Open top menu
Σοκολατένια brownies με παγωτό!

Σοκολατένια brownies με παγωτό!

Έχουμε μπει σε εορταστικό κλίμα – επίσης πολύ κρύο κλίμα!- οπότε ας αρχίσουμε να βλέπουμε ιδέες για τα γιορτινά τραπέζια.
Μεταξύ των ψησιμάτων των μπισκότων για τις παρουσιάσεις, θα προσπαθώ να σας δίνω προτάσεις για γλυκά που μπορούν να συνοδέψουν πχ ένα γιορτινό τραπέζι. Και ναι, brownies με παγωτό είναι μια κλασική αξία!
Όπως καταλαβαίνετε μόνο το brownie έφτιαξα, το παγωτό το πήρα έτοιμο…προφανώς και δεν με εμπνέει ο καιρός να βάλω σε λειτουργία την παγωτομηχανή! Είμαι όμως φαν του παγωτού το χειμώνα σε συνδυασμό με άλλο γλυκό!
Θεωρώ ότι είναι πολύ εύκολο γλυκό και ειδικά αυτό δεν χρειάζεται και μίξερ! Τι άλλο να σας πω!
Επίσης  αν φτιάξετε και την καραμέλα και το συνδυάσετε, έχουμε να κάνουμε με ένα υπερ-τέλειο γλυκό! Και έτσι θα περνάει ευχάριστα ο χειμώνας!
Σε παλιότερη ανάρτηση θα βρείτε και τη συνταγή για την καραμέλα, εδώ.
Αν πάλι έρθετε αυτό το Σκ και στο Μπαζάρ των Δρόμων Ζωής (θα δείτε την ανακοίνωση στη δεξιά στήλη του blog), θα βρείτε να αγοράσετε βαζάκια με καραμέλα, που είχα την χαρά να ετοιμάσω γι αυτό το γιορτινό μπαζάρ! Αν πάλι με κάνετε φίλη σας, θα σας τα φτιάξω τζάμπα! Αλλά δεν προλαβαίνω! Οπότε μπορείτε να κάνετε την καλή σας πράξη αυτό το Σαββατοκύριακο και να ψωνίσετε χειροποίητα φαγώσιμα δώρα! Αφού πρώτα έρθετε στην παρουσίαση του βιβλίου και σας κεράσω μπισκότα! Είδατε πόσα μπορείτε να κάνετε αυτό το ΣΚ?!
Υλικά για ένα ταψάκι 23*23εκ.
 
150 γρ. κουβερτούρα (53-55%)
125 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
130 γρ. αλεύρι
1 βανίλια
1-2 κ.σ. λικέρ (Cointraeu, Amaretto κτλ) ή κονιάκ/ρούμι
προαιρετικά καρύδια ή φουντούκια χονδροτριμμένα
 
Στρώνουμε στο ταψάκι λαδόκολλα και 
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και μαζί με το βούτυρο (επίσης κομμένο σε μικρά κομμάτια), τα λιώνουμε σε μπεν μαρί (ανοξείδωτο μπολ πάνω σε κατσαρολάκι με λίγο νερό που βράζει). Ανακατεύουμε συνεχώς με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει.
Μόλις λιώσουν, μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και περιμένουμε 5′ να πέσει η θερμοκρασία.
Τότε ανάβουμε και το φούρνο στους 170 βαθμούς C (άερα) ή 180 αντιστάσεις(ώστε να έχει τα 5′ να ζεσταθεί).
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη στο σοκολατένιο μείγμα, ανακατεύοντας γρήγορα με αυγοδάρτη και συνεχίζουμε με τα αυγά ένα ένα. Προσθέτουμε και τη βανίλια και το λικέρ. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη απλά να ομογενοποιηθεί.
Αν θέλουμε τώρα προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς.
Ρίχνουμε στο ταψάκι και ψήνουμε για 25′.
 
– Όταν βγάλουμε από το φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά για να μπορούμε να το κόψουμε. Αν φυσικά θέλει κάποιος το σερβίρει ζεστό με παγωτό, προσέχοντας πώς θα κόψει τα κομμάτια, να μην διαλυθούν.
Athina Panou
Written by Athina Panou

5 Comment responses

  1. Avatar

    Τέλειο !!Καλά Χριστούγεννα!!!Υπέροχη και γλυκιά λύση γιατί δεν χρειάζεται ούτε μίξερ!!Μπράβο σου!!

    Reply

  2. Avatar
    December 03, 2013

    τελειο!!! και πανεύκολο!

    Reply

  3. Avatar
    December 03, 2013

    Τέλεια Αθηνούλα!<br />Σοκολατένια, με παγωτάκι και σούπερ καραμελένια σος!<br />Φανταστική παρουσίαση, εύγε!

    Reply

  4. Avatar
    December 03, 2013

    Το brownie είναι πάντα γλυκό-εγγύηση! Και η καραμέλα του πάει πολύ και είναι και εύκολη! Δε φέρνεις κανένα βαζάκι και στην παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη???

    Reply

  5. Avatar
    December 03, 2013

    Στις 12 θα δουλέυω οπότε ελπίζω να σε δω μετά στο μπαζάαρ :)<br />Φιλάκια πολλά!

    Reply

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.