Open top menu
Pink cupcakes / Ροζ κεκάκια

Pink cupcakes / Ροζ κεκάκια

 

Αυτή η ανάρτηση θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως “σήκουελ” της ανάρτησης με την ροζ λεμονάδα! Αφού, λοιπόν, είχα αρκετά λεμόνια πάλι, έφτιαξα ξανά λεμονάδα και επιπλέον pink cupcakes (ενόψει και blog events!), τα οποία θα έλεγα ότι είναι πολύ ωραία για μικρές πριγκίπισσες!Το αστείο είναι ότι τα δικά μου αγαπημένα χρώματα είναι το γαλάζιο και το λιλά, αλλά αν σας έλεγα μπλε cupcakes δεν ξέρω πώς θα σας φαινόνταν!!
Έψαξα διάφορες συνταγές να δω πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τη λεμονάδα, αλλά πολλές χρησιμοποιούσαν μέσα στο μίγμα του κέικ, συμπυκνωμένο έτοιμο χυμό, συνεπώς προτίμησα να τη χρησιμοποιήσω αφού ψηθούν, σαν σιρόπι! 
Φτιάχνουμε μια απλή συνταγή για κέικ βανίλιας με ξύσμα λεμονιού :
110γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ (3/4κούπας) ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια(ή 1κ.γ. εσάνς)
ξύσμα από μισό λεμόνι
165γρ.(1 1/4κούπας) αλεύρι
1 1/4 κ.γ. μπέικιν
1/2 κούπα + 2κ.σ. γάλα
ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και μετά ρίχνουμε το αυγό να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε και τη βανίλια και το ξύσμα.
3. Προσθέτουμε εναλλάξ αλεύρι(με το μπέικιν) – γάλα – αλεύρι – γάλα -αλεύρι, ανακατεύοντας με το μίξερ απλά να ομογενοποιηθεί, όχι περισσότερη ώρα.
4. Προσθέτουμε και 1-2 σταγόνες χρώμα και ανακατεύουμε απλά να εσωματωθεί.
5. Μοιράζουμε σε 12 θήκες μάφινς που έχουμε βάλει χαρτάκια, ψήνουμε 20-25′ ανάλογα το φούρνο(συνήθως στα 20′ είναι έτοιμα).
6. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και όταν πια κρυώσουν, κόβουμε από κάθε κεκάκι ένα κομμάτι της οροφής και με ένα κουταλάκι σιροπιάζουμε με τη λεμονάδα το υπόλοιπο. Ξανακλείνουμε το “καπάκι” και γλασάρουμε, οπότε δεν φαίνεται ότι το κόψαμε!
Για το γλάσο:
200γρ. μασκαρπόνε (επειδή έχει πιο ήπια γεύση από το Φιλαδέλφεια)
100γρ. κρέμα γάλακτος
2κ.σ. άχνη (ή παραπάνω αν το θέλουμε πιο γλυκό)
ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
Τα χτυπάμε όλα στο μίξερ, προσθέτουμε και το χρώμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και αμέσως γιατί με το μίξερ σφίγγει ή το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο και μετά το βάζουμε σε κορνέ και διακοσμούμε ή και με ένα κουταλάκι μπορούμε να το βάλουμε πάνω στα κεκάκια αν δεν έχουμε κορνέ.
Ξαναέφτιαξα ένα σκιτσάκι, γιατί το βρήκα διασκεδαστικό! Βέβαια έχω αφήσει τη ζωγραφική εδώ και λίγα χρόνια, οπότε ό,τι αφήνεις σε αφήνει!!
Athina Panou
Written by Athina Panou

31 Comment responses

  1. Avatar
    June 17, 2010

    Είναι πανέμορφα!!!<br />Μπράβο σου!!!

    Reply

  2. Avatar
    June 17, 2010

    δειχνουν πεντανοστιμα!!

    Reply

  3. Avatar
    June 17, 2010

    Λοιπόν.. <br />Πρώτον..να καθιερώσεις τα σκιτσάκια σε κάθε συνταγή. Είναι φανταστικά!<br />Δεύτερον … πολύ ωραία ιδέα το συρόπιασμα με την λεμονάδα<br />και τριτον… είναι απλά καταπληκτικά!<br />Μπράβο Αθηνά..

    Reply

  4. Avatar
    June 17, 2010

    έγινανα πανέμορφα

    Reply

  5. Avatar
    June 17, 2010

    Αθηνά στο ξαναείπα τα σκιτσάκια σου είναι και τα πρώτα, έχω κάποια αδυναμία σε αυτά λόγω του γιου μου ο οποίος πάντα μας γέμιζε σκιτσάκια όταν ήταν Ελλάδα. Τώρα λοιπόν έχει μάθει να κρατά σημειώσεις σε συνέδρια με σκιτσάκια ίσως σε ενδιαφέρει αυτή η τεχνική μιας κι εσύ είσαι της τεχνολογίας.<br />Τα κεκάκια σου όπως πάντα εντυπωσιακά

    Reply

  6. Avatar
    June 17, 2010

    Αν και το ροζ δεν είναι από τα αγαπημένα μου χρώματα, (σαν dark chef που είμαι) σε ένα τέτοιο κεϊκάκι δεν θα έλεγα όχι :)))<br />Η ιδέα να τα σιροπιάσουμε με λεμονάδα μου ακούγεται αρκετά καλή…χμμμ..!<br />Πολλά φιλιά και καλό Σ/Κ!

    Reply

  7. Avatar
    June 17, 2010

    Ωραιότατα είναι, οι περλίτσες με ξετρέλλαναν!!!!

    Reply

  8. Avatar
    June 17, 2010

    Αθηνά μου και μπλε να τα έκανες θα ήταν εξίσου τέλεια όπως πάντα άλλωστε. <br />Και τα σκιτσάκια υπέροχα. Πολύ μου αρέσουν.<br />Καλό βράδυ.

    Reply

  9. Avatar
    June 17, 2010

    Είναι εξαιρετικά φίνα και δείχνουν νόστιμα πολύ και αφράτα.<br />Μπράβο Αθηνά!

    Reply

  10. Avatar
    June 17, 2010

    Μπράβο Αθηνούλα μου!!!<br />Πολύ girly!!<br />Αχ αυτά τα χρώματαααα!!<br />Πήγα παντού κ δεν βρίσκω !!<br />Που τα παίρνεις?<br />Σε φιλώ..αν είναι για τον διαγωνισμό cupbakers ..καλή επιτυχία!!!

    Reply

  11. Avatar
    June 18, 2010

    Ωραία ιδέα, θα τη δοκιμάσω. Πολύ ενδιαφέρουσα η χρήση του μασκαρπόνε αντί για Φιλαδέλφεια για το γλάσο, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, αλλά πρέπει να είναι πολύ καλύτερο γευστικά. Πες μου, όμως, από πού παίρνεις τα χρώματα ζαχαροπλαστικής;

    Reply

  12. Avatar
    June 18, 2010

    Καλημέρα σας!!!Ελπίζω να έχετε μια όμορφη μέρα!Εμένα μου την φτιάχνετε με τα ωραία σας λόγια!<br />Για να απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις..κορίτσια τα χρώματα ζαχαροπλαστικής αν δεν τα βρείτε πια στης Βέφας(γιατί δεν ανανεώνεται πια το στοκ), εγώ τα παραγγέλνω από Αγγλία ή από Αμερική και συγκεκριμένα της Wilton(θα βρω το site κ θα σας το στείλω). Επίσης έχει και στο κατάστημα του Παρλιάρου στο

    Reply

  13. Avatar
    June 18, 2010

    Yum, yum… Delicious…<br /><br />Αθηνά μου υπέροχο το σκιτσάκι!

    Reply

  14. Avatar
    June 18, 2010

    Πολύ πολύ ωραία!<br />Pink ψηφίζω pink!<br />Αν και καθόλου δεν θα μας πείραζε να μας έδειχνες και σε λιλά ή μπλέ!!!<br />Για το σκιτσάκι δεν έχω λόγια..<br />Χαριτωμένο και χρήσιμο…<br />(Επίσης ο δίσκος στην φωτογραφία είναι μοναδικό κομμάτι).Nice…

    Reply

  15. Avatar
    June 18, 2010

    Δεν έχω λόγια! Και η εμφάνιση και η περιγραφή με έχουν αφήσει άφωνη! Μπράβο και πάλι Αθηνά!

    Reply

  16. Avatar
    June 18, 2010

    Δεν ξέρω που θα τα βρώ εδώ, αλλά και ασπρο το γλάζο με χρυσά μπαλάκια ή χρώμα σοκολάτα, με σοκολατένια μπαλάκια…. κάτι θα κάνω γιατι μου άρεσε σαν τρελή την ιδέα σου!!!!<br /><br />Φιλάκια.

    Reply

  17. Avatar
    June 18, 2010

    ποπο νοστιμιές!! θα το 8ελα βέβαια να μυρίζει φράουλα!!<br /><br />φιλιά (ρόζ)

    Reply

  18. Avatar
    June 19, 2010

    Νομίζω η ανάρτηση αυτή από μόνη της θέλει βραβείο!<br />Σούπερ οι φωτό και τα σκετσάκια σου!

    Reply

  19. Avatar
    June 20, 2010

    Αν θες να αποφύγεις το ροζ χρώμα στα κουκλίστικα κεκάκια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζουμί από πατζάρι.

    Reply

  20. Avatar
    June 20, 2010

    Γεια και από εμένα,<br />Να αρχίσω από τα σκιτσάκια τα οποία μου αρέσουν τρελά!! θα ήθελα πολύ να τα συνεχίσεις,όσο για το γλυκό είναι πολύ όμορφο και φαντάζομαι και πολύ νόστιμο.Σημειώνω την συνταγή και εύχομαι καλή βδομάδα!!

    Reply

  21. Avatar
    June 21, 2010

    είναι γλύκα είναι τρέλλα και εγώ τα ψήφισα δαν πολύ πολύ λοζ !!!!!!!!!!! καλά αποτελέσματα , καλή επιτυχία και να ζωγραφίζεις πιο συχνα !!! Μήπως το βιβλίο σου θα πρέπει να είναι μαγειρέψτε ζωγραφίζοντας ? Φιλάκια !!!!!

    Reply

  22. Avatar

    ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.<br />ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΕ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!

    Reply

  23. Avatar
    June 22, 2010

    καλή σου επιτυχία! 🙂

    Reply

  24. Avatar
    June 22, 2010

    Καλησπερα ενα βραβειο για σενα σε περιμενει στο μπλογκ μου οποτε μπορεις ελα να το παραλαβεις σ ευχαριστω !

    Reply

  25. Avatar
    November 28, 2011

    Ναι είναι πολύ ωραία η συνταγή..αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τις ποσότητες..τα εβαλα σε 12 φορμάκια φυσιολογικού μεγέθους και δεν βγήκαν πολύ φουσκωτά!! Μήπως θα έπρεπε να επισημανθεί πόσο μεγάλα να είναι τα φορμάκια?? Ή αν θα πρεπε να ναι μεγαλύτερης ποσότητας? Αλλά απ&#39; ότι έχω καταλάβει πάντα υπάρχει κάτι λάθος στις συνταγές για να ναι σωστή μόνο η πρωτότυπη!! Έλεος<br /><br />μαρίνα

    Reply

  26. Avatar
    November 28, 2011

    Κορίτσια η σωστή συνταγή είναι εδώ http://www.sintagespareas.gr/sintages/cupcakes-ta-xaroumena-kekakia.html και με λεπτομέριες για τη ποσότητα για τα φορμάκια και τό πόσο πρέπει να βάλουμε μέσα στο καθένα!! Αν γεμίζαμε στην συγκεκριμένη συνταγή της αθηνάς τα 2/3 τότε θα βγαίναν 6 cupcakes όχι 12..έλεος πραγματικά!! <br /><br />Μαρίνα

    Reply

  27. Avatar
    November 28, 2011

    Μαρίνα καλησπέρα! Καταρχήν σ&#39; ευχαριστώ για το σχόλιό σου, γιατί όλα είναι καλά να γράφονται. Τώρα σχετικά με τις έντονες ενστάσεις σου. Μόλις τα έβγαλα από το φούρνο, μπήκα στην κουζίνα κι έκανα τη συνταγή για να καταλάβω τι μπορεί να μη σου έγινε σωστά, επειδή από όταν την έβαλα έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος και φυσικά σε όλους μας υπάρχει εξέλιξη. <br />Tα cupcakes βγήκαν μια χαρά

    Reply

  28. Avatar
    May 05, 2012

    Einai teleia! t dokimasaa! apla eixa kapio provlima me to glaso..mu vgike kapws komeno…einai fusiologiko auto?

    Reply

  29. Avatar
    May 06, 2012

    Φίλη ανώνυμη, χαίρομαι αρχικά που σου άρεσαν! Σχετικά με το γλάσο το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι αν τα χτύπησες πολύ ή αν δεν ήταν κρύα η κρέμα γάλακτος ή αν έβαλες χρώμα και ήταν σε υγρή μορφή και έπεσε παραπάνω? Κανονικά τα συγκεκριμένα υλικά δεν κόβουν, δεν υπάρχει δηλαδή κάτι υγρό για να τα κάνει να κόψουν.<br />Ξανστείλε μου να μου πεις!

    Reply

  30. Avatar
    May 13, 2017

    Λεμοναδα αναψηκτικο βαζουμε;

    Reply

    • Avatar
      May 15, 2017

      Μπορείς να βάλεις, αλλά δεν βοηθάει το ανθρακικό συν το γεγονός ότι δεν έχουν τόσο έντονη γεύση όσο μια σπιτική λεμονάδα!

      Reply

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.