Open top menu
Τούρτα σοκολάτα πραλίνα

Τούρτα σοκολάτα πραλίνα

Μετά το σεμινάριο του Παρλιάρου έπρεπε να δοκιμάσω τις συνταγές που έμαθα!Τώρα που ήταν φρέσκες! Αφού λοιπόν έφτιαξα το γαλακτομπούρεκο 3 φορές (!) μέσα σε μια βδομάδα (εντάξει την τρίτη το μάθαινα στη φίλη μου, έχω να πω ότι το έφτιαξε μόνη της και βγήκε και πάλι φοβερό!και φυσικά διασκεδάσαμε πολύ κατά τη διάρκεια της παρασκευής!), δοκίμασα και την ονειρική τούρτα σοκολάτας πραλίνας!
Αυτή η τούρτα πρέπει να ανήκει σε έναν παραδεισένιο κόσμο!Δοκιμάζεις μια μπουκιά, κλείνεις τα μάτια και αναρωτιέσαι τι είναι αυτή η θεική γεύση! Την έφτιαξα για να τη δοκιμάσουν κι οι φίλοι μου γιατί δεν είναι ένα γλυκό που το συναντάς κάπου! Έχω ενθουσιαστεί λοιπόν!
Το μυστικό είναι τα υλικά! Όταν είναι καλής ποιότητας τότε κακά τα ψέμματα, το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει. 
Απλά σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να γράψω αυτούσια τη συνταγή γιατί ήταν από το σεμινάριο και δεν έχει δημοσιευτεί κάπου και νομίζω επειδή αυτά τα θέματα έχουν συζητηθεί και παλιότερα στα blogs, πιστεύω ότι έτσι πρέπει. Αλλά θα παραπέμψω σε συνταγές που υπάρχουν και στο περιοδικό “Γλυκιές ιστορίες” και στο facebook και είναι σχεδόν η ίδια,  Αν κάποιος θέλει τη συνταγή, μπορώ να τη στείλω με mail.
Υλικά
Για το μπισκότο :
30γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
85 γρ. φουντούκια, τριμμένα σε σκόνη
4 ασπράδια αυγών
Για την πραλίνα:
250 γρ. φουντούκια
130 γρ. ζάχαρη κοινή
50 γρ. νερό
Για την κρέμα σοκολάτας – πραλίνας:
η πραλίνα που φτιάξαμε
200 γρ. κουβερτούρα
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη  σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)
Γλάσο gianduja
300gr. gianduja
240gr. κρέμα γάλακτος
Μπισκότο : Κοσκινίζουμε αρχικά το αλεύρι με τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε με τα τριμμένα φουντούκια. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° – 180° C. Ανακατεύουμε απαλά με το μίγμα του αλευριού με μια σπάτουλα(μαρίζ). Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε μία λαδόκολλα σχηματίζοντας 2 κύκλους διαμέτρου 22εκ. και  ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Πραλίνα: Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι. Οταν πάρουν βράση, προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα έως ότου καραμελώσουν. Προσοχή: στην αρχή θα ζαχαρώσουν.
Συνεχίζοντας, όμως, το ανακάτεμα, η ζάχαρη θα λιώσει και τελικά τα φουντούκια θα καραμελώσουν. Απλώνουμε τα καραμελωμένα φουντούκια πάνω σε μια λαδόκολλα και όταν κρυώσουν, τα πολτοποιούμε πολύ καλά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μία παχύρρευστη κρέμα, η πραλίνα.
Κρέμα σοκολάτας – πραλίνας: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί  ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με την πραλίνα.Οταν η θερμοκρασία του μείγματος φτάσει στους 38°-40° C (ελέγχουμε με θερμόμετρο ζαχ/κής ή δοκιμάζουμε με το δάχτυλο – πρέπει να είναι ελαφρώς χλιαρό), ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
 Γλάσο gianduja 
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την gianduja που την έχουμε τεμαχίσει(παρεπιπτόντως είναι πολύ μαλακή σοκολάτα…και τέλεια!). Ομογενοποιούμε πολύ καλά με μαρίζ(σπάτουλα).
 
Συναρμολόγηση: 
Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24εκ. τοποθετούμε τον ένα δίσκο μπισκότου, απλώνουμε τη μισή μους σοκολάτας-πραλίνας, βάζουμε το δεύτερο μπισκότο και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μους. Σ αυτό το στάδιο  βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη. Μετά από 2-3ώρες βγάζουμε, ξεφορμάσουμε θερμαίνοντας το τσέρκι με πιστολάκι μαλλιών (αν δεν έχουμε φλόγιστρο!). Κι όμως το έκανα και πέτυχε!
Έχουμε φτιάξει πριν λίγη ώρα το γλάσο και γλασάρουμε την τούρτα. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
1η Παρατήρηση: Το μπισκότο είναι μικρότερο από το τσέρκι γιατί θέλουμε η μους να καλύπτει όλη την τούρτα στα πλαινά.
2η Παρατήρηση: Μπορούμε χωρίς το γλάσο να την κρατήσουμε στην κατάψυξη (σκεπασμένη με μεμβράνη) και να την βγάλουμε μετά από μέρες, αν δεν προλαβαίνουμε να την φτιάξουμε.
3η Παρατήρηση: Και τώρα πού βρίσκουμε gianduja?? Εκτός από το προφανές, στο κατάστημα του Παρλιάρου, έχω βρει και σε ζαχαροπλαστείο στου Ζωγράφου!Υποθέτω ότι μπορεί να υπάρχει σε μερικά ζαχαροπλαστεία.Απλά λυπάσαι να την λιώσεις και λες θα την φας έτσι! Αν δεν βρούμε μπορούμε να βάλουμε και κουβερτούρα.
Απλά ήθελα να μοιραστώ έστω εικονικά αυτήν την γεύση μαζί σας! Δεν είναι τόσο δύσκολο, απλά λίγο χρονοβόρο, αλλά σε αποζημιώνει!

Επίσης να ευχαριστήσω και την γλυκιά pinkdreamer για τα βραβεία που μου έστειλε!

Update:  Αρχικά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας για την τούρτα! Τώρα ξανακοιτάω τα πιο πρόσφατα σχόλια να δω σε ποιους έχω να στείλω ακόμα αλλά έχω κι ένα νέο! Η συνταγή βγήκε στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες που κυκλοφόρησε στις 16/05, το τεύχος Μαίου! Αν το πάρετε θα δείτε ότι έχει βήμα βήμα τα στάδια παρασκευής, οπότε θα σας είναι πιο κατανοητό. Μπορείτε να το αναζητήσετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας του περιοδικού.
sbadmin
Written by sbadmin

100 Comment responses

  1. Avatar
    November 16, 2010

    Θεική. Θέλω οπωσδήποτε τη συνταγή. Το e-mail μου είναι kdfs69@gmail.com. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. θέλω και εγώ να παρακολουθήσω σεμινάριο το Παρλιάρου αλλά μου είναι δύσκολο λόγω ωραρίου. Είναι τέλεια η φωτο.

    Reply

  2. Avatar
    November 16, 2010

    Εγώ δε θέλω τη συνταγή την τούρτα θέλω!!!<br />Φιλάκια Αθηνά μου!!!

    Reply

  3. Avatar
    November 16, 2010

    Τι να πω τώρα, για την παρουσίαση, για τη συνταγή! Το καταλαβαινεις ότι τη θέλω το μεηλ μου το ξέρεις, παρακαλώ πολύ πολύ!<br />Είναι καταπληκτική!

    Reply

  4. Avatar
    November 16, 2010

    Αθηνά μου είναι απίστευτη η φωτογραφία!!!! Θα ήθελα πολύ να πάρω κ εγώ μέρος στα σεμινάρια αλλά η ανεργία βλέπεις …. Ενιγουέι!!!!! Θα μου στείλεις κ μένα τη συνταγουλα πλιιιιιιιιιιζζζζζζζ!!!! Φιλακια!!!

    Reply

  5. Avatar
    November 16, 2010

    … Και κάτι άλλο που βρηκεσ στου Ζωγράφου gianduja???? φοβερά χρήσιμη πληροφορία!!! 🙂

    Reply

  6. Avatar
    November 16, 2010

    Πω πω πω….ειναι κολαση!

    Reply

  7. Avatar
    November 16, 2010

    Καλησπέρα σας!!Χαίρομαι που σας άρεσε, αλλά ειλικρινά από την φωτο δεν φαίνεται η γεύση δυστυχώς! Θα την σκανάρω τη συνταγή και θα σας τη στείλω κορίτσια!<br />Έλενα , στου Ζωγράφου αυτό το ζαχαροπλαστείο είναι επί της Παπάγου, αλλά δεν θυμάμαι όνομα…θα το ψάξω όμως από γνωστούς που έχω εκεί να μου το θυμίσουν!<br />Φιλιάαααα!!

    Reply

  8. Avatar
    November 16, 2010

    Αυτη η τουρτα ειναι πραγματικα κολαση!!<br />Και τελειες φωτο!<br />Φιλια

    Reply

  9. Avatar
    November 16, 2010

    Γιαμ Γιαμ!! Μπορώ να έχω ένα κομματάκι παρακαλώ?? Φιλάκια!!

    Reply

  10. Avatar
    November 16, 2010

    Έγινα πρόσφατα αναγνώστριά σου, και πραγματικά έτρεμα την στιγμή που θα έκανες νέα ανάρτηση… Είχα καταλάβει από τις προηγούμενες βλέπεις ότι όταν συμβεί αυτό… σρλουπ! Θα μου τρέχουν τα σάλια!!!

    Reply

  11. Avatar
    November 16, 2010

    Κοίτα εγώ δεν θέλω την συνταγή..Θα την φτιάχνεις εσύ την τουρτίτσα και θα ρίχνεις ένα τηλεφωνάκι να έρχομαι να την παίρνω..Εντάξει ?<br /><br />Γεια στα χέρια σου Αθηνούλα..πολύ ωραία φαίνεται.Φαντάζομαι γεύση.

    Reply

  12. Avatar
    November 16, 2010

    Η τουρτα φαίνεται καταπληκτική!!! Έχω γραφτεί και στο RSS σου, βρισκω τις φωτογραφιες σου υπέροχες!!Συγχαρητήρια! Αν είναι εύκολο θα ήθελα να μου στείλεις τη συνταγή… το mail μου είναι chrysa_sk@hotmail.com. Σε ευχαριστώ πολύ!!

    Reply

  13. Avatar
    November 16, 2010

    Που εισαι εσυ βρε κοριτσάκι????<br />Καλά αργείς αλλά μας τρελαίνεις!!!<br />Φιλάκια Αθηνούλα μου1!!

    Reply

  14. Avatar
    November 16, 2010

    εγω θελω να μου τη στειλεις ολοκληρη! γινεται;

    Reply

  15. Avatar
    November 17, 2010

    Kοριτσάκι μου γλυκό…δεν μας λυπάσαι καθόλου?<br />Βρήκα τι γλυκό θα φτιάξω τα Χριστούγεννα!!!!

    Reply

  16. Avatar
    November 17, 2010

    Θέλεις να μας αποτελειώσεις???<br />Φοβερή!!!<br />Θέλω κι εγώ την συνταγούλα αν δε σου κάνει κόπο…<br />lefteris.natasa@yahoo.gr<br />Φιλάκιαααααα

    Reply

  17. Avatar
    November 17, 2010

    Εκπληκτικές φωτογραφίες, μπράβο Αθηνά! Κάνω bookmark το γλυκό για τα Χριστούγεννα , φαίνεται τόσο τέλειο και yummmmmmy!<br />Ερώτηση : Το πανέμορφο πιατάκι από πού είναι;<br />Α και να πω ότι συμφωνώ κι επαυξάνω: Πάντα όταν τα υλικά είναι καλής ποιότητας το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου καλό!

    Reply

  18. Avatar
    November 17, 2010

    Επειδή ακριβώς είναι πραλίνα…πρέπει να την φτιάξω το συντομότερο!!

    Reply

  19. Avatar
    November 17, 2010

    Γειά σου Αθηνά!<br />Συγχαρητήρια για το πανέμορφο, νόστιμο και καλαίσθητο blog σου! Γλυκαίνεις την καθημερινότητά μας!<br />Συνέχισε την καλή δουλειά!

    Reply

  20. Avatar
    November 17, 2010

    Τι γλυκό Θεέ μου!Σκέτος πειρασμός. Πραλίνα με σοκολάτα! Ποιός μπορεί να αντισταθεί;

    Reply

  21. Avatar
    November 17, 2010

    Αθηνά δεν μας λυπάσαι!!!! Θεική η τούρτα σου! Απίστευτα νόστιμη!!!

    Reply

  22. Avatar
    November 17, 2010

    Κάτι τέτοια σεμινάρια και τα θέατρα ζηλεύω από την Αθήνα. Θα ήθελα και εγώ την συνταγή : tithafamesimera@gmail.com

    Reply

  23. Avatar
    November 17, 2010

    Απλά ..Θεικό!!!!Μπράβο σου!

    Reply

  24. Avatar
    November 17, 2010

    θα την φτιάξωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω….<br />(μου έβγαλε τα μάτια βραδιάτικα)<br /><br />καληνύχταααα!!!

    Reply

  25. Avatar
    November 17, 2010

    Αθηνά η τούρτα σου είναι απίστευτη! Το γλάσο είναι τόσο γυαλιστερό κι η πραλίνα φαίνεται τέλεια! Θέλω κι εγώ την συνταγή!!<br />Μάγδα

    Reply

  26. Avatar
    November 18, 2010

    Popooooooooooooo!! den perimena oti tha einai toso teleia! Thn skanares? oxi? Trava sthn mamaka tora!! hop hop!!

    Reply

  27. Avatar
    November 18, 2010

    Koritsaki mou thanx !!!! den exei polla zaxaroplasteia i Papagou tha to anakalupsw!!!!!!<br /><br />:))))

    Reply

  28. Avatar
    November 18, 2010

    Υπέροχη και πολύ εντυπωσιακή τούρτα!<br />Σίγουρα τα καλής ποιότητας υλικά κάνουν τέλειο το αποτέλεσμα.:)<br /><br />xxx<br />Z.

    Reply

  29. Avatar
    November 19, 2010

    ΑΠΙΘΑΝΗ!! Πάνω που σκεφτόμουνα τι τούρτα θα μπορούσα να κάνω του άντρα μου!! Ότι πρέπει!! Σε παρακαλώ αν γίνεται μου την στέλνεις και μένα στο love.glika@gmail.com .<br /><br />Σε ευχαριστώ τόσο πολύ για τις συνταγές σου!

    Reply

  30. Avatar
    November 19, 2010

    Όπως ακριβώς την περιγράφεις , παραδεισένια η τούρτα , αλλά και εσυ Αθηνά απίθανη!

    Reply

  31. Avatar
    November 19, 2010

    Οχ, σοκολάτα, την αμαρτία μου!<br /><br />Αγαπητή φιλενάδα μου, σε καλώ στο νέο μου ελληνικό blog http://diplokaimetrio.blogspot.com/<br /><br />Ελληνικό χώρο, όπου και αν με επισκεφθείς, θα έχεις πάντα φρέσκο καφέ και μια μεγάλη αγκαλιά.<br />Φιλάκια πολλά!

    Reply

  32. Avatar
    November 19, 2010

    H tourta fainetai apisteuta wraia! Teleia … makari na xa ena megalo kommati mprosta mou twra!!

    Reply

  33. Avatar
    November 19, 2010

    … Kai ta piatakia einai polu omorfa!

    Reply

  34. Avatar
    November 20, 2010

    This looks absolutely delicious!

    Reply

  35. Avatar
    November 21, 2010

    kalispera athina!<br />den exo logia!apla fantanstiki!bravo!<br />na exis mia omorfi evdomada!

    Reply

  36. Avatar
    November 21, 2010

    Τέλεια φαίνεται! Σε παρακαλώ μπορείς να μου στείλεις και μένα τη συνταγή; Πάντα επιτυχίες στις προσπάθειες σου!<br />Το e-mail μου είναι manos_maria@msn.com.<br /><br />Μαρία

    Reply

  37. Avatar
    November 22, 2010

    Πέρασμα μου για να μάθω νεα σου και να ευχηθώ καλή εβδομάδα για όλους μας.<br />Πειραζει να την παρω ολη εγω αφου ειμαι γλυκατζης και σοκολατοφαγος:))Τελεια!!!!!!!!!!!!!

    Reply

  38. Avatar
    November 22, 2010

    A8inoulaaa…yperoxi fainetai!!!!xereis eee..ti 8elw k egw ti syntagi:))) to email mou to xereis alla sto ypen8imizw..elenakouri@yahoo.gr

    Reply

  39. Avatar
    November 23, 2010

    Τυχερή που μπορείς να πηγαινεις σε σεμινάρια!<br />Με βασανίζεις τη διαιτούσα!!!

    Reply

  40. Avatar
    November 24, 2010

    Μια και δεν μπορούσα να γράψω νωρίτερα, σας ευχαριστώ! Σε μερικές φίλες, έστειλα τη συνταγή, τώρα τσεκάρα σε ποιες δεν έστειλα ακόμα, για να την στείλω! Και ό,τι θέλετε μου λέτε!<br />Επίσης το πιατάκι είναι από τα zara home (αλλά δεν υπάρχει σε όλα, νομίζω στο golden hall το βρήκα) και είναι απομίμηση ακριβής μάρκας(!) και το κουταλάκι επίσης από zara home!<br />Το πιάτο το είχα δει σε

    Reply

  41. Avatar
    November 24, 2010

    Athina, tin exo faei tin tourta tin sigkekrimeni afou mas tin esteile o idios o Stelios stin douleia persi (stin parousiasi programmatos)… DEN YPARXEI! APLOS DEN YPARXEI AYTH H TOYRTA! nai loipon thelo ti sintagi!!!!!!!!

    Reply

  42. Avatar
    November 24, 2010

    Σεμινάριο Παρλιάρου…ένα από τα πολλά που στερείται η επαρχία! ΚΡΙΜΑ!!! Μπορείς σε παρακαλώ να τη στείλεις κ σε μένα? Το mail μου είναι esin5@yahoo.gr Με εκτίμηση Λένα από Χ.

    Reply

  43. Avatar
    November 24, 2010

    Απαπαπαπαπ….αυτο ειναι κολασμενη υποθεση!!<br />πως ενας ανθρωπος να μην λιγισει;Τελεια η τουρτα!

    Reply

  44. Avatar
    November 26, 2010

    Και σε μενα να τη στειλεις!Please!!<br />noulitsa_thess@hotmail.com

    Reply

  45. Avatar
    November 28, 2010

    Αθηνα συγχαρητηρια για το πολυ γλυκο blog σου. Μπορω να εχς και εγω την ολοκληρωμενη συνταγη παρακαλω πολυ στο o_korax@yahoo.com . Thanx Γεωργια

    Reply

  46. Avatar
    December 02, 2010

    Polla sugxarhthria gia to blog s alla kai gia tis dhmiourgies sou!!! Shmera exei gene8lia h kollhth m kai 8a to giortasoume to sabbato!!! 8a htan wraia na ths ftiaksw thn tourta auth!an mporeis steile m k mena thn suntagh (angela_kr@windowslive.com)…seuxaristw opws k naxei 😉

    Reply

  47. Avatar
    December 09, 2010

    i sokolata einai pa8os…kai sugkekrimena to pa8os mou… epeidh kai mono pou th vlepw mou trexoun ta salia mou 8a i8ela an sou einai eukola na th steileis kai se mena.to mail mou einai mariadoul@hotmail.com. 8a xarw para poly an th dw sta mail mou 😀

    Reply

  48. Avatar
    December 22, 2010

    τέλεια η τούρτα μόλις την είδα και στο master chef!θα μπορέσεις να μου τη στείλεις? μεθαύριο γιορτάζω και θέλω να την φτιάξω οπωσδήποτε..xrikotsou@yahoo.gr<br />ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    Reply

  49. Avatar
    December 22, 2010

    Η ΤΟΎΡΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΙ ΓΕΥΣΕΙΣ .ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΑΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΕΛΝΕΣ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ .alagopati2000@yahoo.gr .ΣΕ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

    Reply

  50. Avatar
    December 23, 2010

    Καλησπέρα,<br /><br />Μιας κι έδειξε τη συνταγή στο MasterChef μήπως μπορείς πλέον να την αναρτήσεις ολόκληρη στο blog σου; Υπάρχει και στην ιστοσελίδα της εκπομπής, αλλά από την εμπειρία μου, δυστυχώς εκεί συνήθως έχει λάθη, οπότε δε θα ήθελα να το ρισκάρω και να πάει χαμένος τόσος κόπος.. <br /><br />Ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτές!

    Reply

  51. Avatar
    December 23, 2010

    Αν μπορουσες θα ηθελα και εγω να εχω την συνταγη ολοκληρωμενη.<br />ho_largos@hotmail.com<br />Ευχαριστω εκ των προτερων!

    Reply

  52. Avatar
    December 26, 2010

    καταρχην χρονια πολλα μερες που ειναι…παραμονη πρωτοχρονιας ειναι τα γενεθλια του γιου μου και θελω να του κανω αυτη τη θεϊκη συνταγη οπως λες κι εσυ. αν θα μπορουσα να εχω ολοκληρωμενη τη συνταγη, θα ηταν πολυ καλα! σ΄ ευχαριστω εκ των προτερων, γιωργος.<br />prooptiki69@gmail.com

    Reply

  53. Avatar
    December 28, 2010

    θα θελα και γω τη συνταγη σε παρακαλω το mail μ ειναι rozita86@gmail.com

    Reply

  54. Avatar
    January 04, 2011

    Σε παρακαλώ, θα ήθελα να μου στείλεις την συνταγή, θέλω να την κάνω στα γενέθλια του άντρα μου… το mail μου ειναι stella3216@hotmail.com…. καλή χρονιά!!!

    Reply

  55. Avatar
    January 06, 2011

    Χρονια Πολλα ,σε παρακαλώ, θα ήθελα να μου στείλεις την συνταγή το mail μου ειναι nick74kal@yahoo.gr<br />Ευχαριστω .

    Reply

  56. Avatar
    January 07, 2011

    Το λοιπόν, εγώ την έφτιαξα την τουρτα που έστειλε η Αθηνά και για αυτό θα θελα να την ευχαριστήσω και πιο επίσημα στο μπλοκοσπιτάκι της!! <br />Παρόλα τα τυχόν λάθη που έκανα στην εκτέλεση της συνταγής (λόγω δικής μου ζαχαροπλαστικής ανωριμότητας!) η τούρτα και πάλι βγήκε ΤΕΛΕΙΑ!!! Κανείς δεν πίστευε ότι βγήκε τέτοια τούρτα από σπίτι και όχι από ζαχαροπλαστείο! Κάντε την και θα το καταλάβετε και

    Reply

  57. Avatar
    January 29, 2011

    Καλά φαίνεται εκπληκτική!!! Θέλω πολύ να την φτιάξω για τα γενέθλια της κόρης μου! Αν θέλεις στείλε μου τη συνταγή στο e-mail mou: snikol@hotmail.co.uk<br /><br />Ευχαριστώ πολύ!!!!<br />Στέλλα

    Reply

  58. Avatar
    February 05, 2011

    Ανακάλυψα τη σελίδα σου πρόσφατα και ξετρελάθηκα! Συγχαρητήρια!!!!!!!!!<br />Μου τρέχουν ήδη τα σάλια με πολλές συνταγές σου……<br />Λόγω τρελής αδυναμίας στη σοκολάτα όμως μου τράβηξε την προσοχή αυτή η τούρτα. Φαίνεται ΥΠΕΡΟΧΗ!!!! Σε παρακαλώ πολύ, θα μου στείλεις τη συνταγή?<br />Το e-mail μου είναι mapapakosta@gmail.com<br /><br />Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!<br />Μάρθα

    Reply

  59. Avatar
    March 03, 2011

    θα θελα και γω τη συνταγη σε παρακαλω το mail μ ειναι georgia101@windowslive.com<br /><br />Ευχαριστώ<br />Ζέτα

    Reply

  60. Avatar
    March 08, 2011

    tha ithela kai ego tin syntagi kai apo to galaktompoureko ean ine dinaton euxaristo para poli email blackangelp@hotmail.com

    Reply

  61. Avatar
    March 17, 2011

    αγαπημένη Αθηνά<br />έχω ξετρελαθεί με το site σου! Συγχαρητήρια!<br />Μπαίνω συνεχώς ανυπομονώντας για καινούργιες συνταγές και ωραίες φωτογραφίες με γλυκάκια.<br />Θα ήθελα κι εγώ την συνταγή για την τούρτα πραλίνα σε παρακαλώ! φαίνεται απίστευτη! <br />το mail μου είναι mar_3231@hotmail.com<br /><br />Ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια!

    Reply

  62. Avatar
    March 31, 2011

    Θα μπορούσατε να τη στειλετε και εδω τη συνταγή;<br />Φαίνεται καταπληκτική.<br />Σας ευχαριστώ εκ των πρωτερων.<br />theoxarisx@yahoo.gr

    Reply

  63. Avatar
    April 18, 2011

    Θα μου χάρισεις λίγη ευτυχία στέλλοντάς μου τη μυστική συνταγή στο annavoui@gmail.com

    Reply

  64. Avatar
    May 18, 2011

    Γειά σου Αθηνά, η τούρτα είναι τέλεια, είχα δοκιμάσει να τη φτιάξω, ημιτελή ωστόσο. Αν μπορείς στείλε μου κι εμένα τη συνταγή στο ju-liam@hotmail.com<br />Καλή συνέχεια στο υπέροχο αυτό blog!

    Reply

  65. Avatar
    May 28, 2011

    Η περιγραφή σου και μόνο δείχνει πόσο φανταστική ειναι η τούρτα! Επαθα πλακα! Ανυπομονώ να μου τη στείλεις κι εμένα να δοκιμάσω τις ζαχαροπλαστικές μου ικανότητες. Το mail μου είναι upsidedown75@hotmail.com

    Reply

  66. Avatar
    June 30, 2011

    Σκέφτηκα να αποπειραθώ να φτιάξω κ εγώ για πρώτη φορά τούρτα και ο συνδυασμός σοκολάτας με φουντούκια με ενθουσίασε σαν ιδέα..!!! Αν είναι εύκολο θα σε παρακαλούσα να μου στείλεις και εμένα τη συνταγή… stavi_stam27@hotmail.com είναι το mail μου. <br />Ευχαριστώ πολύ!!!! 🙂

    Reply

  67. Avatar
    July 25, 2011

    http://www.megatv.com/masterchef/default.asp?catid=20744&amp;subid=2&amp;pubid=20762756<br /><br />Athina(Sugar Buzz) se eyxaristw polu gia thn amesh antapokrish sto mnm pou sou esteila kai gia th sunagh!!! Anakalupsa omws oti h syntagh ths toyrtas poy apeikonizetai sth fotografia (dld afth pou moy esteiles) yparxei kai sto diadiktyo!!! parapanw brisketai h dieu8unsh sthn opoia thn brhka! htan se

    Reply

  68. Avatar
    July 27, 2011

    Φίλη μου ή φίλε (δενμου γράφεις ποια/ος είσαι!)χαίρομαι απίστευτα καταρχήν που την έφτιαξες!Γιατί μπορεί να έχει κάποιον κόπο αλλά αξίζει πάρα πολύ!και είναι και κάτι που δεν μπορείς να βρεις σε ζαχαροπλαστείο! Αν και καθυστερημένα να τα εκατοστήσεις!! Και για το master chef που μου γράφεις ευχαριστώ! Το είχα δει αλλά θυμόμουν ότι είχα δει κάποιες μικροδιαφορές, βασικά μία που θυμάμαι σίγουρα

    Reply

  69. Avatar
    August 23, 2011

    Είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στο site και έχω ενθουσιαστεί!<br />Μιας και σε λίγες μέρες είναι και τα γενέθλια μου, θα μπορούσες να μου στείλεις και εμένα τη συνταγή? <br /><br />Το mail μου είναι το vlampiri@gmail.com<br /><br />Σ&#39; ευχαριστώ!<br />Βίκυ

    Reply

  70. Avatar
    October 06, 2011

    συγχαρητηρια για το blog σου…!όπως και η βίκυ απο πάνω έρχονται σε λίγες μέρες τα γενεθλια μου και θα ήθελα να φτιάξω αυτην την τούρτα…!ελπίζω να μοιάσει έστω και λιγάκι στη δική σου…θα μπορούσα να έχω τη συνταγή?(elliattack@yahoo.com)<br />Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων..<br />έλλη…

    Reply

  71. Avatar
    October 12, 2011

    Sigxaritiria gia to blog sou!iperoxi fainetai i tourta kai epeidi sintoma einai ta genethlia mou tha ithela na ti ftiaksw!An mporeis steile mou tin sto gabriela.antoniou@gmail.com <br />Efxaristw xxx

    Reply

  72. Avatar
    October 14, 2011

    Πολλά συγχαρητήρια κι από εμένα. Πραγματικός θησαυρός υπάρχει εδώ μέσα. Με έχει πιάσει ήδη λιγούρα και πείνα… θα μπορούσες να μου στείλεις κι εμένα τη συνταγή σου; (dimaria1966@gmail.com). Σ&#39; ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων…<br />Πάντα να μας γλυκαίνεις.<br />Μαρία

    Reply

  73. Avatar
    October 18, 2011

    Aθηνά η τούρτα φαίνεται τέλεια!!!! Πεθαίνω για πραλίνα!! Θα μπορούσες μήπως να μου στείλεις την συνταγή στο dymmex(AT)gmail(DOT)com?<br /><br />Σε ευχαριστώ πολυυυύ!

    Reply

  74. Avatar
    October 30, 2011

    kalhmera,h tourta sou einai teleia!!!an mporouses na mou steileis thn oloklhrwmenh suntagh 8a to ektimousa!!! xrisni2006@hotmail.com se euxaristw polu!

    Reply

  75. Avatar
    November 05, 2011

    Γεια σας!Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να μου στείλετε τη συνταγή αυτής της υπέροχης τούρτας στο mail fotiadi_mt@yahoo.com;<br />Σας πολύ εκ των προτέρων!

    Reply

  76. Avatar
    November 14, 2011

    τε-λει-α!!!θα με υποχρεωνες αν μου εστελνες τη συνταγη,εχω τρελα με τη σοκολατα και τον παρλιαρο!alektsin@yahoo.com

    Reply

  77. Avatar
    November 22, 2011

    mono pou thn blepw mou ftanei fenete pragmatika teleia ( 8elw mia dieykrinish epeidh eine dyskolo na brw ayth th sokolata gia to glaso an balw koubertoura poso ta % kakao na exei ?) kai an mporeis steilte ki emena thn syntagh. mina19953201@yahoo.gr

    Reply

  78. Avatar
    November 26, 2011

    Γεια σας! ευχαριστώ για τα μαιλ σας, αλλά προσπαθώ να στείλω στα τελευταία fotiadi_mt και mina19953201 και μου επιστρέφει συνεχώς mail αποτυχίας! Μπορείτε σας παρακαλώ να τσεκάρετε αν μου έχετε γράψει το σωστό?<br />Για την κουβερτούρα Μίνα(υποθέτω από το mail) μπορείς να βάλεις και με 55% που βρίσκουμε εύκολα. Αλλά τώρα γνωστή εταιρεία έβγαλε κάτι σαν τζιαντούγια και είναι ό,τι πρέπει! Απλά δεν

    Reply

  79. Avatar
    November 28, 2011

    Καλησπέρα! Θα ήθελα να μου στείλετε την συνταγή, θέλω να κάνω την τούρτα για τα γενέθλια του άντρα μου! Κι εγώ σκέφτομαι ότι θα βάλω κουνερτούρα για επικάλυψη.Ευχαριστώ! Το mail μου είναι papaki83@msn.com

    Reply

  80. Avatar
    December 02, 2011

    Καλησπέρα σας. Θα ήθελα και εγώ τη συνταγή για την τούρτα. θα χρησιμοποιήσω σοκολάτα τζαντούγια που αγόρασά. Ευχαριστώ πολύ. Το email μου είναι Kaboukis666@yahoo.gr

    Reply

  81. Avatar
    January 02, 2012

    Kalispera! Παρα πολυ ωραια τουρτα και σκεφτομαι αυτες τις μερες να ετοιμασω ενα γλυκο με πραλινα…μμμμ Οποτε θα ηθελα πολυ να μου στειλεις τη συνταγη! Απο εδω κ στο εξης θα παρακολουθω πιο συχνα το blog σου! Ειναι πολυ…γλυκο ;)<br />εμαιλ: ice.waive@gmail.com<br /><br />Παυλος Ζ.

    Reply

  82. Avatar
    January 03, 2012

    Γεια σου sugar buzz! Σε παρακαλω στειλε μου την περιφημη συνταγη! Τι ειναι αυτο το φοβερο που λειπει; Ευχαριστω προκαταβολικα!!!<br />thstrouten@upnet.gr

    Reply

  83. Avatar
    January 06, 2012

    καλησπέρα και Καλή Χρονιά.Δοκίμασα κι εγώ την τούρτα πραλίνα κι όποιος την έφαγε του άρεσε πάρα πολύ.Θα ήθελά όμως δοκιμάσω και την άλλη κρέμα αν γίνετε.Ευχαριστώ πολύ.<br />το email mou einai oxiro1@yahoo.gr

    Reply

  84. Avatar
    January 11, 2012

    καλη χρονια!!!! εχει τα πρωτα του γενεθλια ο γιος μου σε λιγες μερες και θα ηθελα και εγω τη συνταγη!! ευχαριστω πολυ Μαρια!!!!!!!!!! το mail μου ειναι maria_porky@hotmail.com

    Reply

  85. Avatar
    January 17, 2012

    δεν βρισκω gianduja τι να κανω ??????<br />Το φτιαχνω με λιωμενη κουβερτουρα ???

    Reply

  86. Avatar
    January 17, 2012

    Αν δεν βρίσκεις gianduja θα χρησιμοποιήσεις κουβερτούρα. Αν μένεις Αθήνα ξέρω ότι τα Carrefour έχουν βγάλει τύπου gianduja!<br /><br />Αθηνά- sugarbuzz

    Reply

  87. Avatar
    January 18, 2012

    Δεν μενω αθηνα.Ευχαριστω πολυ,την κουβερτουρα θα την λιωσω μπεν μαριζ και μετα θα την αφησω να κρυωσει???????

    Reply

  88. Avatar
    May 17, 2012

    Borw na exw k egw tin sidagi gia ta genethlia tou adra mou se liges meres?Signomi gia tous latinikoys xaraktires menw Agglia.<br /><br />to email mou einai:xenia_sof1@hotmail.com<br /><br />Eyxaristw!!

    Reply

  89. Avatar
    May 17, 2012

    ekana lathos sto email mou!!!<br /><br />xenia_sof21@hotmail.com<br /><br /><br />Signomi mallon ftaei i iperoxi fotografia!!!!

    Reply

  90. Avatar
    June 01, 2012

    Pleaseee !!!!<br /><br />Exei genethlia mia fili mou to Sabbato kai tha ithela polu na tis ftia3o auti tin tourta. <br />To mail mou einai: <br />mano-uno@hotmail.com

    Reply

  91. Avatar
    June 18, 2012

    Θα ήθελα και εγώ να μου στείλεις ολόκληρη τη συνταγή …ευχαριστώ !!!<br />smetaxa@hotmail.com

    Reply

  92. Avatar
    July 03, 2012

    Σε παρακαλω μήπως θα μπορουσες να μου στείλεις και την υπόλοιπη συνταγη??Έχω τα γενεθλιά μου σε λίγες μέρες και θα ήθελα να τη φτιάξω.. Σε ευχαριστω προκαταβολικα! efstathiouelvira@hotmail.com

    Reply

  93. Avatar
    July 22, 2012

    Καλησπέρα, θα μπορούσατε να μου στείλετε με email τη συνταγή? έχω γενέθλεια σε λίγες μέρες και θέλουμε με τον φίλο μου να την φτιάξουμε (να προσπαθήσουμε τουλάχιστον!!) Μια διευκρύνυση θα ήθελα μόνο…επειδή θα την φτιάξω μια μέρα νωρίτερα, την βάζω ψυγείο ή κατάψυξη?Ευχαριστώ πάρα πολύ… το email μου είναι nellie_alx@hotmail.com

    Reply

  94. Avatar

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!!!!<br />apostolismallias-ttc@hotmail.com<br /><br />ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

    Reply

  95. Avatar
    November 08, 2012

    Θα παρακαλούσα και εγώ για την συνταγή, το email μου είναι nefelicv_nik@hotmail.com<br />Σας ευχαριστώ πολυ

    Reply

  96. Avatar
    December 23, 2012

    καλησπέρα συγχαρητήρια για την τούρτα φαίνεται πραγματικά υπέροχη! θα ήθελα κ γω όπως κ τόσοι άλλη ολόκληρη την συνταγή. Σ&#39; ευχαριστώ εκ των προτέρων. Το mail μου είναι dina_synod@yahoo.gr

    Reply

  97. Avatar

    Υπέροχη η τούρτα σας! Θα ήθελα κι εγώ τη συνταγή. Το mail μου είναι: marilenachristidou@gmail.com<br />Συγχαρητήρια και για τη φωτογραφία. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    Reply

  98. Avatar
    August 10, 2013

    θα ηθελα πολυ τη συνταγη της τουρτας, ειναι φανταστικη, το e-mail μου ειναι gioulaki-sideri@hotmail.com<br />ευχαριστω πολυ!!!

    Reply

  99. Avatar
    December 20, 2013

    Η πιο ανοιχτοχρωμη κρεμα στην φωτογραφία που έχετε αναρτήσει τι έιναι;;; Γιατι δεν αναφέρεται..

    Reply

  100. Avatar
    December 20, 2013

    Δεν αναφέρεται γιατί γράφω ότι την έχω κάνει από συνταγή του σεμιναρίου αλλά θα τη βρείτε στο τεύχος του περιοδικού που αναφέρω! Είναι κρέμα με την πραλίνα χωρίς σοκολάτα, γι αυτό και πιο ανοιχτόχρωμη!

    Reply

<