Open top menu
Fruit sushi! / “Σούσι” με ρυζόγαλο λευκής σοκολάτας

Fruit sushi! / “Σούσι” με ρυζόγαλο λευκής σοκολάτας

 

Καλησπέρα! Σας αρέσει το σούσι??! Εμένα όχι, όσο κι αν προσπάθησα! Μια εναλλακτική λοιπόν, αν θέλετε να κάνετε έκπληξη στους καλεσμένους σας για παράδειγμα…Σούσι με ρυζόγαλο και φρούτα!!
Κάνοντας βόλτα στους απεριόριστους δικτυακούς τόπους, ανακάλυψα ότι φτιάχνονται γλυκά με μορφή σούσι ή ακόμα είδα και μαξιλαράκια, gadgets όπως usb (!!!) κ.α.!!
Σκέφτηκα λοιπόν να μεταμορφώσω το ρυζόγαλο της μαμάς μου σε κάτι πιο ενδιαφέρον. Επίσης από το site του Β.Δρίσκα είδα ότι χρησιμοποιεί σε συνταγή ρυζόγαλου λευκή σοκολάτα και ξύσμα πορτοκαλιού (επίσης είχε σταφίδες αν θέλετε) και λέω γιατί όχι?!
Στην ουσία μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας συνταγή ρυζόγαλου, απλά να το βράσετε περισσότερο ώστε να απορροφήσει το ρύζι όλο το γάλα, να προκύψει πιο σφιχτό μίγμα για να μπορεί να έχει στέρεη μορφή όταν το βάλουμε σε πιάτο. (Δηλαδή να μην είναι κρέμα). Θα προσθέσετε αν θέλετε και ξύσμα πορτοκαλιού και λευκή σοκολάτα. Αν δεν σας αρέσουν απλά δεν τα βάζετε!.
Εγώ γράφω τη συνταγή της μαμάς μου, αλλά είναι ενδεικτική!(Απλά το έβρασα περισσότερο για να σφίξει…διαφορετικά στην οικογένεια το θέλουν κανονικό κρεμώδες ρυζόγαλο!)
 
1 κούπα ρύζι (στο σπίτι χρησιμοποιούμε το Agrino που γράφει για “γεμιστά”)
2 κούπες νερό
800ml γάλα(1,5% λιπαρά)
1 κουταλιά σούπας ζάχαρης(γιατί μετά η λευκή σοκολάτα είναι αρκετά γλυκιά!)
100γρ. λευκή κουβερτούρα τεμαχισμένη
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
 
1. Ζεσταίνω σε κατσαρολάκι(μάλλον μεγάλο…) το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνω το ρύζι, χαμηλώνω το μάτι της κουζίνας και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει το περισσότερο νερό. 
2. Τότε προσθέτω το γάλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού(αν θέλω) , πάλι σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράζει και ανακατεύω ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.
3. Θέλω να δω ότι απορροφήθηκε όλο το γάλα , οπότε τότε κλείνω το μάτι, κατεβάζω το κατσαρολάκι και ρίχνω την τεμαχισμένη λευκή κουβερτούρα. Ανακατεύω με την ξύλινη κουτάλα για να λιώσει. 
4. Απλώνω σε πυρεξάκι και αφήνω να κρυώσει. 
Όταν θα έχει κρυώσει (μπορώ να το βάλω και στο ψυγείο)θα κόβεται και με μαχαίρι, οπότε μπορώ να το σερβίρω σε ορθογώνια κομμάτια(επίσης μπορώ και με το χέρι μου να του δώσω σχήμα…εννοείται φοράω γαντάκια!!)
Από πάνω έκοψα ροζ γκρέιπφρουτ γιατί δεν έβρισκα σανγκουίνι!(όπως είδα  στο ιντερνετ) και λωριδούλες από λάιμ γιατί μ’αρέσει το πράσινο χρώμα του!
Ενημερωτικά το ξύσμα πορτοκαλιού με τη λευκή σοκολάτα είναι απίστευτος συνδυασμός(αν και δηλώνω φαν της πικρής σοκολάτας με πορτοκάλι!). Έχω φάει παγωτό από γνωστό ζαχαροπλαστείο και ήθελα να το προσπαθήσω κι εγώ σε παγωτό, αλλά προς το παρόν μας βγήκε σε ρυζόγαλο! (Αν βάλετε στο google fruit sushi σας βγάζει πολλές εναλλακτικες!)
Enjoy!!
Athina Panou
Written by Athina Panou

28 Comment responses

  1. Avatar
    June 03, 2010

    Ούτε εγώ το τρώω …. προσπάθησα αλλά δεν….. :)<br />Παίρνω όμως 1-2 κομματάκια γιατί αρέσει στην μανούλα μου, πολύ!<br />Φιλιά<br />Καλό βράδυ

    Reply

  2. Avatar
    June 03, 2010

    Καλά εσύ θα μας τρελάνεις!!<br />Αθηνά μου έφτιαξε η κόρη μου το cheesecake σου για το οποίο υπάρχει φωτογραφία στη σελίδα μου στην ανάρτηση &quot;Μαγειρέματα της γειτονιάς.<br />Με αυτή την ανάρτηση σου θα ασχοληθώ με την άνεση μου από εβδομάδα.<br />Φιλάκια

    Reply

  3. Avatar
    June 03, 2010

    Πολύ ωραία η παρουσίαση σου Αθηνούλα όπως πάντα !!!<br /><br />Πολλά φιλάκια!!!

    Reply

  4. Avatar
    June 03, 2010

    Τι ωραια πρόταση!!<br />Μ&#39; αρέσει!!<br />Πάντως και το κανονικό sushi μου αρέσει, δεν μπορώ να πω!<br />Φιλιά!

    Reply

  5. Avatar
    June 03, 2010

    Delicious fruit sushi!<br />Πανέμορφη παρουσίαση!=)

    Reply

  6. Avatar
    June 03, 2010

    Αθηνά μου τι κάνεις?<br />Είναι πάρα πολύ ωραίο το blog σας! You are a natural! Ακόμη θυμάμαι τις βασιλόπιτες που μας έφτιαχνες στο MSc!<br />Όσο περνάει ο καιρός όμως προχωράς και σε ανατρεπτικές συνταγές! Ωραίο το sushόγαλο!<br />Φιλιά!<br />Ελένη

    Reply

  7. Avatar
    June 03, 2010

    Αθηνά τι να πω εγώ τώρα!!! Είναι φοβερή η ιδέα σου. Και η παρουσίαση τέλεια.<br />Α!!! Μην το ξεχάσω. Έφτιαξα το σορμπέ βατόμουρο σήμερα και είναι φοβερό!!!!<br />Καλό βράδυ.

    Reply

  8. Avatar
    June 03, 2010

    athinoula pali megalourgises!!!bravo sou kai einai ontws trellos syndyasmos sokolata kai portokali!!!!!!<br />mas glykanes me to parapanw…synexise koukli mou!!!<br />filakia polla!!:))))

    Reply

  9. Avatar
    June 03, 2010

    Όμορφo, νόστιμο, αισθητικó … τι άλλο θέλουμε πραγματικά;<br />Είσαι ένας καλλιτέχνης, ζεστά φιλιά.

    Reply

  10. Avatar
    June 04, 2010

    Athinoula kalhmera! Fantastiko! oso gia to kanoniko to sushi.. mai apo ta idia! oso kai an prospathisa ….den!!!<br />Filia!

    Reply

  11. Avatar
    June 04, 2010

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    Reply

  12. Avatar
    June 04, 2010

    Πως καταφέρνεις τα πάντα να τα παρουσιάζεις τόσο καταπληκτικά; Το ρυζόγαλο δεν είναι το αγαπημένο μας αλλά έτσι που το βλέπω το λαχταράω!

    Reply

  13. Avatar
    June 04, 2010

    Φίλες μου ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! απλά να διευκρυνίσω ότι κι εγώ το ρυζόγαλο δεν το πολυτρώω, γι&#39;αυτό σκέφτηκα να δοκιμάσω μια τέτοια εκδοχή!!

    Reply

  14. Avatar
    June 04, 2010

    Teleia h parousiash! Yperoxa fainontai ta kommatakia &quot;sushi&quot; kai … geustikotata!

    Reply

  15. Avatar
    June 04, 2010

    Tι όμορφη ιδέα!<br />Όσο κι αν προσπάθησα το αντιπαθώ το σούσι,αλλά αυτό εδώ είναι τέλειο.Το ρυζογαλάκι μ΄αρέσει,σε συνδυασμό με φρούτα θα είναι υπέροχο.<br />Καλά έκανες και έβαλες τη συνταγή για ρυζόγαλο,όλο την χάνω και ψάχνομαι.<br />Καλό Σ/Κ!

    Reply

  16. Avatar
    June 04, 2010

    απο τα πιο πρωτοτυπα γλυκα που εχω ποτε δει!!!

    Reply

  17. Avatar
    June 04, 2010

    Μόλις είδα σουσι…είπα ΩΧ!!<br />Αλλά μετά συνήλθα (χιχιχι). Δεν έχω φάει και δεν έχω καημό να φάω..εδω δεν πολυτρώω το ψάρι ψημένο.. όχι και ωμό..<br /><br />Αλλά το δικό σου σούσι θα το έτρωγα σίγουρα. Φοβερή η ιδέα σου Αθηνούλα . ΜΠράβο 🙂

    Reply

  18. Avatar
    June 04, 2010

    Πολύ ωραία ιδέα!!!!!<br />Καταπληκτικό!<br />Καλό βράδυ Αθηνά!<br />Φιλιά

    Reply

  19. Avatar
    June 04, 2010

    Το είδα με την κόρη μου που νόμισε ότι είναι ρυζόγαλο με…ψάρι!!! Και το έβαλε στα πόδια!<br />Ακόμα γελάω!<br />Τέλεια εμφάνιση!

    Reply

  20. Avatar
    June 05, 2010

    Ολα τα κουλά τα έχω δει…αλλά σούσι το ρυζόγαλο!!! Τι λες τώρα!!<br />Και καταπληκτικό στήσιμο!!!<br />Εγραψες!!!!

    Reply

  21. Avatar
    June 07, 2010

    Τί όμορφες φωτογραφίες! Και η συνταγή σου τόσο πρωτότυπη!<br />Μάγδα

    Reply

  22. Avatar
    June 07, 2010

    τέλεια παρουσίαση, τη λευκή σοκολάτα δεν την αγαπάω ιδιαίτερα, μάλλον παραμεγάλωσα και είναι πολύ γλυκιά για τα γούστα μου, βέβαια με τόσο ρύζι η γλυκύτητα θα έρχεται σωστή, φοβερή ιδέα το σουσ-όγαλο, το πρόβλημα είναι πως δε θα το τρώμε για να μη χαλάσουμε την άψογη εμφάνιση!!!

    Reply

  23. Avatar
    June 08, 2010

    Καταπληκτική ιδέα!!!!!!!<br />Μπράβο!!!!!!!<br /><br /><br />Κατερίνα

    Reply

  24. Avatar
    June 08, 2010

    Εντυπωσιακό!

    Reply

  25. Avatar
    June 09, 2010

    This is great! I posted a link on my column (ediblecrafts.craftgossip.com). Thank you for sharing!

    Reply

  26. Avatar
    June 12, 2010

    Αθηνά μου είναι απλά εξαιρετική ιδέα! Και φανταστική παρουσίαση όπως πάντα!<br />Πέρνα λίγο από το blog μου, σου έχω ένα βραβείο έμπνευσης!

    Reply

  27. Avatar
    June 13, 2010

    Αθηνά, βλέπω κι εγώ όπως όλοι, πως συνεχώς γίνεσαι καλύτερη! Αυτό το &quot;σούσι&quot; είναι απλό στην ουσία αλλά πολύ έξυπνο σαν ιδέα!<br />Για τις φωτογραφίες τι να πω; Τρελαίνουν άνθρωπο!

    Reply

  28. Avatar
    June 22, 2010

    καλησπέρα!<br />τέλεια η προσέγγισή σου στο σούσι! μπράβο! 😀

    Reply

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.