούτη φαίνεται εξαιρετική! Με ιντριγκάρει πολύ ο συνδυασμός γιαούρτι – σιρόπι σφένδαμου! Θα το φτιάξω και θα επιστρέψω με εντυπώσεις!<br />Καλή συνέχεια με τις

    Reply

  3. Avatar
    May 25, 2010

    Καλώς το κορίτσι :))<br />Τέλειο το γλυκάκι και οι φωτό σου ακόμα πιο τέλειες.<br />Φιλιά

    Reply

  4. Avatar
    May 25, 2010

    Τρελαινομαι για πανακοτα!!Ειδικα το καλοκαιρι!!Αχ γραψε και για το σιροπι,ξερεις αυτο με την καραμελα!!Favorite!

    Reply

  5. Avatar
    May 25, 2010

    Πολύ δροσιστική φαίνεται, επειδή έχω παίξει πολύ με την πανακότα, μπορείς να αντιστρέψεις τις αναλογίες κρέμας γιαουρτιού για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα!!!

    Reply

  6. Avatar
    May 25, 2010

    @Αθηνά μου,διαβάσματα…θα δεις κι εσύ μόλις περάσεις με το καλό!!<br />@Crispy όπως τα λες στην Αμερική και στον Καναδά υπάρχει…και σ&#39;ευχαρστώ!<br />@Αστεράκι μου ευχαριστώ!<br />@Lovely violet έχουμε τα ίδια γούστα!Κι εμένα μ&#39;αρέσει το σιρόπι καραμέλας!Αλλά δεν το έχω φτιάξει ακόμα, μόλις βρω μια συνταγή, θα φροντίσω να το ανεβάσω!<br />@Λίλα, αφού λες ότι το έχεις δοκιμάσει, τότε θα

    Reply

  7. Avatar
    May 25, 2010

    Αγαπημένο γλυκάκι η πανακότα!!!<br />Οι φωτογραφίες σου τέλειες!!

    Reply

  8. Avatar
    May 25, 2010

    Καλώς την μας γλύκανες πάλι!!<br />Για καλοκαίρι πολύ ωραίο κι αυτό με το γλυκό του κουταλιού πολύ μου άρεσε!!<br />Καλό διάβασμα!!

    Reply

  9. Avatar
    May 25, 2010

    Μμμμ…πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Θα την φτιάξω κάποια από τις επόμενες μέρες με μέλι. Το σιρόπι σφενδάμου δεν το ξέρω. Επίσης να σου πω ότι οι φωτογραφίες σου είναι πολύ καλλιτεχνικές.

    Reply

  10. Avatar
    May 25, 2010

    φαινεται εκπληκτικο και αρκετα ελαφρυ και δροσιστικο…

    Reply

  11. Avatar
    May 25, 2010

    Tι σούπερ γλυκό!!<br />Πανακότα ωστόσο δεν έχω φάει ποτέ!:)) Δοκιμάζω λίγη από αυτήν εδώ οκ?<br />:))Φιλάκιααααα!

    Reply

  12. Avatar
    May 25, 2010

    Μπράβο Αθηνούλα, έγραψες πάλι!!!<br />Καλό βράδυ, φιλάκια!!

    Reply

  13. Avatar
    May 25, 2010

    Επιτέλους μια συνταγή και για μας! Καταπληκτική φαίνεται, πολύ ωραίες οι φώτο. Θα τη δοκιμάσω και ελπίζω να πετύχει!

    Reply

  14. Avatar
    May 25, 2010

    Που είσαι Αθηνούλα; welcome back!<br />μια λιγούρα με έπιασε με το γλυκάκι σου…

    Reply

  15. Avatar
    May 25, 2010

    Φοβερές φωτογραφίες .. και ωραία συνταγή<br />Μπράβο Αθηνά 🙂

    Reply

  16. Avatar
    May 25, 2010

    καλησπέρα σας έχετε ξεχάσει κάτι στο blog μου σας περιμένω !!!!!!

    Reply

  17. Avatar
    May 26, 2010

    Πολύ ωραία συνταγή Αθηνά και η παρουσίαση τέλεια! Καλή συνέχεια στο διάβασμα!

    Reply

  18. Avatar
    May 28, 2010

    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τις ευχές για το διάβασμα!!

    Reply

  19. Avatar
    May 29, 2010

    Ωραίος συνδυασμός γεύσης. Το maple syrup είναι κάπως ιδιαίτερο, αλλά ωραίο συστατικό και πάνω απ&#39; όλα φυσικό.

    Reply

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.