Open top menu
Σαντουιτσάκια με κολοκύθι, μανούρι και μαρμελάδα ντομάτα – Ελληνικό brunch Part 3!

Σαντουιτσάκια με κολοκύθι, μανούρι και μαρμελάδα ντομάτα – Ελληνικό brunch Part 3!

Σε προηγούμενα posts είδατε διάφορα από αυτά που είχαμε ετοιμάσει στο ελληνικό brunch στον πανέμορφο κήπο της Madame Gâteaux μαζί με την ίδια καθώς και την The Healthy Cook. Σήμερα, τελευταίο post θα σας δείξω και τα αλμυρά σαντουιτσάκια και λέω αλμυρά για να μη νομίζετε ότι κάνω μόνο γλυκά!

Σκέφτομαι πόσο ωραία φάγαμε εκείνη τη μέρα και θα ήθελα έστω και λίγο να εμπνευστείτε και να πάρετε ιδέες για το δικό σας brunch! Θα βρείτε εδώ τον υπέροχο σιμιγδαλένιο χαλβά της Madame Gâteaux με twist τη γκανάς σοκολάτας γάλακτος! Σας θυμίζω και τις υπόλοιπες συνταγές: Υγιεινή και εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο και χειροποίητη γκρανόλα για όλα τα πρωινά σας! Από τη The Healthy Cook θα βρείτε λαχταριστές μαραθόπιτες ολικής στο φούρνο και υγιεινές μελόπιτες!

Ακόμα και στο μπαλκόνι σας να τα απολαύσετε όσο ο καιρός μας το επιτρέπει, θα καταλάβετε πώς περάσαμε εμείς! Ή σας έχω και άλλη πρόταση… οργανώστε με τους φίλους και φίλες σας ένα brunch και μοιράστε τις συνταγές, τι θα φτιάξει ο καθένας! Ακόμα καλύτερα!

Όσο για τα σαντουιτσάκια:

Υλικά για 6 μερίδες:

3 μεγάλες φέτες ψωμί ζέας ( ή κάποιο ζυμωτό που σας αρέσει)

3-4 κολοκυθάκια

300 γρ. μανούρι

4-5 κ.σούπας μαρμελάδα ντομάτας

Ελαιόλαδο

ρίγανη – πιπέρι- πάπρικα – μπαχάρι

3-4 κ.σούπας κρέμα μπαλσάμικο

 

Εκτέλεση:

Αρχικά ανάβουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς για να ψήσουμε τα κολοκυθάκια.

Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις απλώνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο και τα μπαχαρικά – μυρωδικά.

Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά, αφού τα αναποδογυρίσουμε και μια φορά.

Ιδανικά μπορούμε να ψήσουμε και το μανούρι σε σχαροτήγανο αφού το κόψουμε σε φέτες, αλλά και χωρίς ψήσιμο είναι μια χαρά!

Αλείφουμε στις 3 φέτες μαρμελάδα ντομάτας, απλώνουμε μερικές φέτες κολοκυθάκια, μανούρι και σκεπάζουμε με τις άλλες φέτες.

Τυλίγετε με λαδόκολλα το κάθε σάντουιτς για να δημιουργήσετε πακετάκια και μετά τα κόβετε με καλό μαχαίρι.

 

Τιπ: Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με αφράτο κουλούρι Θεσ/κης.

ΥΓ: Και φυσικά η φωτογράφιση έγινε στον κήπο του Tearoom της Madame Gâteaux και ο φωτογράφος είναι ο Κωνσταντίνος Τζέμης!

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.