Open top menu
Κρέμα καφέ και σοκολατένια σε ποτήρι

Κρέμα καφέ και σοκολατένια σε ποτήρι

Επιτέλους εδώ! κάθε βράδυ λέω θα γράψω το πρωί και κάθε πρωί λέω το βράδυ θα είναι καλύτερα να γράψω..και καταλαβαίνετε φεύγουν οι μέρες χωρίς να αποφασίζω! Τελικά διάλεξα κάτι ενδιάμεσο..χαράματα! Εντωμεταξύ φτάνω τέτοια ώρα, αφού έχω δει ό,τι CSI τυχαίνει να παίζει η τηλεόραση και μετά αναρωτιέμαι γιατί βλέπω στον ύπνο μου ότι παίρνω μέρος σε αστυνομική ταινία??
Whatever…αυτές οι μέρες έχουν πολύ μαγείρεμα, πολύ φούρνισμα, τόσο που δεν χρειάζεται να βγω στον ήλιο να καώ, καίγομαι από τον φούρνο. Συνταγές, δοκιμές, πειράματα, διάφορα projects που σιγά σιγά θα αρχίσω να γράφω (ξέρετε σε κανένα ξημέρωμα πάλι).
Βέβαια επειδή μπήκαμε πια σίγουρα στο καλοκαίρι (λέω σίγουρα, αν και μια επιφύλαξη την έχω, γιατί μέχρι και μια βδομάδα πριν αν θυμάμαι καλά κυκλοφορούσα συνεχώς με μια ομπρέλα για παν ενδεχόμενο και συνέβαινε αυτό που λέει και ο αγαπητός Μέρφυ…βγαίνεις με ομπρέλα και ξεχνάς τα γυαλιά ηλίου και φυσικά τότε και μόνο τότε δε θα βρέξει, αλλά θα βγει ήλιος και θα γκαβωθείς τελικά) είναι καιρός για παγωτά και ελαφριά γλυκά! Ε καμία σχέση το σημερινό, αλλά προσωπικά μπορώ να ζω με σοκολατένιο γλυκό χειμώνα – καλοκαίρι οπότε από next time να χρησιμοποιήσω την παγωτομηχανή…που ελπίζω να λειτουργεί ακόμα και να μην έχει κοκκαλώσει μέσα στην κατάψυξη που είναι ένα χρόνο τώρα…(??!!)
Kisses!
Υλικά:
Για την κρεμ ανγλέζ:
8 κρόκοι
80γρ. ζάχαρη
380ml γάλα
380ml κρέμα γάλακτος
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη τους κρόκους με τη ζάχαρη. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε και το μείγμα κρόκων-ζάχαρης και ανακατεύουμε συνεχώς. Αν έχουμε θερμόμετρο, όταν δείξει περίπου 84 βαθμούς C αποσύρουμε, ενώ αν δεν έχουμε θερμόμετρο ελέγχουμε με ένα κουτάλι, το βάζουμε μέσα στην κρέμα, το βγάζουμε και κάνουμε με το δάχτυλό μας ένα “δρόμο” στην πίσω πλευρά του και αν δεν κλείσει από την κρέμα, σημαίνει ότι είναι έτοιμη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε δύο μπωλ ίση ποσότητα, για να τη χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.
Για την κρέμα με καφέ:
Μισή ποσότητα κρέμας
2 κ.σ. στιγμιαίος καφές σε σκόνη
Στο ένα μπωλ ρίχνουμε τον καφέ σε σκόνη και ανακατεύουμε γρήγορα να ομογενοποιηθεί. Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
 Για την κρέμα σοκολάτας
Μισή ποσότητα κρέμας
200γρ. κουβερτούρα 60% (ή 250γρ. κουβερτούρα 50-55%)
Τεμαχίζουμε την κουβετούρα και τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί. Τη ρίχνουμε στη μισή ποσότητα κρέμας που είναι ακόμα ζεστή. Ανακατεύουμε καλά με μαρίζ ή χρησιμοποιούμε καλύτερα μπλέντερ χειρός(για καλύτερη ομογενοποίηση και υφή).
Συναρμολόγηση:
Σε 6 ποτηράκια θρυμματίζουμε μπισκότα βανίλιας και ρίχνουμε από πάνω την σοκολατένια κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο και μετά από λίγη ώρα που θα δούμε ότι έχει σταθεί, ρίχνουμε και την κρέμα καφέ.
– Πριν σερβίρουμε μπορούμε να χτυπήσουμε και 150γρ. κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή(δεν χρειάζεται σε σαντιγί) να ρίξουμε κουταλιές πάνω από το στρώμα κρέμας καφέ.
– Αν δεν έχουμε μπισκότα μπορούμε και να τα παραλείψουμε.
– Η κρέμα καφέ δε θα είναι τόσο σφιχτή όσο η σοκολατένια, να μη μας παραξενέψει.

– Τα ασπράδια που θα περισσέψουν τα φυλάμε σε τάπερ στο ψυγείο μέχρι και 10 μέρες και μπορούμε να κάνουμε μαρέγκες.

Athina Panou
Written by Athina Panou

17 Comment responses

  1. Avatar
    June 07, 2012

    Τέλεια είναι η κρέμα σου Αθηνά και κάτι μου λέει ότι θα γίνεται και φανταστικό παγωτάκι! <br />Εγώ τώρα αθ πάρω παγωτομηχανή το αποφάσισα..! Σήμερα αύριο θα την κάνω τη ζημειά μου..!<br />Φιλάκια πολλά περιμένω με αγωνία να διαβάσω και να δω τα projects!<br />Love you!

    Reply

  2. Avatar
    June 08, 2012

    τέλειο το γλυκάκι, και οι φωτογραφίες απίθανες!!!

    Reply

  3. Avatar
    June 08, 2012

    λατρευω τον καφε και λατρεψα και το γλυκακι σου!

    Reply

  4. Avatar
    June 08, 2012

    Αυτό το γλυκό είναι το homework μου για αύριο!!!!!!! ευχαριστούμε Αθηνά!!!

    Reply

  5. Avatar
    June 08, 2012

    Τέλειο το γλυκάκι σου και περιμένω κι εγώ την συνέχεια!!!!!!!<br />Καλό Σαβ/κο!!!

    Reply

  6. Avatar
    June 08, 2012

    Αγαπω πολυ τον καφε ετσι λεω να το κανω το γλυκακι σου!!!!Φαινεται πεντανοστιμο!!!Να εισαι καλα!!!!

    Reply

  7. Avatar
    June 08, 2012

    Καλημέρα κοριτσάκι μου<br />Τέλειο φαίνεται για άλλη μια φορά το γλυκάκι σου.<br />Πολλά φιλιά<br />καλά να περνάς

    Reply

  8. Avatar

    Πολύ νόστιμη φαίνεται η κρέμα σου!

    Reply

  9. Avatar
    June 08, 2012

    Πολυ ωραίο γλυκό φαίνεται (είναι λίγο φασαριόζικο όμως ή μου φαίνεται?

    Reply

  10. Avatar
    June 08, 2012

    Πολύ ωραία η κρέμα σου! Περιμένουμε και τη συνέχεια:)

    Reply

  11. Avatar
    June 09, 2012

    Δεν θα πω όχι στο γλυκό σου!!

    Reply

  12. Avatar
    June 10, 2012

    Ευχαριστω που αρχισες να ακολουθεις το μπλογκ μου! Οι φωτογραφιες σου ανοιγουν την ορεξη κ με προκαλουν να δοκιμασω να φτιαξω κατι απ&#39;ολα αυτα, αν κ η ζαχαροπλαστικη δεν ειναι το δυνατο μου σημειο! Καλη βδομαδα!

    Reply

  13. Avatar
    June 11, 2012

    Πανέμορφη αγαπητή Αθηνά!<br />Σε κάνει να θέλεις να &quot;βουτήξεις&quot; άμεσα το κουταλάκι μέσα στην πλούσια μυρωδάτη κρέμα :-))

    Reply

  14. Avatar
    June 14, 2012

    Τι καταπληκτικές συνταγές είναι αυτές!!! Αλλά και τι φανταστική παρουσίαση! Μπράβο Αθηνά! Καλώς σε βρήκα!

    Reply

  15. Avatar
    June 14, 2012

    Γειά σου Αθηνούλα..<br /><br />Φέρε ένα ποτηράκι να το απολαύσω. <br />Ωραιότατο. Ο συνδυασμός καφές-σοκολάτας ο ιδανικός.<br /><br />Τα φιλιά μου 🙂

    Reply

  16. Avatar
    June 25, 2012

    Χαίρεται! Το blog σου είναι τέλειο με πολύ ενδιαφέρουσες συνταγές! Συγχαρητήρια!!!<br />Είμαι η Νο601 αναγνώστριά σου :)<br />xxxFiC.

    Reply

  17. Avatar
    June 25, 2012

    Κορίτσια ευχαριστώ! <br />Όντως το γλυκό είναι λίγο φασαριόζικο αλλά σε αποζημιώνει!Επίσης και μόνο τη σοκολατένια κρέμα να κάνεις και πάλι τέλειο είναι!<br />@Κατερίνα μόλις μου θύμισες ότι έφτασα και ξεπέρασα τους 600 οπότε έχω να δώσω δωράκι!

    Reply

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.