Open top menu
Σουφλέ σοκολάτας και μια αλλαγή!

Σουφλέ σοκολάτας και μια αλλαγή!

Καλησπέρα σας! 

Σήμερα κερνάμε σουφλέ σοκολάτας! Από τα πολλά γλυκά του blog αποφασίσαμε να το ξαναβαφτίσουμε!! ‘Ετσι λοιπόν σκεφτήκαμε να το κάνουμε www.sugarbuzz.gr όπου και θα μας βρίσκετε! Βέβαια λειτουργεί κανονικά και το santie-athina.blogspot.com, αλλά αν δεν σας κάνει κόπο μπορείτε και να το αλλάξετε στη λίστα σας!
Όσον αφορά το σουφλέ λοιπόν, πρόκειται για μια πολύ εύκολη συνταγή, από ένα σχετικά καινούριο βιβλίο Ζαχαροπλαστικής (εκδόσεις Μεταίχμιο), που μόλις τη δοκίμασα ενθουσιάστηκα! Πρέπει να ομολογήσω όμως ότι ενθουσιάστηκα και με το βιβλίο όταν μου το έκανα δώρο φίλοι (ξέρουν όλοι τι δώρο να μου κάνουν!), γιατί έχει πολύ ωραίες εικόνες (μίνιμαλ θα έλεγα) από τα υλικά και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε! Επιπλέον πρόκειται για γαλλικά γλυκά, που όμως τα παρουσιάζει με πολύ εύκολο τρόπο!
Για το σουφλέ χρειαζόμαστε(για 4 άτομα):
115γρ. βούτυρο
115γρ. σοκολάτα(κουβερτούρα)
115γρ. ζάχαρη (μ’ αρέσουν τα ίδια νούμερα!τα θυμάσαι και απ’ έξω!!)
4 αυγά 
50γρ. αλεύρι
(το μόνο που πρόσθεσα εγώ ήταν ξύσμα πορτοκαλιού, γιατί μας αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτα-πορτοκάλι)
 
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε το βούτυρο σε κομματάκια σε ένα κατσαρολάκι και από πάνω την κουβερτούρα τεμαχισμένη επίσης. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και μόλις το βούτυρο αρχίσει να λιώνει, ανακατεύουμε με σπάτουλα (ή ξύλινη κουτάλα).
Μόλις το μείγμα γίνει λείο, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπωλ, με τον αυγοδάρτη(όχι μίξερ!) περίπου 10 δευτερόλεπτα.
Ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά τη λιωμένη σοκολάτα-βούτυρο και ανακατεύουμε το λιγότερο δυνατόν. (Προσθέτουμε το ξύσμα αν βάλουμε) και προσθέτουμε το αλεύρι σε τρεις δόσεις ανακατεύοντας με τη σπάτουλα.
Γεμίζουμε σχεδόν μέχρι πάνω 4 πυρίμαχα φορμάκια διαμέτρου 7εκ. και ύψους 5εκ. και ψήνουμε 15-18 λεπτά. (Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος που έχει κάθε φορμάκι). Εγώ τα έψησα 20-22 λεπτά γιατί δεν ήθελα να είναι πάρα πολύ υγρά μέσα.
Το θετικό της συνταγής είναι ότι μπορεί να ετοιμαστεί πριν το σερβίρουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τα μπωλάκια με το μείγμα και τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να τα σερβίρουμε, βγάζουμε από το ψυγείο, βγάζουμε τη μεμβράνη και τα ψήνουμε 17-20 λεπτά.

 

Καλή γλυκιά εβδομάδα!!

Athina Panou
Written by Athina Panou

26 Comment responses

  1. Avatar
    April 19, 2010

    ενα σουφλεδακι αυτη την ωρα θα ηταν οτι πρεπει…με παγωτο βανιλια!!! καλη βδομαδ!!!

    Reply

  2. Avatar
    April 19, 2010

    Τέλειος ο συνδυασμός σοκολάτα-πορτοκάλι!<br />Choco-soufflé, my favourite!<br />Μεγιά το νέο sweet όνομα!=)

    Reply

  3. Avatar
    April 19, 2010

    Τι υπέροχα σουφλέ;<br />Ακομη και εγω που δεν είμαι λάτρης της σοκολάτας τα λιγουρεύομαι…..

    Reply

  4. Avatar
    April 19, 2010

    Μου αρέσει το νέο όνομα!!<br />Και φυσικά μου αρέσει το σουφλέ, δεν το συζητώ!!<br />Καλή βδομάδα εύχομαι!

    Reply

  5. Avatar
    April 19, 2010

    Και το όνομα και το σουφλέ… άψογα! Και φυσικά θα συμφωνήσω για το πορτοκάλι-σοκολάτα… αλλά, τώρα που έγραφα, αν σας πω ότι μου ήρθε στο νου σουφλέ σοκολάτα με καυτερή πιπεριά… πως μου ήρθε και αυτό τώρα….!!

    Reply

  6. Avatar
    April 19, 2010

    Πολύ όμορφο το καινούργιο όνομα – όπως ταιριάζει σ&#39;ένα τόσο όμορφο blog! <br />Το γεγονός ότι η συνταγή μπορεί να ετοιμαστεί πριν τη σερβίρουμε είναι ένα πολύ μεγάλο συν! Κι εννοείται ότι ο συνδυασμός πορτοκάλι-σοκολάτα είναι top!<br />Καλή γλυκιά εβδομάδα και πάντα με ….sugar buzz!

    Reply

  7. Avatar
    April 19, 2010

    τελειο το γλυκο οπως και το νεο ονομα!!!!

    Reply

  8. Avatar
    April 19, 2010

    Μου αρέσει πολύ το καινούργιο όνομα και το lay out όσο για το σουφλέ σούπερ αγαπημένο!

    Reply

  9. Avatar
    April 19, 2010

    Με γεια το νέο όνομα και το κέρασμα για τα καλορίζικα είναι ότι πρέπει!

    Reply

  10. Avatar
    April 20, 2010

    I have yet to ever attempt making a souffle (Im scared mine will just collapse! haha) This looks great!<br /><br />Btw I&#39;ve nominated your amazing blog for this award. Check it out at:<br /><br />http://leslittlekitchen.blogspot.com/2010/04/happy-101-award.html

    Reply

  11. Avatar
    April 20, 2010

    Kαλορίζικο το καινούριο ονοματάκι και καλές μαγειρικές δημιουργίες.<br /><br />Περιττό να πω βέβαια ότι το σουφλέ σοκολάτας είναι φανταστικό και φυσικά αγαπημένο. Το πορτοκάλι με τη σοκολάτα ταιριάζει απόλυτα.<br />Μπράβο σας

    Reply

  12. Avatar
  13. Avatar
    April 20, 2010

    Τέλεια και τα δύο<br />Και το όνομα και το σουφλέ<br />Γιααααα στείλε 2-3 :P<br />Φιλιά<br />Καλημέρα

    Reply

  14. Avatar
    April 20, 2010

    Υπέροχο το σουφλεδάκι, υπέροχο και το νέο όνομα!!! Καλορίζικο!!!!!

    Reply

  15. Avatar
    April 20, 2010

    Μπορώ να έχω και εγώ λίγο σουφλέ..με παγωτο παρακαλω!

    Reply

  16. Avatar
    April 20, 2010

    Καλή συνέχεια με το νέο σας όνομα!!!

    Reply

  17. Avatar
    April 20, 2010

    ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΣΟΥΦΛΕ ΚΑΙ ΗΡΘΑ ΩΣ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!<br />ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ.

    Reply

  18. Avatar
    April 20, 2010

    Σας ευχαριστώ όλους για τα θετικά σας σχόλια!!Μακάρι να μπορούσα να σας κεράσω από ένα σουφλεδάκι!!!!Τουλάχιστον αν το φτιάξετε ελπίζω να σας αρέσει και να δείτε ότι είναι εύκολο!!<br /><br />Le thank you!!I left a comment at your post also!!Feel free to contact me anytime if you need anything!

    Reply

  19. Avatar
    April 20, 2010

    I like yours veryvery new name !!!!!!!

    Reply

  20. Avatar
    April 21, 2010

    πολύ ωραία συνταγή, αλλά και το βιβλίο (το έχω ξεφυλλίσει) είναι πολύ όμορφα (και μινιμαλιστικά) δομημένο, με κατοπιστικότατες φωτό. μπράβο σας που τις δοκιμάζετε (θα βάλετε και άλλες; ελπίζουμε να διαλέξετε και άλλες καλές), αλλά και στους φίλους σας που το επέλεξαν για δώρο.. με γεια και το όνομα, καλοτάξιδο…

    Reply

  21. Avatar
    April 21, 2010

    Ευχαριστώ Marilise!!<br />Κι εσένα φίλε/φίλη μου Ανώνυμε/η, αφού δεν ξέρω το όνομά σου!Τα βιβλία με ωραίες και κατατοπιστικές φωτογραφίες βοηθούνπάρα πολύ ακόμα και όσους δεν καταπιάνονται πολύ με τα γλυκά ή και τη μαγειρική!

    Reply

  22. Avatar
    April 21, 2010

    Υπέροχο του σουφλέ σου. Είναι από τα αγαπημένα μου. Θα το δοκιμάσω!!

    Reply

  23. Avatar
    April 21, 2010

    Υπέροχο!Θέλω και εγώ να κάνω αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρη πώς θα το πετύχω.Βλέπεις, δεν είμαι και τέλεια στη μαγειρική.<br />Έκανα follow to blog σου.Τσέκαρε και εσύ το δικό μου και κάνε follow back αν σου αρέσει!<br /><br />http://redheelpearls.blogspot.com

    Reply

  24. Avatar
    April 22, 2010

    Για σου Αθηνα! Σ&#39;ευχαριστουμε για το σχόλιό σου &quot;συνάδελφε&quot;:) Φανταστικό το blog σου! Φιλιά πολλά και καλή συνέχεια!

    Reply

  25. Avatar
    April 22, 2010

    Καλωρίζικο το νέο σας ονοματάκι!!<br />Όπως προστάξατε η αλλαγή έγινε και στο blog μου, χιχιχι<br />Όσο για το σουφλέ, δεν έχω λόγια να πω…εμένα μου αρέσει λίγο υγρό εσωτερικά και φυσικά με παγωτάκι!!<br />Φιλάκια :)))

    Reply

  26. Avatar
    April 22, 2010

    Ωραίο το νέο όνομα!

    Reply

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.