Open top menu
Crémeux au chocolat/ Κρέμα σοκολάτας με καραμελωμένα αχλάδια

Crémeux au chocolat/ Κρέμα σοκολάτας με καραμελωμένα αχλάδια

 
Πρόλαβα να δοκιμάσω την κρέμα αυτή, πριν αποκτήσω καθημερινή επαφή με τον οδοντίατρό μου…αυτές τις μέρες πού μ’ έχανες πού μ΄ έβρισκες, στο ιατρείο του. Ε μα κι εγώ, είχα καιρό να πάω, οπότε είπα να κάνω συχνές τις επισκέψεις μου…Τώρα ας μη σας πω καλύτερα τον πόνο μου, ας το αφήσω να το μαντέψει ο καθένας, σίγουρα δεν ήταν και οι καλύτερες μέρες της ζωής μου!
Για καλό και για κακό όμως, έχω προσκαλέσει και τον οδοντίατρο στην παρουσίαση του βιβλίου, την επόμενη βδομάδα, κάτι σαν πρώτες βοήθειες ένα πράγμα.
Οπότε όποιος θελήσει να έρθει, να νιώθει και ασφαλής!
Και φτάνω στο θέμα της παρουσίασης! Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στο cafe-bar Λουκούμι, στο Μοναστηράκι, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου. Είστε όλοι προσκεκλημένοι και θα είναι μεγάλη μου χαρά να σας δω από κοντά!Και εννοείται θα κεράσουμε cupcakes και όλο και κάτι θα δείξουμε! Δε λέω κάτι άλλο, όσοι θα θελήσετε να κάνετε την κυριακάτικη βόλτα σας προς Μοναστηράκι, θα τα πούμε εκεί!

Και μην ξεχάσω επίσης να σας πω και για το Μπαζάρ των Δρόμων Ζωής που θα γίνει το Σάββατο 8/12 και Κυριακή 9/12, στο 87ο Διαπολιτισμικού σχολείου Αθηνών (Ορφέως 58, κοντά στο μετρό Κεραμεικός). Θα βρείτε υπέροχα πράγματα και το σίγουρο είναι ότι οι μαρμελάδες, τα γλυκά του κουταλιού και παρεμφερή είναι φοβερά! Ξέρω και ποιοι τα κάνουν βέβαια, έχω δοκιμάσει και από πρώτο χέρι και σας τα συνιστώ! Για μένα θα είναι η δεύτερη φορά που θα συμμετέχω και είμαι ενθουσιασμένη και πάλι! Αλλά περισσότερη χαρά αισθάνθηκα όταν πριν λίγες μέρες(ναι, πριν με πιάσει το δόντι πάλι καλά!) έκανα μάθημα μαγειρικής στα κορίτσια της αντίστοιχης ομάδας. Μάθαμε να φτιάχνουμε μια πανεύκολη σοκολατένια τούρτα με πολύ πολύ απλά υλικά και την καταευχαριστήθηκαν. Και σ’αυτό το σημείο να σας πω κιόλας αν ποτέ κάποιος θέλει να προσφέρει κάποιο φαγητό ή γλυκό, μπορεί να περάσει από το Κέντρο(Γαργητίων 12) και να το δώσει..


Εντάξει νομίζω αρκετή ενημέρωση για σήμερα! Μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη κρέμα σοκολάτας (να ξέρετε αυτό το είδος, κρεμέ, είναι η νέα μόδα μετά τις μους και δεν το λέω εγώ προφανώς!) όσο εγώ θα τη βγάζω με γιαούρτι για την αντιβίωση :/

Υλικά για την κρέμα (Συνταγή Σ. Παρλιάρου):

125γρ. κρόκοι αυγού(6 κρόκοι)
90γρ. ζάχαρη
200γρ. γάλα
290γρ. κρέμα γάλακτος(35% λιπ.)
250γρ. κουβερτούρα 66% περ. κακάο
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπωλ.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στους κρόκους, ανακατεύουμε αμέσως και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς, κατά προτίμηση με μαρίζ σιλικόνης. Κατεβάζουμε πριν αρχίσει να βράσει, δηλαδή στους 84-85°C( αν δεν έχουμε θερμόμετρο, ελέγχουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, δηλ. με το δάχτυλό μας κάνουμε μια γραμμή και αν μείνει καθαρή, η κρέμα είναι έτοιμη). Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Μπορούμε καθώς τη ρίχνουμε να τη σουρώνουμε για τυχόν κομματάκια από αυγό.
Αφήνουμε 1’ και μετά ομογενοποιούμε καλά με μαρίζ ή καλύτερα με μπλέντερ χειρός, γιατί θα αποκτήσει λεία υφή.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, βάζουμε το μπωλ με την κρέμα μέσα σε μεγαλύτερο μπωλ με παγάκια και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να το κρυώσουμε σιγά σιγά και όχι βάζοντας το απότομα στο ψυγείο, γιατί θα κάνει κρούστα. Αφού δούμε ότι αρχίζει και κρυώνει, το μοιράζουμε σε χαμηλά και πλατιά μπολάκια(όπως για κρέμ μπρυλέ) και τοποθετούμε ψυγείο.
Τα ασπράδια τα διατηρούμε σε κλειστό μπωλ στο ψυγείο μέχρι και δέκα μέρες και φτιάχνουμε μαρέγκες ή σε κέικ.
Συγκεκριμένα τα χρησιμοποίησα σε κέικ που γινόταν μόνο με ασπράδια.
Καραμελωμένα αχλάδια(Συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ):
2 αχλάδια μέτρια
100γρ. κόκκινο κρασί
50γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά, σε δυνατή φωτιά και αρχίζει να βράζει, κατεβάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια (σίγουρα ένα 20λεπτο). Όταν δούμε ότι είναι έτοιμα, αποσύρουμε, στραγγίζουμε   και σερβίρουμε τα καραμελωμένα αχλάδια πάνω από τις κρέμες. Το σιρόπι που έμεινε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε πανακότα.
Athina Panou
Written by Athina Panou

15 Comment responses

  1. Avatar
    November 24, 2012

    It&#39;s enormous that you are getting thoughts from this article as well as from our argument made at this time.<br /><i>Stop by my web blog</i> – <b><a href="http://www.in4ca.org/index.php?do=/blog/8810/does-triactol-bust-serum-work/&quot; rel="nofollow">in4ca.org</a></b>

    Reply

  2. Avatar
    November 24, 2012

    Αθηνάάάά…μου έφτιαξε τη μέρα!!!Καλημέρα<br />

    Reply

  3. Avatar
    November 24, 2012

    Καλημέρα!!!Μ΄αρέσει η μεγάλη σου ακρίβεια στις συνταγές σου και τις οδηγίες σου.<br />Θα τα πούμε την Κυριακή!!

    Reply

  4. Avatar
    November 24, 2012

    Ξεκινώ με τις τρυφερές σου δραστηριότητες για τους λιγότερο ευνοημένους ανθρώπους. Μπράβο σου Αθηνούλα.<br />Συνεχίζω για την παρουσιάση….εννοείται πως θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και θα έρθουμε οικογενειακώς στην παρουσιάση. Άσε που συνδυάζεται τέλεια με βόλτα στο Μοναστηράκι που λατρεύουμε.<br />Οι επισκέψεις στον οδοντίατρο ήταν από την κρέμα ή ετοιμάζεσαι για σούπερ εμφάνιση στο Λουκούμι

    Reply

  5. Avatar
    November 24, 2012

    Περαστικά σου κορίτσι! Το νέο σου βιβλίο το έπιασα εχθές στα χέρια μου, ναι!! ΑΝ ήμουν Αθήνα θα ερχόμουν σίγουρα στην παρουσίαση.<br />Η κρέμα φαίνεται υπέροχη και θα την δοκιμάσω κάποια στιγμή!!<br />Καλό ΣΚ!!

    Reply

  6. Avatar
    November 24, 2012

    Τι ωραία .. έχουμε να βρεθούμε σε τόσο ωραία event !!!<br /><br />Το γλυκό σου απίθανο.<br /><br />Φιλιά

    Reply

  7. Avatar
    November 24, 2012

    πόσο υπέροχο αυτό το γλύκισμα!!!

    Reply

  8. Avatar
    November 24, 2012

    Α! Με το καλό η παρουσίαση!! Σίγουρα θα είναι τέλεια!<br />Όσο για την κρέμα, φαίνεται τόσο βελούδινη… Λαχταριστή!

    Reply

  9. Avatar
    November 25, 2012

    Για άλλη μια φορά έχεις μία υπέροχη συνταγή. Για τις φωτογραφίες δεν το συζητώ. Το βιβλίο σου σε λίγο θα βρίσκεται στα χέρια μου! Ότι καλύτερο εύχομαι για την παρουσίαση!!!

    Reply

  10. Avatar
    November 26, 2012

    Ti fovero glyko Athina! Teleio fainetai.<br />Episis, na sou pw gia alli mia fora sygxaritiria gia to vivlio sou. An imoun Ellada ua erxomoun me ta xilia stin parousiasi!<br />Kali epityxia!!

    Reply

  11. Avatar
    November 26, 2012

    Ωχ περαστικά και ελπίζω να τελειώσουν γρήγορα τα &quot;μερεμέτια&quot; με τον οδοντίατρο. Τέλεια η κρεμούλα και φανταστικές οι φωτογραφίες, όπως πάντα. <br />Άσχετη ερώτηση, επειδή είμαι λίγο άσχετη με τις κρέμες. Επειδή δε μου αρέσουν ιδιαίτερα τα φρούτα και οι μαρμελάδες, με τι αλλο μπορεί να συνοδευτεί?

    Reply

  12. Avatar
    November 26, 2012

    Αθηνά, καλά ξεμπερδέματα το γρηγορότερο με τον οδοντίατρο.<br />Καλή επιτυχία στην παρουσίαση του βιβλίου αλλά και σε κάθε άλλη όμορφη δράση που συμμετέχεις :-)<br /><br />Οι φωταγραφίες σου εξαιρετικές με απίθανους συνδυασμούς χρωμάτων.<br />Μπράβο και πάλι μπράβο!<br />Καλό βράδυ εύχομαι.

    Reply

  13. Avatar
    November 26, 2012

    Nα πηγαίνεις στον οδοντίατρο τα γλυκά που φτιάχνεις..να τον καλοπιάνεις να μην σε πονάει :)<br /><br />Φανταστική κρέμα με τέλεια υφή.<br /><br />Θα τα πούμε (καλός εχόντων των πραγμάτων) την Κυριακή :))<br /><br />Φιλιά

    Reply

  14. Avatar
    November 27, 2012

    Καλή επιτυχία Αθηνά!<br />Δελεαστικό το γλυκό σου όπως πάντα.<br />Κι εγώ αναβάλλω συνεχώς τον οδοντίατρο και δεν ξέρω πότε θα έλθει η εκδίκησή του!

    Reply

  15. Avatar
    November 29, 2012

    Πω πω τι ειναι αυτο που βλεπουν τα ματακια μου!

    Reply

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.