Open top menu
Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια

Πέρασαν μέρες από την τελευταία μου ανάρτηση και όσο κι αν ήθελα μόλις τώρα πρόλαβα να καθίσω και να γράψω! Όσο ετοιμάζεται η μαγειρίτσα μέσα στην κουζίνα (και κάνω την προσευχή μου να πετύχει!) ήθελα σ’ αυτή την ανάρτηση να γράψω τις ευχές μου για το Πάσχα αλλά να φτιάξω κι ένα μικρό κολλάζ από τις τελευταίες εμπειρίες!
Γελούσαμε με τους φίλους μου γιατί μου έλεγαν ότι έκανα περιοδεία σαν θίασος με τις παρουσιάσεις του βιβλίου! Μέσα σε λίγες μέρες πράγματι πήγα στα Public στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα, στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης εδώ στην Αθήνα(Κηφισιά) και σε ένα ιδιωτικό σχολείο στη Βάρη….και όλα αυτά μεταφέροντας κούτες με cupcakes, ψυγειάκια, κρέμες, εργαλεία κτλ κτλ! Δεν ξέρω πόσα τεμάχια έχω ψήσει τον τελευταίο μήνα!!
Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι γνώρισα πολύ κόσμο, μικρά και μεγάλα παιδιά, νέες κοπέλες που θέλησαν να βγάλουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από τη ζαχαροπλαστική, μαμάδες που χαίρονται να ασχολούνται με τα παιδάκια τους στην κουζίνα…και το κυριότερο όλοι να χαμογελούν, αυτό ακριβώς που πίστευα πάντα, η δημιουργική αυτή ενασχόληση μπορεί να σε κάνει να ξεχαστείς, να χαλαρώσεις, να προσφέρεις και να χαμογελάσεις.
Στη Λάρισα είχα τη χαρά να γνωρίσω από κοντά την Νίκη ή αλλιώς Sketi Glyka, που μου έκανε την τιμή να έρθει στην παρουσίαση! Όπως λέει και το όνομα του site της είναι ακριβώς αυτό, μια γλυκύτατη κοπέλα και μανούλα με μεγάλο ταλέντο στις ζαχαρένιες δημιουργίες! Φανταστείτε ότι χωρίς να με ξέρει προσωπικά, είχε στηρίξει το βιβλίο μου και τώρα επιτέλους τη γνώριζα και αυτό έχει μεγάλη σημασία που μπόρεσα να της πω από κοντά ένα ευχαριστώ.
Ίδια θετικά συναισθήματα και στη Θεσσαλονίκη. Ο Δημήτρης δέχτηκε να μιλήσει στην παρουσίαση και όχι απλά μίλησε αλλά είπε υπέροχα πράγματα. Μια μικρή ιδέα μπορείτε να πάρετε στο blog του εδώ. Ένας άνθρωπος που παρακολουθούσε και εκτιμούσε τη δουλειά μου, χωρίς να γνωριζόμαστε παραπάνω και όταν του ζήτησα να προλογίσει είπε ναι! Δημιουργήθηκε μια πολύ γλυκιά και θετική ατμόσφαιρα με τον κόσμο…γνώρισα κόσμο που μπορεί να είχαμε μιλήσει απλά διαδικτυακά (εδώ τα ευχαριστώ πάνε στη Μαρίνα και στην Ευτυχία),ήρθαν δύο μαθήτριες Λυκείου και μου είπαν πόσο τους αρέσει να ασχολούνται με τη ζαχαροπλαστική γιατί χαλαρώνουν από την πίεση των μαθημάτων και πώς να μη συγκινηθώ όταν έτσι ξεκίνησα κι εγώ?! Γνώρισα τη Λευκοθέα που είχε ανακαλύψει το πρώτο μου βιβλίο(αυτό που είχα κάνει μόνη μου πέρυσι) και ήρθε να γνωριστούμε και έμεινα έκπληκτη όταν μου είπε ότι εμπνεύστηκε μέσα από αυτό να ασχοληθεί περισσότερο και τώρα μπορείτε να βρείτε απίστευτα όμορφα είδη ζαχαροπλαστικής στο site της εδώ!
Έφυγα από Θεσσαλονίκη γεμάτη συναισθήματα…πριν ένα χρόνο και κάτι είχα ξεκινήσει μόνη μου με μόνη βοήθεια των δικών μου ανθρώπων να εκδώσω ένα βιβλίο, φτιαγμένο από αγάπη και μεράκι και πολύ κόπο, θέλοντας αν είναι δυνατόν να μεταδώσω κάτι από τη φιλοσοφία μου σε όποιον το πάρει, τη φιλοσοφία μου για την αξία του χειροποίητου, το συναίσθημα να προσφέρεις κάτι δικό σου, το συναίσθημα να απολαμβάνεις κάτι δικό σου και να το μοιράζεσαι. Πολλοί μένουν κολλημένοι στο ότι τα cupcakes είναι απλά κάτι της μόδας…δεν πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα να αναρωτηθούνε ότι απλά είναι κάτι που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου, με παρέα, με τα παιδιά σου, με τους φίλους σου και να διασκεδάσεις, να το ευχαριστηθείς, να αφήσεις τη φαντασία σου να σε οδηγήσει. Αν βρίσκεις πιο διασκεδαστικό τα κωκ και τα εκλαίρ, ναι κανένα πρόβλημα, φτιάξε αυτά τότε! Γιατί όχι?! 
Στην παιδική εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στολίσαμε με τα παιδάκια cupcakes με απλά υλικά, μπισκότα, καραμελάκια, τρούφες κτλ που μπορούμε να βρούμε στο σούπερ μάρκετ και χωρίς περίτεχνες κρέμες και εργαλεία! Και ναι ήταν αρκετά διασκεδαστικό! Κάποια βέβαια δεν τα προλάβαινα, γιατί τα έτρωγαν πριν τα στολίσουν!
Τον ίδιο ενθουσιασμό είδα και στο παιδικό εργαστήριο που οργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Καίσαρη, όπου δεν προλάβαινα να μοιράζω καραμελάκια για στολισμό γιατί τα έτρωγαν!!

Πολλές φορές παρασυρόμαστε από την καθημερινότητα και τα διάφορα προβλήματα και ξεχνάμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μικρές στιγμές χαράς χωρίς πολλά πολύπλοκα πράγματα. Χαίρομαι που μοιράστηκα τέτοιες μικρές χαρές αυτό το διάστημα με άγνωστους ανθρώπους που όμως μέσα από τη δημιουργικότητα έρχεσαι κοντά!
Και φυσικά ποτέ δεν είναι όλα ρόδινα και ναι υπάρχει κακία γύρω μας, για να μη νομίζετε ότι σας τα παρουσιάζω ονειρικά! Απλά τώρα γελάω, γιατί κάποιες κακίες μόνο γέλιο μπορούν να σου προκαλέσουν! Σημασία έχει όταν αγαπάς κάτι να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς, να προχωράς και να εκτιμάς…Ένα χρόνο μετά την πρώτη μου προσπάθεια βλέπω ότι όλα αυτά αξίζουν…:)

Σας εύχομαι να περάσετε ένα πανέμορφο Πάσχα! Καλή Ανάσταση με υγεία και ευτυχία!

Τα πασχαλινά κουλουράκια(στο φλιτζάνι!) είναι συνταγή του Σ.Παρλιάρου από εδώ
 
375γρ. αλεύρι
200γρ. βούτυρο
125γρ. άχνη
1 αυγό
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Ξύσμα από λεμόνι/πορτοκάλι
1 αυγό για το αυγούλωμα
Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο παγωμένο και το αδειάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε καλά έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Εάν το ζυμάρι βγει μαλακό και κολλάει, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Πλάθουμε μικρά κουλούρια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα(περίπου 20’ αναλόγως το φούρνο).
Athina Panou
Written by Athina Panou

7 Comment responses

  1. Avatar
    May 04, 2013

    καλή ανάσταση καλό πάσχα…. υγεία ευτυχία….

    Reply

  2. Avatar
    May 04, 2013

    Αθηνούλα μου πόσο χαίρομαι να διαβάζω τόσο όμορφα νέα σου! Αξίζεις κάθε θρίαμβο γιατί είσαι ταλαντούχα, καλόκαρδη και άξια!<br />Το βιβλίο σου κοσμεί τη βιβλιοθήκη μου και το προσέχω σαν κειμήλιο!!!<br />Άσε που με έχει σώσει σαν τέλεια ιδέα για δώρο σε φίλη!!!<br />Καλή Ανάσταση σου εύχομαι και να είσαι πάντα έτσι γεμάτη και ευτυχισμένη!!!

    Reply

  3. Avatar
    May 05, 2013

    Αθηνά μου, μπράβο σου, χαλάλι όλη σου η κούραση και η περιοδεία. Αυτός ο δρόμος της δημιουργίας έχει κούραση αλλά συνάμα πολλή χαρά! Xριστός Ανέστη και χρόνια σου πολλά.<br />Υ.Γ. Γέλασα πολύ με τα κουλουράκια του Παρλιάρου και την πρώτη φωτογραφία με τα thumbrints με τα αυγουλάκια. Ετοιμαζόμουνα να τα βάλω και τα δύο σήμερα. Xα,χα!!!

    Reply

  4. Avatar
    May 06, 2013

    Ξέρεις πόσο χαίρομαι για σένα.Είμαι σίγουρη ότι θα πας πολύ μπροστά.Κρίμα που δεν κατάφερα να είμαι δίπλα σου για να σε θαυμάσω.Σε φιλώ γλυκά.Να είσαι πάντα καλά

    Reply

  5. Avatar
    May 06, 2013

    Χαίρομαι τόσο πολύ που η προσπάθεια σου επιβραβεύεται! Φαντάζομαι πως θα είχε απίστευτη δουλειά να εκδόσεις μόνη σου το βιβλίο αλλά τελικά τα κατάφερες και σύντομα θα έχουμε και νέα δουλειά σου! <br />Η μαγειρίτσα πως πήγε τελικά;<br />Kathy by anthomeli

    Reply

  6. Avatar
    May 06, 2013

    Χρόνια σου πολλά Αθηνά!!Εξαιρετικές οι δημιουργίες σου,πάντα πρωτότυπες και λαχταριστές!!Συγχαρητήρια για το βιβλίο σου!!Άξιζε τον κόπο η κούρασή σου!!πάντα τέτοια ποιότητα και τέχνη στις δημιουργίες σου!!

    Reply

  7. Avatar
    May 06, 2013

    Χρόνια πολλά Αθηνά! Πάντα να πετυχαίνεις τα όνειρά σου! Καλή συνέχεια με επιτυχίες!<br />Φιλάκια

    Reply

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.