Open top menu
Σοκολατένιο κέικ γενεθλίων

Σοκολατένιο κέικ γενεθλίων

Άργησα λίγο να ετοιμάσω την τούρτα γενεθλίων μου, αλλά τα κατάφερα! Ένα ψηλό σοκολατένιο κέικ με μους σοκολάτας και λευκή μους!

Συνδυασμός συνταγών για να προκύψει το αποτέλεσμα, γιατί κάθε φορά μ’ αρέσει να “πειράζω” την τούρτα μου και φυσικά σκέφτομαι και αυτούς που θα φάνε! Αν δεν θέλουν πολύ περίεργες γεύσεις, τότε πάω στα σίγουρα, δηλαδή σοκολάτα!

Η τούρτα γίνεται ως εξής:

Μια δόση σοκολατένιο κέικ που τη μοιράζετε σε 3 ταψάκια διαμέτρου 18-20 εκ., λίγη μαρμελάδα φράουλα (προαιρετικά) πάνω από κάθε κέικ όταν στήνετε την τούρτα, μους σοκολάτας ενδιάμεσα και στο τέλος καλύπτετε όλη την επιφάνεια (θα είναι σφιχτή η μους και βοηθάει) και λίγη μους λευκής σοκολάτας για το τέλος.

Τη συνταγή για το σοκολατένιο κέικ θα τη βρείτε εδώ.

Τη συνταγή για τη μους σοκολάτας θα τη βρείτε εδώ. (μπορείτε να φτιάξετε τη μισή δόση – αν φτιάξετε ολόκληρη θα σας περισσέψει και τη βάζετε σε ποτηράκια!)

Τη μους  λευκής σοκολάτας θα τη φτιάξετε λιώνοντας 100 γρ. λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί, αφήνετε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και στη συνέχεια χτυπάτε στο μίξερ 100 γρ. κρέμα γάλακτος (35%) και αφού φτάσει σε ένα στάδιο λίγο πριν γίνει σαντιγί, την ανακατεύετε με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Βάζετε ψυγείο να σφίξει και στη συνέχεια τη βάζετε σε κορνέ και διακοσμείτε την τούρτα.

 

Το καλύτερο είναι να τα ετοιμάσετε όλα από το προηγούμενο βράδυ για να τα έχετε στη σωστή θερμοκρασία και υφή. Εννοείται στην διακόσμηση μπορείτε να βάλετε την πινελιά σας!

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.