Υλικά (από βιβλίο “Cupcakes from the heart, Samantha Blears”):
125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φακελάκι βανίλια
2 αυγά
125γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
40γρ. τριμμένη ινδική καρύδα
3 κ.σ. γάλα
για τη γέμιση
Καραμέλα γάλακτος (ή ζαχαρούχο γάλα που έχει μετατραπεί σε καραμέλα γάλακτος,βλ. εδώ)
Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα/180 βαθμούς αντιστάσεις.
Τοποθετούμε χάρτινες θήκες στο ειδικό ταψάκι για μάφιν.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη (3-4′). Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, μπέικιν, ινδική καρύδα και τέλος το γάλα. Αφού ομογενοποιηθούν σταματάμε το χτύπημα.
Γεμίζουμε τις 12 θήκες. Ψήνουμε για 20-22′.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για να βάλουμε το γλάσο. Αφού κρυώσουν τους κάνουμε μια τρύπα στη μέση (χρησιμοποιούμε το εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια από το μήλο, το πιέζουμε ελαφρά στο κεκάκι και το ανασηκώνουμε έχοντας αφαιρέσει έτσι ένα κομματάκι- αν δεν έχουμε το εργαλείο, με μαχαίρι κάνουμε την τρύπα) και γεμίζουμε με καραμέλα και ξανασκεπάζουμε με το κομματάκι που αφαιρέσαμε.
Υλικά για γλάσο ( συνταγή εδώ):
2 ασπράδια αυγών
100γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας(ή ενα φακελάκι βανίλιας αν δεν έχετε εσάνς)
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι λίγο νερό να βράσει και από πάνω στερεώνουμε ένα ανοξείδωτο μπωλ όπου βάζουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη. Αρχίζουμε να τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να είναι καυτό(γι’αυτή την ποσότητα θα χρειαστούν περίπου 3′). Αποσύρουμε, μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ(αν έχουμε χειρός, τότε το βάζουμε σε άλλο μπωλ) και το χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 3-5′ οπότε και θα αφρατέψει και θα γίνει γυαλιστερή μαρέγκα. Παράλληλα ρίχνουμε και την βανίλια.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ και διακοσμούμε τα cupcakes. Αν δεν έχουμε κορνέ, μπορούμε και με κουτάλι. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο η μαρέγκα και μετά από λίγο τα βγάζουμε και ρίχνουμε από πάνω τους την καραμέλα. Διατηρούμε στο ψυγείο και όταν θέλουμε να καταναλώσουμε, τα αφήνουμε 5′ εκτός ψυγείου να επανέλθει το κέικ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Παρατηρήσεις:
– Τα ασπράδια αυγών είναι καλό να προέρχονται από βιολογικά φρέσκα αυγά.
– Το ψήσιμο στο μπαιν-μαρί τα παστεριώνει.
– Αν και πάλι δε θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε, φτιάξτε σαντιγί. Αλλάζει σίγουρα η γεύση, αλλά και πάλι ωραίο θα είναι.
Και το αποτέλεσμα της κλήρωσης!! Τυχερή είναι η Στυλιανή Π. !
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους!!
Μπράβο στη Στυλιανή!<br />Λατρεύω το ινδοκάρυδο, οπότε θα δοκιμαστούν!<br />Μακάρι να ανηφορίσεις και προς Θεσσαλονίκη μεριά για μία παρουσίαση!<br />Ευχές
Συγχαριτήρια στη νικήτρια!!! Όσο για σένα… Πες μου, με μισείς;! Θες να γίνω 8000 κιλά με τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ cupcakes σου που μόλις τα βλέπω τρέχω να τα φτιάξω;;; 😛
Ξελιγώθηκα και μόνο που τα είδα!!!!
Συγχαρητήρια στην τυχερή!<br />Τα κεκάκια σήμερα υπέροχα!<br />Kathy by anthomeli
Υπέροχα τα κεκάκια σου σήμερα (όπως πάντα φυσικά:)<br />Συγχαρητήρια στην τυχερή!
καλή επιτυχία Αθηνούλα σε όλα !!!!<br /><br /><br />υπέροχα τα κεικακια σου <br /><br />φιλια πολλά
Υπέροχα τα κεκάκια σου Αθηνούλα μας.<br /><br />Συγχαρητήρια στην τυχερή.<br /><br />Φιλιά
Γειά σου Αθηνά! Πανέμορφα και πολύ νόστιμα φαίνονται τα cupcakes!<br />Μπράβο για το βιβλίο, περιμένω λοιπόν νεότερα για την παρουσίασή του κι ελπίζω να μπορέσω να έρθω!<br />Φιλιά και καλή συνέχεια!
Τι υπέροχα που ειναι Αθηνά μου και συγχαρητήρια στο κορίτσι που κέρδισε!<br />Φιλιά πολλά πολλά!
Αθηνά, συγχαρητήρια για το βιβλίο σου! Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά και να έχει πολλές πωλήσεις. Όταν έρθω Ελλάδα θα το ψάξω!<br />Φιλιά!
Πολύ ωραία cupcakes Αθηνά μου.<br />Το γλάσο φαίνεται αφράτο και έτσι όπως πέφτει η καραμέλα είναι τέλεια.<br /><br />Να ειδοποιήσεις για την παρουσίαση όπωσδήποτε. :)<br /><br />Φιλιά πολλά
λατρεύω τα cupcakes, την καραμέλα και το ινδοκάρυδο!! πολύ σούπερ πρόταση!!! συγχαρητήρια και στη νικήτρια!! 🙂
α ειναι πολυ ωραια αυτα τα γεμιστα κεκακια!καλη επιτυχια με το βιβλιο!
Με γειά και το καινούργιο λουκ στο μπλογκ σου Αθηνά! Αλλά και η συνταγή μιαμ-μιαμ!
Αργω μερικες φορες να περασω απο το μπλοκοσπιτο σου αλλα δεν ξεχνω να ερθω για να μαθω νεα σου.Να εισαι παντα καλα και καλο υπολοιπο εβδομαδας!!<br />Τα κεκακια ονειρο!!!!!!!!Μερικα και απο το σπιτικο μου παρακαλω:)
Πανεμορφα φαινονται!Λες να μπορεσω να τα μετατρεψω σε ποντους weight watchers στο μπλογκακι μου? να μην στερουμαστε κ το γλυκακι μας εμεις οι διαιτοτραφουσες!!
καλησπέρα!Τυχαία έπεσα στο μπλογκ σας και μου άρεσε πολύ! Τί πανέμορφα πραγματακια!
Καλημέρα!!!!<br />Τι ωραίο γλυκάκι!!!!<br />Καλό ΣΚ <br />Φιλάκια
Φανταστικά τα κεκάκια σου…σ ευχαριστώ που έγραψες και για τα παιδάκια του ΠΙΚΠΑ,έχουμε περιθώριο μέχρι τέλος του Οκτωβρίου.Ελπίζω κάτι…να μαζευτεί.Σε φιλώ!!!
Όπως πάντα…υπέροχα χρώματα!!!
Είπες να τρελάνεις και τους δικούς μας καθρέφτες ε????? Καθαρματάκι….<br />Φανταστικά τα γλυκάκια σου! Ήδη μου τρέχουν τα σάλια. Τα κατάφερες λοιπόν…ξανά!<br />Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!
Αθηνά μου,παρέλαβα τα δωράκια σου!<br />Είναι υπέροχα,μου άρεσαν πολύ και να είσαι σίγουρη ότι θα τα αξιοποιήσω με τον καλύτερο τρόπο!Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ!!<br />Εύχομαι καλή επιτυχία στο βιβλίο σου και σε ότι κάνεις στη ζωή σου!<br />Ευχαριστώ πολύ και όλες τις φίλες για τις ευχές τους.<br /><br />Φιλιά πολλά<br />Στέλλα
Να είστε όλοι καλά για τα καλά σας λόγια!Χαίρομαι πάρα πολύ σας αρέσουν!Πολλά φιλιά!