Open top menu
Σοκολατένιες τρούφες με κρασί και ένα ευχάριστο

Σοκολατένιες τρούφες με κρασί και ένα ευχάριστο

Καλησπέρα! Αντί για μπακαλιάρο σήμερα έχει τρούφες σοκολατένιες!

Πέρασαν αρκετές μέρες από την τελευταία ανάρτηση, αλλά καμιά φορά νιώθεις ότι θες να γράψεις και οι ρυθμοί της καθημερινότητας σε αποσυντονίζουν . Άλλες μέρες καλές, άλλες όχι και τόσο, αλλά αν δεν υπήρχαν οι δεύτερες, πώς θα αποκτούσαν μεγαλύτερη αξία οι πρώτες??!
Μια τέτοια μέρα που χαρακτηρίστηκε από μεγάλη χαρά ήταν όταν βγήκε το τεύχος των Γλυκών Ιστοριών του Μαρτίου. Όταν βλέπεις ολοσέλιδη παρουσίαση του βιβλίου σου, το λιγότερο που μπορείς να αισθανθείς είναι η χαρά.
Πέρα από την χαρά, που είναι προφανής, για μένα είναι κάτι περισσότερο. Είναι μεγάλη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη για τον ίδιο τον κ.Παρλιάρο,γιατί το ότι βρίσκεται  το βιβλίο μου στη σελίδα του περιοδικού του είναι χάρη στον ίδιο. Και για μένα ήταν  όνειρο που έγινε πραγματικότητα, γιατί όταν έχεις έναν επαγγελματία πρότυπο που θαυμάζεις και έρχεται κάποια στιγμή που ο ίδιος εκτιμάει αυτό που κάνεις και σε βοηθάει, μετά πώς να μην πιστεύεις στα όνειρα…?!
Τις λεπτομέρειες θα μου επιτρέψετε να τις κρατήσω για μένα…
Γι αυτό για σήμερα ήθελα να βάλω ένα γλυκό με σοκολάτα, το λατρεμένο μου υλικό!
Βέβαια αυτά τα σοκολατένια τρουφάκια είναι για ενήλικες! Γιατί περιέχουν κρασί και το οποίο το καταλαβαίνεις, αφού τελειώσεις τη μπουκιά σου! Ήθελα να πειραματιστώ με ένα κόκκινο κρασί που μου είχαν στείλει από το Κατώγι-Στροφιλιά και μάλιστα να μην είναι γλυκό κρασί. Το πείραμα πέτυχε και μάλιστα δοκίμασαν αρκετά άτομα που δεν γνώριζαν ότι είναι χειροποίητα τα τρουφάκια. Το καλύτερο σχόλιο βέβαια το άκουσα από τον δάσκαλο της φωτογραφίας όταν μου είπε ότι ένιωσε να τον πλημμυρίζει κάτι σε όλο του το πρόσωπο…
Υλικά (βγαίνουν περίπου 20-25 τρουφάκια ανάλογα το μέγεθος):
300γρ. κουβερτούρα (53-55%)
100γρ. κόκκινο κρασί (χρησιμοποίησα τον “Αύγουστο” της Στροφιλιάς, ερυθρός ξηρός οίνος)
30γρ. βούτυρο (σε μικρά κομματάκια)
50γρ. μέλι
Για επικάλυψη:
250γρ. κουβερτούρα
2-3κ.σ. κακάο
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα της γέμισης και βάζουμε σε ένα μπωλ.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή  φωτιά το κόκκινο κρασί, το βούτυρο και το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς με μια μαρίζ κατά προτίμηση(σπάτουλα σιλικόνης).
Όταν δούμε ότι έχει λιώσει το βούτυρο και το μέλι, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά ώστε να ζεσταθεί το μείγμα μας περισσότερο και πριν αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. 
Αφήνουμε ένα λεπτό και μετά ανακατεύουμε με τη μαρίζ να ομογενοποιηθεί. Αφού πέσει η θερμοκρασία, καλύπτουμε με μεμβράνη το μπωλ και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το μείγμα να δούμε ότι έχει σφίξει και μπορούμε να το πλάσουμε σε μπαλάκια.
Όταν λοιπόν είναι έτοιμο, τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι, πλάθουμε μπαλίτσες το μείγμα και βάζουμε πάνω στην λαδόκολλα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να λιώσουμε την κουβερτούρα για την επικάλυψη.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα της επικάλυψης και τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς με τη μαρίζ. Βγάζουμε το μπωλ, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τη μαρίζ λίγο να πέσει η θερμοκρασία. Βγάζουμε τις τρούφες από το ψυγείο, και με ένα πιρούνι τις βουτάμε στο μπωλ με τη λιωμένη σοκολάτα και ακουμπάμε σε λαδόκολλα(καλό είναι να βάλουμε καινούρια λαδόκολλα σε άλλο ταψάκι γιατί η πρώτη θα έχει λερωθεί).
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το κακάο πάνω από τις τρούφες και αφήνουμε εκτός ψυγείου και συντηρούμε σε μεταλλικό κουτί.
Η συνταγή είναι από ξένο blog
Athina Panou
Written by Athina Panou

23 Comment responses

  1. Avatar
    March 25, 2012

    Μπράβο Αθηνά, μπράβο! Λατρεύω τα γλυκά και ακόμη περισσότερο τον Σ. Παρλιάρο, και τι δεν θα &#39;δινα για να παρακολουθήσω έστω και ένα του σεμινάριο… Φυσικά και έχω όλες τις &quot;Γλυκές Ιστορίες&quot;, οπότε είδα και το βιβλίο σου! <br />Καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς όταν λες ότι η ζαχαροπλαστική σε ξεκουράζει… αδειάζει το μυαλό!<br />Μπράβο και πάλι και καλή εβδομάδα

    Reply

  2. Avatar
    March 25, 2012

    Πολλά συγχαρητήρια!!! Τα τρουφάκια είναι σίγουρα στην πεντάδα από τα αγαπημένα μου γλυκά…είμαι πείεργη πως να είναι με αυτό το κρασί!!!

    Reply

  3. Avatar
    March 25, 2012

    Μπράβο!!! Καταλαβαίνω τη χαρά σου!!<br />Και τι δεν δίνω τώρα για ένα μικρό γλυκάκι σου!!<br />Πολλά φιλάκια.

    Reply

  4. Avatar
    March 25, 2012

    Πολλά πολλά μπράβο Αθηνά μου, χαίρομαι πολύ!!!!!!<br />Τα τρουφάκια σου είναι τέλεια!!!<br />Πολλά φιλιά!!!

    Reply

  5. Avatar

    Τα τρουφάκια είναι απο τα αγαπημένα γλυκά. Είμαι περίεργη να δω πως είναι με το κρασί!

    Reply

  6. Avatar
    March 25, 2012

    Τα συγχαρητήρια μου!!! τοβιβλίο σου εξάλλου είναι υπέροχο και τόσο πολύχρωμο!!!!

    Reply

  7. Avatar
    March 25, 2012

    Συγχαρητήρια για την συνέχεια της επιτυχίας σου!!!<br />Έχω φτιάξει ήδη cupcakes από το βιβλίο σου και μου άρεσαν όσα δοκίμασα!!!! Σειρά έχουν τα cupcake μπανάνας με φυστικοβούτυρο!!!<br /><br />Η εκτέλεση για τις τρούφες είναι ανάλογη με μια που είχα φτιάξει και γω με μόνη διαφορά ότι ήθελαν να αφήσω τις τρούφες για πολύ καιρό στο ψυγείο και έλιωναν πολύ γρήγορα όταν τα έβγαζα απ&#39;το ψυγείο.

    Reply

  8. Avatar
    March 25, 2012

    Καλησπέρα!!! Πολλά συγχαρητήρια!!! Το έχω πάρει το τεύχος, ( καθώς δεν χάνω κανένα ) και το είδα!!! Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!! Και σε σένα και στον κύριο Παρλιάρο!!!!! Είμαι τρελή fan… Τα τρουφάκια φοβερά!!!<br />Καλό βράδυ!!!

    Reply

  9. Avatar
    March 25, 2012

    αχχχχ τι μας κάνεις τώρα συγχαρητήρια για την παρουσίαση το αξίζεις τρεεεμεεε Παρλιάρε αν και δεν υποστηρίξεις το κορίτσι μας …

    Reply

  10. Avatar
    March 25, 2012

    Μπράβο Αθηνά! Καλή επιτυχία σε όλα όσα ονειρεύεσαι!<br />Τέλεια τα τρουφάκια!!!

    Reply

  11. Avatar
    March 25, 2012

    Κι ένα ακόμα Μεγάλο – Μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ κι από μένα, τόσο για το …σημερινό, όσο και για το ευχάριστο!!!!!!!!!!!!<br />Πολλά φιλιά<br />Καλησπέρα Αθηνούλα

    Reply

  12. Avatar
    March 25, 2012

    Μπράβο Αθηνούλα μου, πολλά συγχαρητήρια!!!<br />Εύχομαι πολλές πολλές επιτυχίες στην ζωή σου!<br />Φιλιά!

    Reply

  13. Avatar
    March 25, 2012

    Και πάλι συγχαρητήρια γλυκιά Αθηνούλα! Θα το πάρω το τρουφάκι μου! <br />Φιλάκια

    Reply

  14. Avatar
    March 25, 2012

    Αθηνούλα οι τρούφες σου εξαιρετικές. Πολύ ωραία κι εύκολη φαίνεται. Δεν μας φτάνει μια δόση εμας .. :)<br /><br />Μπράβο για το βιβλίο..Τι σου έλεγα? Θα βρει το δρόμο του.<br /><br />Φιλιά πολλά

    Reply

  15. Avatar
    March 26, 2012

    Γεια σου Αθηνά μου,οι τρούφες σου δείχνουν γευστικότατες!!!Συγχαρητήρια για την προβολή του βιβλίου, εύχομαι και σ&#39; ανώτερα!!Πολλά φιλιά!

    Reply

  16. Avatar
    March 26, 2012

    Μπράβο Αθηνούλα μας . Συμμερίζομαι τη χαρά σου και σου εύχομαι και μια καλή συνέχεια. <br />Τα τρουφάκια σου δελεαστικά Καίγομαι να τα δοκιμάσω.<br />Καλή εβδομάδα.

    Reply

  17. Avatar
    March 26, 2012

    Μπράβο Αθηνά. Χαίρομαι που αυτό το Σ/Κ θα με βάλεις να κάνω τρουφάκια γιατί το θέλω κι όλο το αναβάλω! Συγχαρητήριο και εις ανώτερα!Callie by Anthomeli

    Reply

  18. Avatar
    March 26, 2012

    Μπράβο Αθηνούλα! Χάρηκα πολύ όταν είδα την παρουσίαση του βιβλίου σου στο περιοδικό! Πάντα τέτοια και ακόμα περισσότερα!

    Reply

  19. Avatar
    March 26, 2012

    Αθηνά, πολλά συγχαρητήρια! Σου αξίζουν και με το παραπάνω μάλιστα! <br />Τρουφάκια έχω δει παντού κατά διαστήματα, αυτά κάτι μου κάνουν λόγω και του κρασιού! Φυλάσσεται η συνταγή για να τα δοκιμάσουμε οπωσδήποτε! Καλή εβδομάδα!

    Reply

  20. Avatar
    March 29, 2012

    Υπέροχη συνταγή και εύκολη… Θα την δοκιμάσω σίγουρα! Να&#39;σαι καλά Αθηνά, σ&#39;ευχαριστούμε που κάνεις πιο γλυκές τις μέρες μας!!

    Reply

  21. Avatar
    April 03, 2012

    Αθηνούλα οι τρούφες φαίνονται υπέροχες.Όσο για το περιοδικό…..συγχαρητήρια το αγόρασα και χάρηκα πολύ για σένα.Πάντα επιτυχίες γλυκό μου κοριτσάκι!!!!

    Reply

  22. Avatar
    April 05, 2012

    Να σου ευχηθώ και πάλι ότι καλύτερο Αθηνά μου!!!! Τα τρουφάκια πρέπει να ήταν όνειρο!!! Φιλιά πολλά!!!

    Reply

  23. Avatar
    April 06, 2012

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις ευχές σας!<br />Julia για το κονιάκ που με ρωτάς, πιθανόν να μπορείς να το βάλεις, απλά σκέφτομαι μήπως είναι πιο βαρύ. Αλλά μπορείς να πειραματιστείς!

    Reply

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.