Open top menu
Μικρά κεκάκια με καρύδα και ανανά, χωρίς ζάχαρη,αυγά,βούτυρο,γάλα!

Μικρά κεκάκια με καρύδα και ανανά, χωρίς ζάχαρη,αυγά,βούτυρο,γάλα!

Cupcakes δε θα τα έλεγα, financiers ίσως! Όπως τα cupcakes είναι αμερικάνικα, τα financiers είναι γαλλικά! Και μόνο γι’ αυτό τους δίνω περισσότερους πόντους!Εντάξει πλάκα κάνω, είναι που έχω αγάπη στη γαλλική κουλτούρα και κατ’ επέκταση γαλλική ζαχαροπλαστική(είχα καλή δασκάλα και τα αγάπησα!).
Είναι πιο μικρά, σερβίρονται με το τσάι και συνήθως έχουν σκόνη αμυγδάλου και ψήνονται σε μικρές ορθογώνιες φόρμες, αλλά πια γίνονται με διάφορα υλικά και όχι απαραίτητα ορθογώνια. 
Αυτά που δοκίμασα, κάνοντας αλλαγές στην αρχική συνταγή προέκυψαν ζουμερά, νόστιμα και κυρίως χωρίς αυγά, χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο, χωρίς γάλα, νηστίσιμα με άλλα λόγια! Θα λέτε πώς γίνεται χωρίς όλα αυτά??! Και όμως υπάρχουν τόσα υλικά που μπορούν να σου δώσουν ένα καλό αποτέλεσμα και υγιεινό χωρίς να χρησιμοποιήσεις ζωικά προιόντα.
Ας πούμε κρέμα καρύδας, ανανάς, αποξηραμένα σύκα…όλα αυτά έχουν τη δική τους γλυκιά γεύση οπότε δεν είναι απαραίτητη ζάχαρη. 
Εντάξει και χωρίς αυγά δεν θα φουσκώσει σαν κέικ αλλά δεν έγινε και τίποτα μια φορά!
Αα ναι και φυσικά και λίγο λάδι, τώρα αυτό είναι στις δικές σας προτιμήσεις, αν βάλετε ελαιόλαδο καλό είναι να χρησιμοποιήσετε πχ το “κλασικό” της Αλτις, γιατί σκεφτόμουν και αυτά που μας είχαν πει και στην ενημέρωση στο εργοστάσιο, το εξαιρετικά παρθένο είναι το καλύτερο για τα φαγητά, για τα γλυκά ίσως πέφτει λίγο βαρύ. Αν κάποιος θέλει μπορεί να βάλει και λιωμένη φυτική μαργαρίνη.
Πάω στη συνταγή, δε θα φλυαρήσω άλλο για να πάω για ύπνο!!
Υλικά για 15 περίπου θήκες(έβαλα 2 ταψάκια για μάφινς, στο ένα γεμάτο οι 12 θήκες και στο αλλο λιγότερες)
1/2 κούπα αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1/2 κ.γ. μπείκιν
λίγο αλάτι
1/2 κούπα ινδοκάρυδο
1/2 κούπα φουντούκι σε σκόνη
4 αποξηραμένα σύκα αφού έχουν μουλιάσει σε μπωλ με νερό
8 φέτες ανανά κομπόστα
1/2 κούπα κρέμα καρύδας
4 κ.σ. λάδι ή μαργαρίνη λιωμένη
Πολτοποιούμε στο μούλτι τον ανανά με τα σύκα που έχουν μαλακώσει. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175-180  βαθμούς.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι,μπείκιν,αλάτι,ινδοκάρυδο,φουντούκια και ρίχνουμε την κρέμα καρύδας,λάδι,πολτό και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη.
Βάζουμε χάρτινες θήκες στο ταψάκι των μάφινς και μοιράζουμε το μίγμα(περίπου 2κ.σ. σε κάθε θήκη). Καταρχήν μυρίζει πολύ ωραία!
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και ινδοκάρυδο για να καραμελώσει η ζάχαρη,αλλά φυσικά αυτό είναι προαιρετικό. Βέβαια λίγο πασπάλισμα δεν βλάπτει!
Την αρχική συνταγή την είδα σε ξένο μπλογκ αλλά έκανα αλλαγές ( είχε μπανάνα και έχω λίγο βαρεθεί τα κέικ με μπανάνα και είπα να δοκιμάσω τον ανανά! Λόγω της ώρας δεν βρίσκω πού το έχω αποθηκεύσει, οπότε θα κάνω update αυριο να βάλω το λίνκ!
Καληνύχτα σας!!!!! 🙂
Athina Panou
Written by Athina Panou

22 Comment responses

  1. Avatar
    March 28, 2011

    Πωπωωωωωωωω φοβερά είναι!!!!<br />Με την 1η ευκαιρία θα φτιαχτούν<br />Φιλιά<br />Καλό βράδυ

    Reply

  2. Avatar
    March 28, 2011

    Αθηνά μου, είναι υπέροχααα! Θα τα δοκιμάσω αύριο κιόλας!!! …άσε που χάρηκα γιατί έχουμε κοινή την αγάπη για τη γαλλική κουλτούρα και ζαχαροπλαστική! Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε που είπες ότι αγάπησες τα παραπάνω λόγω της καθηγήτριάς σου γιατί το βλέπω κι εγώ στους δικούς μου μαθητές και τρελλαίνομαι…μ&#39; αρέσει. Φιλιά και καλή εβδομάδα!!!

    Reply

  3. Avatar
    March 29, 2011

    Ces cupcakes sont magnifiques !!!ils doivent etre divins aussi!Bravo!!!

    Reply

  4. Avatar
    March 29, 2011

    πωπω μοιάζουν τόσο όμορφα φαντάζομαι πως και απο μυρωδιά θάναι όνειρο καλή εβδομάδα !!!!

    Reply

  5. Avatar
    March 29, 2011

    ο ανανάς είναι απο τα αγαπημένα μου φρούτα , θυμάμαι στο σπίτι μας είχαμε σχεδόν πάντα είτε φρεσκό , είτε κονσερβοποιημένο , πολύ μου αρεσει η συνταγή σου Αθηνά , θα την δοκιμάσω σίγουρα! <br /><br />οι φωτογραφίες σου … (!!!)

    Reply

  6. Avatar
    March 29, 2011

    πω πω!!!!!φοβερα πρεπει να ειναι!!!!παιρνω τεσσερα για το δρομο:))<br />Εύχομαι σε όλους μας μια ευτυχισμενη και τυχερη εβδομάδα με τα λιγότερα προβλήματα

    Reply

  7. Avatar
    March 29, 2011

    Η δεύτερη σου φωτογραφία δείχνει πραγματικά πολύ ωραια και όχι στεγνά τα κεικακια! Απίστευτη αυτή η συνταγή με τόσα &quot;χωρις&quot;!!!

    Reply

  8. Avatar
    March 29, 2011

    λαχταριστά κι η παρουσίαση άψογη όπως πάντα!<br />φιλάκια

    Reply

  9. Avatar
    March 29, 2011

    Καλημέρα!!ωραία ιδέα διαιτητική και για ανθρώπου με ειδικά προβλήματα.<br />Ακούω που λένε μα δεν κάνει να φάω γλυκό πάντα υπάρχει και η εναλλακτική λύση.<br />Είσαι τελικά πολύ γλυκιά για όλα όσα μας μαθαίνεις και για άλλα πολλά.<br />Φιλάκια.

    Reply

  10. Avatar
    March 29, 2011

    Πολύ νόστιμα και αρωματικά θα βγαίνουν σίγουρα!<br />Χρησιμοποίησες πολύ ωραία υλικά και τα συνδύασες φοβερά μεταξύ τους!<br />Η Γαλλική ζαχαροπλαστική είναι πολύ ωραία, η γαλλική γλώσσα όχι! (θα έσκαγα αν δεν το έλεγα ;)<br />Φιλιά Αθηνά, καλά να περνάς!

    Reply

  11. Avatar
    March 29, 2011

    Στην αρχή λέω πως γίνεται χωρίς το ένα και χωρίς το άλλο??<br />Αλλά τελικά γίνεται!<br />Πολύ ωραία είναι Αθηνούλα <br />Μπράβο σου για την ωραία ιδέα <br /><br />Φιλιά

    Reply

  12. Avatar
    March 29, 2011

    Ιιιιι ωραία ! Και νηστίσιμα ! Και υγιεινά! Και …διαίτης!

    Reply

  13. Avatar
    March 29, 2011

    fantazomai oti tha einai kai diaititika!oti prepei!tha ta dokimaso

    Reply

  14. Avatar
    March 29, 2011

    τα καταφερες παλι, θελω να μπω στην φωτογραφια σου και να κλεψω 2-3!

    Reply

  15. Avatar
    March 30, 2011

    Τέλεια συνταγή! Επειδή στο σπίτι δεν συμπαθούν πολύ τον ανανά, μπορείς κάποια στιγμή να βάλεις το link με τη μπανάνα? Ευχαριστώ πολύ!!!

    Reply

  16. Avatar
    March 30, 2011

    πω πωωωωω… υπέροχα φαίνονται!<br />τις φωτό δεν τις σχολιάζω, έχω δηλώσει επανειλημμένα πόσο μου αρέσουν!<br />Φιλάκια…

    Reply

  17. Avatar
    March 30, 2011

    Γεια σου Αθηνούλα. Πανέμορφες οι φωτογραφίες σου. Νομίζω (σχεδόν) κανείς δεν συμπαθεί τους Αμερικάνους…<br />Αφού το γλυκάκι είναι και νηστίσιμο, θα το φτιάξω να το πάω στο Γραφείο μαζί με ένα ταψί γαλακτομπούρικο για αυτούς που δεν νηστεύουν. Φιλάκια

    Reply

  18. Avatar
    March 30, 2011

    Γεια σας φίλοι μου!πάλι αργά!<br />γέλασα πολύ με το σχόλιο της Dark chef!Το αντίθετο με την Tante Kiki!Εϊδατε όμως το κοινό μας είναι η μαγειρική παρά τις γλώσσες!!<br />Amelie πρέπει να είναι 2 μπανάνες ώριμες,λιωμένες με πιρούνι, αλλά θα το επιβεβαιώσω σύντομα!Μη νομίζεις ότι καταλαβαίνεις έντονη γεύση ανανα πάντως!<br />manousina νομίζω ότι όλοι θα υποκύψουν στο γαλακτομπούρεκο!!<br />Πολλά

    Reply

  19. Avatar
    March 30, 2011

    Εκτός από το ότι είναι τέλεια και λαχταριστά, πως τα ισορρόπησες βρε θηρίο?

    Reply

  20. Avatar
    March 30, 2011

    Αθηνά πολύ ωραία τα financiers σου. Οι γεύσεις πρέπει να είναι τέλειες. Λατρεύω την καρύδα αλλά και τον ανανά! <br />Μάγδα

    Reply

  21. Avatar
    March 31, 2011

    Σχετικα με την γαλλικη γλωσσα, καταλαβαινω απόλυτα την Dark chef, παρόλο ότι είμαι γαλλίδα και μου αρέσει να εκφραστώ στα γαλλικά….! Εαν δεν ήταν μητρική μου γλώσσα..δεν ξέρω εαν θα την μάθενα (είναι και δύσκολη παναθεμα!) Λατρέυω τα ισπανικά, τοσο ποιητικά!!!!!!

    Reply

  22. Avatar
    April 01, 2011

    ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΜΟΥ<br />ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ:<br />http://elefterifoni.blogspot.com/<br />ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.<br />ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟ <br />ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΟΥ…..<br />ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

    Reply

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.