Kisses!!
Υλικά για cupcakes(15-16)
180γρ. αλεύρι
3κ.σ. κακάο
1/2κ.γ. σόδα
170γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
220γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
2κ.γ. βανίλια
120γρ. γάλα
1κ.γ. ξίδι
1. Ανάβουμε το φούρνο στους 170-175 βαθμούς C(αέρα, αλλιώς προσαρμόστε στις αντιστάσεις).
2. Τοποθετούμε χάρτινες θήκες στο ταψάκι για μάφιν.
3. Βάζουμε το ξίδι μέσα στο γάλα και αφήνουμε.
4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο σε ένα μπολ και προσθέτουμε και τη σόδα.
5. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
6. Ρίχνουμε τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, τη βανίλια και το κόκκινο χρώμα.
7. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό αλεύρι-κακάο, το γάλα, υπόλοιπο αλεύρι-κακάο.
8. Προκύπτει ένα κόκκινο μείγμα. Μοιράζουμε στις θήκες και ψήνουμε 18-20′.
9. Αφού κρυώσουν τα κλείνουμε σε κουτί ή τάπερ για να μην ξεραθούν μέχρι να τα σερβίρουμε με το γλάσο τους.
Υλικά για γλάσο:
120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400γρ. άχνη κοσκινισμένη
200γρ. τυρί κρέμα
1κ.γ. βανίλια
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ρίχνοντας λίγο λίγο την άχνη να αφρατεύει. Ενδιάμεσα ρίχνουμε και τη βανίλια. Μπορεί κάποια στιγμή το μείγμα να φαίνεται σφιχτό, αλλά θέλουμε να ενσωματωθεί η άχνη και μετά να ρίξουμε το τυρί κρέμα για να ομογενοποιηθεί καλά και να μην γίνει ρευστό το μείγμα. Όταν προσθέσουμε το τυρί κρέμα, χτυπάμε 1-2′ ακόμα και το μείγμα γίνεται απαλή κρέμα και όσο χρειάζεται σε υφή για να μπορούμε να τη βάλουμε με κορνέ πάνω στα κεκάκια.
Παρατηρήσεις:
– Η ποσότητα του κέικ βγάζει 15-16 κανονικά προς μεγάλα cupcakes. Αν έχουμε ένα ταψάκι, αναγκαστικά ψήνουμε τα 12 και μετά ό,τι μας έχει περισσέψει. Σκεπάζουμε το μπωλ με τη ζύμη που περίσσεψε, με μια πετσέτα, απλά μπορεί μετά να μην βγει τόσο καλή η υφή του όπως αν ψηνόταν αμέσως. Αν έχουμε δύο ταψάκια τα ψήνουμε σε αέρα ταυτόχρονα.
– Αν φυσικά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χρώμα, αρκεί και το κακάο που έχετε βάλει, οπότε θα είναι σοκολατένια.
Κουκλάκια τα cupcakes!!!
Αν και η σημερινή μέρα δεν είναι ότι καλύτερο,τα cupcakes φαίνονται υπέροχα!!!
Πραγματικά είναι όλα υπερβολικά όσα αφορούν αυτή τη μέρα. Αλλά τα κεκάκια σου είναι όπως πάντα αξιοζήλευτα.
Θα σταθώ σε αυτό που είπες "ας δίνουμε αγάπη στο διπλανό μας, τους διπλανούς μας με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας!"<br />Καλό σου βράδυ!!!
Πολύ όμορφα! Καλό βράδυ Αθηνούλα:)
Αθηνά καλημέρα :)<br />Πολύ λαχταριστά φαίνονται τα σημερινά cupcakes σου!<br />Θα μου λύσεις όμως δύο απορίες που έχω;<br />1. Τις κόκκινες διακοσμητικές καρδούλες που τις βρίσκεις; Τις αγοράζεις ή τις δημιουργείς; Αν τις αγοράζεις, που μπορώ να βρω και εγώ;<br />2. Προχθές έφτιαξα για 2η φορά τα cupcakes σοκολάτας σου αλλά για 2η φορά ενώ μου πέτυχαν στη γεύση και στο ψήσιμο, δεν μου πέτυχαν
Είναι άπαιχτα τα άτιμα! Και η κρέμα κάθεται τόσο μα τόσο ομοιόμορφα…<br />Αχ βαχ.<br />Μη δικαιολογείσαι Αθηνούλα, είσαι ερωτοχτυπημένη!!!<br />Και φυσικά να κληρώσεις έναν ακόμα για το γλυκάκι!! τέλεια!!!<br />(είχα ξεχάσει να βάλω το giveaway στο σπιτάκι μου….τώρα το θυμήθηκα και είναι πολύ αργά….)<br />
Εγώ μπορώ να έχω όλα τα cupcakes της ανάρτησης ασχέτως Αγίου Βαλεντίνου; Άλλωστε, η γιορτή πέρασε ενώ η υπογλυκαιμία μου είναι πάντα εδώ… 😉
Δεν χρειάζεται να είναι του Αγιου Βαλεντίνου για να κάνουμε αυτά τα κεκάκια..<br />Γενικά εμείς κάνουμε ξεχωριστές τις μέρες μας.<br /><br />Πολύ όμορφα τα στόλισες Αθηνά μου.<br /><br />Φιλιά πολλά
Για ακόμη μία φορά καταπληκτικές δημιουργίες!!
Τοσο χαριτωμένα!<br /><br /><br />www.beautyfollower.blogspot.gr
Καλημέρα με λένες Δώρα και είμαι νέα στην παρέα σας! Αθηνά ήθελα να σου πως και εγώ ότι οι συνταγές σου είναι μοναδικές και ότι έχω φτιάξει άρεσε πολύ!! Από τα cupcakes δεν έμεινε ούτε ψίχουλο…
γεια σας με λενε μαρια αλεξια εκανα την συνταγη ειναι φανταστικη η απορια μου ειναι μου οτι στο γλασο ενω το χτυπισα αρκετα το βουτυρο με την αχνη και μετα προσθεσα το philadelfia και ξαναχτυπισα αρκετα η ζαχαρη δεν ελιωσε και εκανε κριτσι κριτσι στο στομα.πως γινεται να λιωσει τελειως και να μην την καταλαβαινουμε??????????
Καλησπέρα Αθηνά! Εάν θέλω να το κάνω μεγάλο κέικ τι ποσότητες θα υπολογίσω; και πόση ώρα ψήσιμο; θα ήθελα να το κάνω τούρτα για τα γεννεθλια της μικρής μου! Ευχαριστώ πολύ!
Σταυρούλα με συγχωρείς για την καθυστερημένη απάντηση! Για κέικ γενικά να ξέρεις είναι σχετική η ποσότητα αναλόγως τα ταψάκια που θα χρησιμοποιήσεις! Θα μπορούσες να διπλασιάσεις την ποσότητα και να τη μοιράσεις σε δύο ταψάκια διαμέτρου 26-28εκ. Και ο χρόνος θα πάει σίγουρα 30-40 λεπτά. Αλλά και πάλι αν δεν ξέρω τον φούρνο σου, δεν μπορώ να στο πω με σιγουριά! Σίγουρα στο μισάωρο πρέπει να ελέγξεις με οδοντογλυφίδα.