Open top menu
Foodie βραδιές με το ροζέ κρασί Dianthos

Foodie βραδιές με το ροζέ κρασί Dianthos

Επιστρέφοντας στην Αθήνα μετά τις διακοπές  μ’ αρέσει να οργανώνω foodie βραδιές στη βεράντα με φίλους. Σίγουρα αυτό το καλοκαίρι ήταν διαφορετικό, οπότε όταν μαζευόμαστε, προσέχουμε και  φροντίζουμε να είμαστε λίγοι και καλοί! Έτσι μπορούμε να απολαμβάνουμε  τα finger food που ετοιμάζω  με ένα ποτήρι καλό κρασί! Γιατί είναι αυτές οι μικρές στιγμές που μετράνε!

Και προσωπικά τα τελευταία χρόνια έχω μια αδυναμία στα ροζέ κρασιά. Βέβαια, τα ροζέ αποκτούν όλο και περισσότερους υποστηρικτές, πίνονται ευχάριστα και ταιριάζουν με αρκετά πιάτα.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι το “Dianthos”, ένα εκλεπτυσμένο και φινετσάτο ροζέ κρασί από επιλεγμένα αμπελοτόπια της Νάουσας που παρουσιάζει η οινοποιία Μπουτάρη.

Η πρώτη εντύπωση ξεκινάει από μια ιδιαίτερα κομψή συσκευασία και ετικέτα, αλλά και μια ενδιαφέρουσα ιστορία  πίσω από το όνομα.  Συγκεκριμένα το όνομα του είναι εμπνευσμένο από τη μυθολογία, σύμφωνα με την οποία ο Δίας ζήλευε τον κρίνο, το λουλούδι που είχε η γυναίκα του η Ήρα και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα δικό του λουλούδι, αντάξιο ή καλύτερο από το δικό της. Έτσι μια μέρα έριξε έναν κεραυνό και μέσα από την αστραπή και τον πυκνό καπνό φύτρωσε ο Δίανθος.

Μια τέτοια ιστορία δεν μπορεί να μη σε εμπνεύσει να το δοκιμάσεις! Ακόμα και αν δεν έχεις γνώσεις πάνω στα κρασιά, θα σε εκπλήξει η έντονη φρεσκάδα του που πλαισιώνεται από φρέσκα αρώματα φρούτων κυρίως ώριμης φράουλας, μικρών κόκκινων φρούτων και εξωτικά φρούτα όπως lychee.  Και όταν το δοκιμάσεις, σίγουρα θα γευτείς την έντασή του που χαρακτηρίζει ένα αυθεντικό ξινόμαυρο, αλλά και την απόλυτη αρμονία στο τέλος που αφήνει μια φρουτώδη επίγευση που διαρκεί.

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.