Open top menu
Στιγμές από την εκδήλωση “Γλυκά με Μακεδονικό χαλβά”!

Στιγμές από την εκδήλωση “Γλυκά με Μακεδονικό χαλβά”!

Αρχικά να ευχηθώ Καλή Σαρακοστή!
Πριν μια βδομάδα σύμφωνα και με την ανάρτηση που είχα κάνει εδώ, βρέθηκα στην καφετέρια Life στο Χαλάνδρι, με το Savoirville.gr για να παρουσιάσω νηστίσιμες γλυκές συνταγές με Μακεδονικό χαλβά! Και όταν λέω νηστίσιμα γλυκά, εννοώ όλα αυτά που βλέπετε παρακάτω! Έχω ενθουσιαστεί με τη δημιουργία γλυκών μοντέρνων και παράλληλα χωρίς ζωικά προϊόντα ή όπως αλλιώς θα λέγαμε τα νηστίσιμα!
Όλοι οι καλεσμένοι δοκίμασαν, ξαναδοκίμασαν, πήραν μαζί τους, γενικά πιστεύω δεν τους αφήσαμε  παραπονεμένους! Cupcakes με μακεδονικό χαλβά, τρουφάκια και cake pops με χαλβά και ταχίνι, μωσαικό με ταχίνι, μίνι brownies με ταχίνι!

Εδώ θα βρείτε τη συνταγή για τα cupcakes από προηγούμενη ανάρτηση και εδώ αντίστοιχα για τα τρουφάκια.

Σας γράφω και τη συνταγή για το μωσαικό ή κορμό! Θα το λατρέψετε! Ούτε βούτυρο ούτε αυγά!! Το σίγουρο είναι ότι εκείνη τη μέρα υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός με τις μπουκίτσες μωσαικού!
Νομίζω οι ατελείωτες ώρες στην κουζίνα με δοκιμές, ψησίματα και φυσικά πολλές θερμίδες (βλέπε ταχίνι!) άξιζαν! 
Κορμός με ταχίνι
 
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (53-55% περ.σε κακάο)
450 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι(ή ταχίνι με πορτοκάλι)
50 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
300γρ. μπισκότα Digestive
5-6 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
Λιώνουμε την κουβερτούρα και τη δουλεύουμε μαζί με το ταχίνι και το σησαμέλαιο σε μπεν-μαρί. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, με προσοχή, γιατί θρυμματίζονται εύκολα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα βρέχουμε με το χυμό. Προσθέτουμε στο μπολ το λιωμένο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύουμε . Σε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ στρώνουμε διπλή μεμβράνη ώστε να προεξέχει και ρίχνουμε μέσα το σοκολατένιο μείγμα με μπισκότα. Βάζουμε στο ψυγείο.  Όταν ο κορμός κρυώσει, τον κόβουμε σε φέτες.

Επιπλέον δοκίμασαν όλοι να φτιάξουν τα σχεδιάκια τους με ζαχαρόπαστα και να στολίσουν τα cupcakes τους! Πληροφορίες σχετικά με τη ζαχαρόπαστα θα βρείτε στη δεξιά στήλη του blog. Ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε ξανά μια τέτοια εκδήλωση ανοιχτή αυτή τη φορά για περισσότερο κόσμο! Να γλυκάνουμε όσο περισσότερους μπορούμε!

Το σίγουρο είναι ότι πέρασα υπέροχα με τον κόσμο που βρέθηκε εκεί και κυρίως γιατί τους είδα όλους να ασχολούνται και να διακοσμούν τα γλυκά τους και φυσικά να το διασκεδάζουν! Ήταν ακριβώς αυτό που πιστεύω για τη ζαχαροπλαστική…ότι σε χαλαρώνει και σε διασκεδάζει!
Περισσότερες πληροφορίες για τη θρεπτική αξία του σησαμιού και των προϊόντων του, αλλά και νέα για τον Μακεδονικό Χαλβά μπορείτε να αναζητήσετε στο www.facebook.com/macedonianhalva
Athina Panou
Written by Athina Panou

8 Comment responses

  1. Avatar
    March 18, 2013

    Δηλώνω ένοχη! Έφαγα τα πάντα, διακόσμησα cupcakes, πέρασα υπέροχα!! Μεγάλο ευχαριστώ, με το καλό και στο επόμενο 😀

    Reply

  2. Avatar
    March 19, 2013

    Πανέμορφα όλα. <br />Αλλά οι &quot;Χαρταετοί&quot; σαφώς και κλέβουν όλες τις εντυπώσεις Αθηνά.<br />Καλημέρα, καλή εβδομάδα (έστω και κάπως κουτσουρεμένη) και καλή Σαρακοστή επίσης.

    Reply

  3. Avatar
    March 19, 2013

    Πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων!!!<br />Υπέροχα όλα, τι να πρωτοθαυμάσεις ~ εκείνα τα φαντασματάκια δε, τα λάτρεψα!!! :)<br />Καλή Σαρακοστή!

    Reply

  4. Avatar
    March 19, 2013

    Μπράβο, Αθηνούλα! Γλύκανες πολύ κόσμο απ&#39; ό,τι καταλαβαίνω! Και του χρόνου!<br />Πολλά φιλιά και καλή Σαρακοστή!

    Reply

  5. Avatar
    March 20, 2013

    Πόσο μαγικά κάνεις όλα τα υλικά Αθηνά μου! Τέλεια!

    Reply

  6. Avatar
    March 21, 2013

    Αθηνούλα μου υπέροχες οι φωτογραφίες σου και πρέπει να ήταν φοβερή η εκδήλωση. <br />Σημειώνω τη συνταγή για μωσαικό με ταχίνι γιατί τα τσακίζουμε στο σπίτι μας….και το μωσαικό και το ταχίνι!!!

    Reply

  7. Avatar
    March 21, 2013

    Τέλεια όλα Αθηνά! Χίλια μπράβο!

    Reply

  8. Avatar
    March 23, 2013

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Μου δίνετε μεγάλη χαρά που σας αρέσουν!

    Reply

<