Open top menu
Πασχαλινά κουλούρια (αφράτα)

Πασχαλινά κουλούρια (αφράτα)

Έχω πάρει σερί τα ποστ αυτές τις μέρες! Τι να κάνω! Δεν γινόταν να μη σας δώσω και τη συνταγή για πασχαλινά κουλούρια που φτιάχνει η μαμά μου! Τα φτιάχνουμε αφράτα και πολύ μαλακά, έτσι τα έχω μάθει τόσα χρόνια και μου φαίνονται περίεργα όσα είναι τραγανά! Αλλά και πάλι γούστα είναι αυτά!
Βέβαια για να είμαι ειλικρινής βάζει λιγότερο αλεύρι απ’ ότι λέω εδώ στη συνταγή και βγαίνουν και πλατιά! Είναι λίγο αστεία αλλά απίστευτα νόστιμα! 
Κάθε Πάσχα από παιδί θυμάμαι να γεμίζει η κουζίνα με υπέροχες μυρωδιές και ταυτόχρονα η τραπεζαρία να γεμίζει με σειρές κουλουριών! Αλλά όταν σας λέω σειρές, το εννοώ! Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι την έπιανε κι έφτιαχνε άπειρα (και μετά μοίραζε ή έπρεπε να τρώμε και δυο βδομάδες μετά!)
 
Μια και παρέλαβα και το παρακάτω πακετάκι με καλούδια, ευκαιρία για κουλούρια (και είναι ό,τι καλύτερο να τα βουτάς στο γάλα ή τον καφέ την επόμενη βδομάδα, εννοώ που δε θα νηστεύουμε καλέ!)
 
Τέλος, αν παρακολουθείτε το instagram – facebook, θα είχατε πάρει μυρωδιά πώς περάσαμε στο Family street party των 4moms.gr την Κυριακή που πέρασε! Η ομάδα του Food4Good, αυτή τη φορά στήριξε το έργο του Ερυθρού Σταυρού για τις μονογονεικές οικογένειες, με τον τρόπο που ξέρει καλά…μαγειρεύοντας!
Στην φωτογραφία παίρνετε μια ιδέα από τα φαγητά μας και εδώ μπορείτε να δείτε και ένα βιντεάκι από την εκδήλωση!
Εμείς επειδή ήμασταν όρθιες(και ξενυχτισμένες  κάποιες!) και σερβίραμε τον κόσμο, πήγαμε για φαγητό μετά το τέλος της εκδήλωσης! Και στο τσακ προλάβαμε τη βροχή, δηλαδή με το που ήρθαν τα φαγητά μας, τα εξαφανίσαμε σε dt (βασικά επειδή είχαμε πεθάνει της πείνας).
Κουλούρια
Μερίδες(πολλά!):
Υλικά:
4 αυγά
150γρ. βούτυρο λιωμένο
230γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1κ.γ. αμμωνία
1 ½ κ.γ μπέικιν πάουντερ
620γρ. αλεύρι
120γρ. χυμός πορτοκάλι
Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ να γίνουν μαρέγκα, ρίχνετε τους κρόκους και στη συνέχεια τη ζάχαρη σιγά σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνετε το χυμό πορτοκάλι, στον οποίο έχετε διαλύσει την αμμωνία. Προσθέτετε και τη βανίλια. Συνεχίζετε με το αλεύρι και το μπέικιν σιγά σιγά. Μόλις ρίξετε το μισό αλεύρι, ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο συνεχίζονται το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και συνεχίζετε με το υπόλοιπο αλεύρι να προκύψει μια ζύμη. Σ’ αυτό το στάδιο καλό είναι να αλλάξετε χτυπητήρια στο μίξερ και να χρησιμοποιήσετε τους γάτζους. Σκεπάζετε το μπολ με πετσέτα και αφήνετε να ξεκουραστεί η ζύμη 10’. Στη συνέχεια στρώνετε λαδόκολλα σε ταψί, παίρνετε μια κουταλιά ζύμη και πλάθετε τα κουλούρια σε σχήματα της αρεσκείας σας. Τοποθετείτε στο ταψί αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170⁰C-180⁰C αέρα για 13-15’ (μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες).
Τιπ: Μπορείτε να αλείψετε τα κουλούρια πριν τα ψήσετε με λίγο αυγό χτυπημένο  για να πάρουν ρόδινο χρώμα.
Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.