Σήμερα όπως βλέπετε το μενού έχει αλμυρό, γιατί τρώμε και φαγητό κατά διαστήματα, ξέρετε μεταξύ των διαλειμμάτων από τα γλυκά…σε ένα παράλληλο σύμπαν που μπορείς να τρως πολλά γλυκά φυσικά και να μην σου έχουν πέσει όλα τα δόντια και να μην έχεις σάκχαρο!
Οπότε σ αυτό το σύμπαν φτιάχνουμε και φαγητά και μάλιστα αφιερώνουμε χρόνο για να είναι καλομαγειρεμένα, προσεγμένα και ό,τι τελοσπάντων αποδεικνύει ότι αγαπάς και προσέχεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου που θα μοιραστείτε το φαγητό.
Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά πλέον είναι το ριζότο με μανιτάρια! Και λέω πλέον για να μη νομίζετε ότι όταν ήμουν μικρή και γυρνούσα από το σχολείο με περίμενε ένα πιάτο ριζότο…πιλάφι ναι, ριζότο όχι! Με οικογενειακές ρίζες από Ήπειρο φαντάζεστε ότι δεν το πολυ-συνηθίζανε το ριζότο…μόνο κάτι σε λαπά θα μπορούσαμε να βρούμε παρεμφερές!
Δεύτερο θέμα τα μανιτάρια. Όχι, ούτε αυτά υπήρχαν στο λεξιλόγιο μου, αφού στα μάτια μου μοιάζανε τόσο περίεργα και θα τολμήσω να πω αποκρουστικά! Και να που έφτασε ο καιρός να τρώω και να μ’ αρέσουν! Αφού υπέστη μια πλύση εγκεφάλου από τη φίλη μου που για κάποια περίοδο τα έτρωγε καθημερινά, τη ρωτούσα “τι έφαγες σήμερα?”-“Σαλάτα με μανιτάρια”, την επόμενη μέρα ” Τι κάνεις?” “Μαγειρεύω, μακαρόνια με μανιτάρια”, επόμενη ” Πού σε πετυχαίνω?”, “στο σούπερ μάρκετ, μου τέλειωσαν τα μανιτάρια”…Βασικά απορούσα πώς δεν τις είχαν φυτρώσει στο στομάχι?
Και για να μη σας τα πολυλογώ, θέλω να απολαμβάνω ένα ριζότο σπίτι μου, σωστά χυλωμένο και όχι με κρέμα γάλακτος κτλ που μπορεί να το πετύχεις έξω. Λίγη εξάσκηση και θα τα καταφέρετε!

Και μετά από τη φλυαρία, έρχεται και η ανακοίνωση του διαγωνισμού! Ήθελα να κάνω ένα δώρο με αφορμή το γεγονός ότι η σελίδα μου στο fb ξεπέρασε τα 2.500 like και καθημερινά βλέπω πόσοι με παρακολουθείτε κι έπρεπε κάπως να το γιορτάσω! Να πω κάτι παραπάνω από ευχαριστώ!
Η εταιρεία Maggi μου πρόσφερε 10 δώρα για 10 τυχερούς! Και την ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί ήταν μεγάλη έκπληξη! Οπότε έτσι είμαι σε θέση να κληρώσω 10 ονόματα!
Ο καθένας θα πάρει από 10 προϊόντα που αναγράφονται και στην παρακάτω φωτογραφία και όλα αυτά μπορούν να ταχυδρομηθούν χωρίς κανένα πρόβλημα.
Οι όροι της κλήρωσης που θα διαρκέσει μέχρι και Δευτέρα 15 Απριλίου 23.59 είναι οι εξής:
1) Να κάνετε like στην ίδια φωτογραφία που θα βρείτε στη σελίδα μου στο fb εδώ
2) Να κάνετε like στη σελίδα της Maggi Greece
3) Όσοι δεν έχετε facebook να γράψετε το email σας σε σχόλιο κάτω από αυτή την ανάρτηση.
Όσοι έχετε facebook δεν χρειάζεται να αφήσετε σχόλιο γιατί τα ονόματά σας φαίνονται όταν κάνετε like και αν κερδίσετε θα σας στείλω μήνυμα στο προφίλ σας! Αν αφήσετε επιπλέον σχόλιο εδώ, προκαλείται μια μικρή σύγχυση όταν καταγράφω τα ονόματα μετά!
Επίσης αν δεν κερδίσετε, μην ανησυχείτε γιατί κάθε Τρίτη στις 12.00 το μεσημέρι ο διαγωνισμός Maggi Hour που διεξάγεται στη σελίδα της Maggi χαρίζει 5 καλάθια με τα αγαπημένα σας προϊόντα μετά από κλήρωση!

Για όσους θέλουν να φτιάξουν και τη συνταγή, ακολουθεί!
Ριζότο με μανιτάρια (για 4 άτομα)
Υλικά
3 κρεμμύδια ξερά (μετρίου μεγέθους ή δυο μεγάλα) κομμένα σε κυβάκια
400γρ ρύζι τύπου αρμπόριο
5-6 μανιτάρια της αρεσκείας μας (πορτομπέλο – πλευρώτους) κομμένα σε μέτρια μεγέθους κομμάτια
30γρ αποξηραμένα μανιτάρια porcini
3 ζωμούς (ζελεδάκια) κότας maggi διαλυμένους σε 1,5 lit βραστό νερό
1 ποτήρι λευκό κρασί
150γρ παρμεζάνα τριμμένη και μερικά φύλλα παρμεζάνας για γαρνίρισμα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Θυμάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπωλ μουλιάζουμε τα αποξηραμένα porcini με λίγο από τον ζεστό ζωμό κότας. Τον υπόλοιπο ζωμό τον διατηρούμε σε κατσαρόλα ζεστό.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να πάει παντού το λάδι και να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αρχίζουμε τη γνωστή διαδικασία μαγειρέματος του ριζότο.
Αρχικά ρίχνουμε το ζωμό όπου μουλιάζαμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και ανακατεύουμε συνεχώς. Το ζωμό αυτό τον περνάμε πρώτα από ένα σουρωτήρι γιατί πιθανώς να περιέχει κάποια περιττά υπολείμματα από τα μανιτάρια. Τα αποξηραμένα μανιτάρια τα κόβουμε σε μετρίου μεγέθους κομμάτια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε πιπέρι και δοκιμάζουμε λίγο για να ελέγξουμε αν χρειάζεται αλάτι. Γενικά ελέγχουμε το αλάτι σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος και έχουμε στο νου μας ότι ο ζωμός κότας και η παρμεζάνα προσδίδουν ήδη αλμυρή γεύση στο φαγητό. Συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο ζωμό από την ζεστή κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας ζωμό και ανακατεύοντας συνεχώς. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε λίγο από το ρύζι να δούμε αν έχει μαγειρευτεί. Όταν μαγειρευτεί βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο και την παρμεζάνα. Αν είναι πολύ λασπώδες προσθέτουμε και 2-3 κουταλιές ζωμό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για λίγο.
Προς το τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος του ριζότο, σε ένα σχαροτήγανο ή σε μία τοστιέρα ψήνουμε για 4-5 λεπτά τα μανιτάρια που έχουμε διαλέξει (πορτομπέλο ή πλευρώτους ή και τα δύο). Αφού ψηθούν τα βάζουμε σε ένα μικρό μπωλ, ρίχνουμε αλάτι, λίγο ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού και θυμάρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το ριζότο βάζοντας τα ψημένα μανιτάρια από πάνω και διακοσμούμε με φύλλα παρμεζάνας και θυμάρι.
Αχ και δικό μου αγαπημένο το ριζότο!!!!Και το δικό σου φαίνεται πεντανόστιμο και τόσο λαχταριστό!!!!Φιλιά και πάω στον διαγωνισμό!!!!!
Καλημέρα <br />Έτοιμη η ανάρτηση του διαγωνισμού στο <a href="http://kerdise-to.gr/" rel="nofollow"><b>KERDISETO</b> </a> και στη σελίδα μας στο Facebook <a href="http://www.facebook.com/KERDISETO/" rel="nofollow"><b>Kerdiseto-Δωρεάν Online Διαγωνισμοί </b></a><br /><br />Η ανάρτηση <a href="http://kerdise-to.gr/diagonismoi/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE
Πολύ ωραίος διαγωνισμός!!! Το μέιλ μου είναι : dimireizop@yahoo.gr
καλή επιτυχία!<br />dimitriskessanidis@yahoo.gr
Ευχαριστουμε που μας δινεται τη δυνατοτητα να κερδισουμε τα προιοντα για να κανουμε αυτες τις υπεροχες συνταγες!
Πεντανόστιμα ριζότα!!!!!!!1<br />papinoula@hotmail.com<br />gfc:papinoula<br />fb:Katerina Kat
teleio!!!<br />gianna_disney@hotmail.com
τέλειος διαγωνισμός!!!<br />fb Ifigeneia Agapoulini<br />email andronik.ef@gmail.com<br />gfc ΥΦΙΓΕΝΕΙΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΔΟΥ
Ωραίο δώρο!<br /><br />Κώστας<br />kostaskns@gmail.com
Ευχαριστούμε για το δώρο και την ευκαιρία συμμετοχής!!! Ο διαγωνισμός σας προβάλλεται στο Save and Win GREECE, – http://www.SaveAndWin.GR αλλά και http://www.facebook.com/saveandwin.gr – δείτε τον εδώ: http://www.saveandwin.gr/0F0sW
Το ριζότο φαίνεται εξαιρετικό!<br /><br />www.beautyfollower.blogspot.gr
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ!<br />mkiriakou@rocketmail.com
Τέλειο!<br /><br />troktikos1@gmail.com
ευχαριστούμε! χρήσιμο δώρο!<br /><br />anthikn@gmail.com<br />Ανθή
Nice!<br /><br />knmaria0@gmail.com
Ωραίο δώρο! Μακάρι να είμαι η τυχερή!<br /><br />tniato1@gmail.com
Συμμετέχω!<br /><br />vagos21@gmail.com
ΤΕΛΕΙΑ ΔΩΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ<br /><br />valia12321@yahoo.com
Πολύ νόστιμη συνταγή!!!Καλή επιτυχία σε όλους!isaakidouefi@gmail.com
Και στα γλυκά expert και στα αλμυρά expert χαρισματική Αθηνούλα μας!
ειναι τ'αγαπημενα μου!
εχω μεγάλη αδυναμία στα μανιταράκια ρε παιδί μου ! 🙂
ωραίος διαγωνισμός,email qr5m149b@gmail.com
σημερα εκανα το ρυζοτο….πεντανοστημο εγινε! mail giouli.30@hotmail.com fb georgia alexioy cfb georgia alexiou
Aθηνά μου πολύ ωραίο ριζότο.<br />Φαινεται πεντανόστιμο.<br /><br />Φιλιά πολλά <br />
καλή επιτυχία!<br />mamidakisoil@hotmail.com
euxaristoume gia to diagonismo !!<br />email: florencia015@yahoo.gr
euxaristoume gia to diagonismo !!<br />email: florencia015@yahoo.gr
Λατρεμένο ριζότο! Από τα πολύ νόστιμα φαγητά και φαίνεται ότι το έχεις φτιάξει υπέροχο!!! Άριστα 10 και στα αλμυρά λοιπόν! 😉
Ωραίο ριζότο…και ωραίο δώρο !!!<br />Ευχαριστούμε..<br />Παναγιώτης<br />e-mail:panharala@gmail.com
o άντρας μου φτιάχνει τα καλύτερα ριζότο!!<br />μακάρι να του κάνω έκπληξη!<br />amaliamou@gmail.com
καλη επιτυχια στοπ διαγωνισμο σου Αθηνα μου και μεσα στο πανηγυρι και και εγω katitimou@gmail.com σε φιλω
Ευχαριστούμε για το ωραίο δώρο !<br />e-mail :csolomides@gmail.com<br />Κώστας
Αθηνούλα μου σε παρακολουθώ πάντα να ξέρεις και σε καμαρώνω! Πολλά συγχαρητήρια για την συνεχώς ανοδική πορεία σου!!!<br />Ριζότο δεν έχω φτιάξει ποτέ και ιδού η ευκαιρία.<br />Δεν έχω FB, οπότε σου γράφω το email μου dimitranik@hotmail.com<br />
Πολύ νόστιμη η συνταγή!!!!!!Καλή μας επιτυχία!!!!<br />Fb:Elenh Alex,GFC:elenitsa-ptpe,mail:elenhalex@hotmail.com
likeeeeeeeeeeeeee<br />vasoula270@yahoo.gr
μμμ πολυ ωραια συνταγη!<br />mail:argy.kara@yahoo.gr
talexand7@yahoo.gr υπέροχος διαγωνισμος!!!
Με αρεσει!<br />1agorazo@gmail.com
Υπέροχος διαγωνισμός!!!!<br />gfc: maria<br />fb: Μαρία Μανασή<br />maria.manasis@hotmail.com
θα την δοκιμασω την συνατγη σου,αγαπω τα μανιταρια!!!πολυ ωραιος και ο διαγωνισμος,δεν εχω fb ,το μειλ μου ειναι craftlandgr@gmail.com
Τέλεια δωράκια!!<br />afro_stef@yahoo.gr
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!<br />gior.droug@gmail.com
Νόστιμη φαίνεται η συνταγή! Τέλειος ο διαγωνισμός!<br />gkertsosn2@gmail.com
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.