Open top menu
Gingerbread cookies

Gingerbread cookies

Πάλι εδώ με μπισκοτένιο θέμα λόγω ημερών! Οι μέρες περνάνε με τρελά ψησίματα για τις παρουσιάσεις, μέχρι να πάρω ανάσα μπαίνω ξανά στην κουζίνα! Δεν έχω παράπονο, μυρίζει το σπίτι τέλεια! Και φυσικά περισσότερο χαίρομαι όταν δοκιμάζετε όσοι έρχεστε στις παρουσιάσεις και σας αρέσουν! 
Τώρα ανεβάζω αυτή τη συνταγή για μυρωδάτα gingerbread cookies, βάζω και ένα μικρό κολλάζ από την παρουσίαση στο Public Χαλανδρίου, μέχρι να μου δώσουν οι φίλοι μου – φωτογράφοι τις κανονικές φωτογραφίες και σας αφήνω να ψήσετε τα δικά σας μπισκότα, για να πάω να συνεχίσω με τα δικά μου! Σήμερα το απόγευμα θα βρίσκομαι στο Avenue Μαρούσι, 7.00μμ. οπότε όσοι βρεθείτε θα δείτε διακοσμήσεις σε χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρόπαστα και γλάσο! Και φυσικά θα κεραστείτε!
Gingerbread cookies
Υλικά:
 
350γρ. αλεύρι
1κ.γ. σόδα
1-2κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
115γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
170γρ. σκούρα καστανή μαλακή ζάχαρη
1 αυγό
40γρ. golden syrup (ή μέλι)
2-3κ.σ. γάλα
 
Σε ένα μπολ ανακατεύω αλεύρι, σόδα, τζίντζερ και βούτυρο. Τρίβω με τα χέρια ώστε να προκύψει ένα μείγμα σαν άμμος. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αυγό, ζάχαρη, golden syrup και προσθέτω στο στερεό μείγμα, Πλάθω με τα χέρια και προσθέτω 2-3 κ.σ. γάλα ώστε να προκύψει σιγά σιγά μια ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτω κι άλλη μια κουταλιά γάλα.
Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη, πατώντας την ελαφρά να πλατύνει (δεν θέλουμε να είναι μπάλα) και την αφήνω 30-60’ ψυγείο.
Όταν θέλω να ψήσω, ανάβω το φούρνο στους 170-180°C και στρώνω λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου ή σε ένα ταψί. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, ξετυλίγω, τη βάζω πάνω σε λαδόκολλα, σκεπάζω με ένα καινούριο φύλλο μεμβράνης και ανοίγω με τον πλάστη σε πάχος 5-6mm. Χρησιμοποιώ κουπ πατ σε διάφορα σχήματα για να κόψω σχεδιάκια. Τα τοποθετώ στο ταψί με τη λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
Ψήνω για 12-15’ το πολύ. Αν τα αφήσω παραπάνω θα βγουν πολύ πιο τραγανά. Βγάζω από το φούρνο, αφήνω 5’ και μετά τα σηκώνω από τη λαδόκολλα προσεχτικά.
Αφού κρυώσουν πολύ καλά, διακοσμώ με γλάσο.
 
– Αναλόγως το μέγεθος των κουπ πατ, προκύπτει και διαφορετικός αριθμός μπισκότων.
 
 
Γλάσο:
 
1 ασπράδι αυγού
250-300γρ. ζάχαρη άχνη
1κ.σ. χυμός λεμόνι
2-3κ.σ. νερό
 
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να προκύψει μια κρέμα. Αν το γλάσο είναι αραιό, προσθέτουμε άλλη λίγη άχνη.
Αν έχουμε σακούλα κορνέ ρίχνουμε το γλάσο μέσα, κόβουμε λίγο τη μύτη και κάνουμε σχέδια πάνω στα μπισκότα. Αν δεν έχουμε κορνέ, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα με ένα σακουλάκι συσκευασίας τροφίμων(αυτά που διαθέτουν άνοιγμα-κλείσιμο σαν «φερμουάρ»).
Τα αφήνουμε αρκετές ώρες να σταθεροποιηθούν και μετά τα διατηρούμε σε κλειστό κουτί.
Athina Panou
Written by Athina Panou

3 Comment responses

  1. Avatar
    December 13, 2013

    το golden syrup,μπορεί να αντικατασταθεί με μέλι; τί ακριβώς περιέχει και είναι απαραίτητο;<br />ευχαριστώ πολύ!!!!!

    Reply

  2. Avatar
    December 14, 2013

    Δεν προλαβαίνω να παρακολουθώ τις παρουσιάσεις σου,χαίρομαι πολύ για εσένα τα έχουμε ξαναπεί σε φιλώ γλυκά!!!

    Reply

  3. Avatar
    December 16, 2013

    Που μπορούμε να βρούμε golden syrup;

    Reply

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.