Open top menu
Cheesecake με ανθότυρο και μουστοκούλουρα και ελληνικό brunch στον κήπο της Madame Gateaux

Cheesecake με ανθότυρο και μουστοκούλουρα και ελληνικό brunch στον κήπο της Madame Gateaux

Όταν το ελληνικό brunch συνδυάζεται με φίλες food bloggers και σε έναν υπέροχο κήπο, τότε περνάς ένα πανέμορφο πρωινό-μεσημέρι! Πριν λίγες μέρες βρεθήκαμε σε αυτόν τον καταπράσινο κήπο της Madame Gâteaux ή αλλιώς Καλλιόπη, μαζί με την Εύη από το The Healthy Cook και απολαύσαμε το δικό μας ελληνικό brunch!

Λιχουδιές που ετοιμάστηκαν από την καθεμιά με αγάπη και όρεξη και ομόρφυναν το τραπέζι μας. Γιατί δεν θα γινόταν να μην σερβιριστούν και όμορφα! Τόσο χρόνο αφιερώνουμε πάντα να προσέχουμε πώς θα στήσουμε ένα πιάτο και πώς θα φωτογραφίσουμε. Αυτά συζητούσαμε και στο τραπέζι μας όσο το φτιάχναμε και ανυπομονούσαμε βέβαια να δοκιμάσουμε γιατί καταλαβαίνετε έπρεπε να βγούνε πρώτα οι φωτογραφίες!

Θα μοιραστώ μαζί σας σε αυτό το post το ελληνικό cheesecake που ετοίμασα και στα blogs των κοριτσιών θα βρείτε και τις δικές τους ξεχωριστές συνταγές! Η Madame Gâteaux μας ετοίμασε σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, χαλβά σιμιγδαλένιο με γκανάς σοκολάτας γάλακτος και brunch board με ποικιλία γιαουρτιών, φρέσκα φρούτα, μαρμελάδα σύκο και χειροποίητη Granola! Η The Healthy Cook ετοίμασε μαραθόπιτες ολικής στον φούρνο και ατομικές μελόπιτες! Όσο για μένα, εκτός από το ελληνικό cheesecake, δεν θα μπορούσα να μη φτιάξω και χρωματιστά smoothies που θα μοιραστώ μαζί σας σε επόμενο post, αλλά και σαντουιτσάκια με ψωμί ζέας – ψητά κολοκυθάκια και μανούρι.

 

Να σημειώσω και εδώ ότι η φωτογράφιση έγινε στον κήπο του Tearoom της Madame Gâteaux και ο φωτογράφος είναι ο Κωνσταντίνος Τζέμης.

 

Και η συνταγή για το ελληνικό cheesecake με ανθότυρο:

Υλικά για 6 μερίδες:

400γρ. ανθότυρο

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

8-10 τραγανά μουστουκούλουρα χωρίς ζάχαρη κατά προτίμηση

χυμός από 1 πορτοκάλι

γλυκό κυδώνι για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

Αρχικά να πω ότι χρησιμοποιώ τα μουστοκούλουρα χωρίς ζάχαρη από το βιβλίο μου, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια θέλετε. Λέω χωρίς ζάχαρη και δεν βάζω ούτε στην κρέμα για να είναι πιο ελαφρύ και να παίρνει τη γλυκύτητα από το γλυκό του κουταλιού.

Οπότε τρίβετε τα μουστοκούλουρα και τα μοιράζετε σε ποτηράκια. Ραντίζετε με τον χυμό πορτοκαλιού.

Στη συνέχεια χτυπάτε στο μίξερ το ανθότυρο λίγο να μαλακώσει και αρχίζετε να ρίχνετε λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος, που πρέπει να είναι κρύα από το ψυγείο. Το μείγμα θα αρχίσει να αφρατεύει σιγά σιγά και σε πολύ λίγα λεπτά θα είναι μια ωραία κρέμα. Μοιράζετε στα ποτηράκια και βάζετε ψυγείο.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, ρίχνετε από πάνω και το γλυκό του κουταλιού. Εννοείται ταιριάζει πολύ ωραίο και με ένα γλυκό βύσσινο!

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.